spot_imgspot_img
spot_img

Matthew McConaughey őrült kalandjairól és démonairól is mesél

-

Article Top Ad (AdSense)

Az Oscar-díjas Matthew McConaughey egyedi humorú, éles eszű, sokat látott hollywoodi sztár, aki 50 évesen úgy érezte, meg kell osztania élettapasztalatait rajongóival, olvasóival.

A Zöldlámpa memoár, szemléletkönyv, játékkönyv. Szerelmes levél az élethez.

Ritkán fordul elő, hogy egy könyv egyszerre vezesse a világ legfontosabb sikerlistáit. Matthew McConaughey Greenlights (Zöldlámpa) című önéletrajzi, inspirációs könyve egy időben első az Amazon, a New York Times, a Barnes & Noble és még sok más fontos listán. Itt van már magyarul is!

 

Gyökerek: A zűrös, furcsa családi fészek

Bár a színész részletekbe menően oszt meg velünk elképesztő sztorikat a felnőtté válásáról, valószínűleg szépít, amikor a családjáról mesél, itt-ott talán már az idő is alakított az emlékeken. Az erélyes apa, a provokációban erős anya kemény csatákat vívott egymással. Az apja 4 alkalommal is eltörte az anyja középső ujját, amit folyton az arcába tolt. Kétszer váltak el, és háromszor házasodtak össze.

Hogy milyen módon avatta fel fiait az apa, hogy McConaughey hogyan szállt szembe az apja akaratával, az a könyvből kiderül.

A férfivá érésével kapcsolatban mesél továbbá arról, hogy hogyan tanulta meg, hogy ne szálljon el a sikertől, miként fedezte fel Amerikát, és hogyan járta be a világ más pontjait.

 

Félmeztelen, tengerparti romkom pasiból felelősségteljes apa lett

McConaughey sármos, izmos szépfiúként vált híressé, ám a vígjátékpasi szerepből ki akart lépni. Te is biztos ismered a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, a Szeretném, ha szeretnél, vagy az Anyám nyakán filmjeit. Túl sok pluszt nem tudott belevinni a karakterekbe.

Ezek a szerepek már nem elégítették ki a többre, izgalmasabbra, kihívásra vágyó színészt, így pár évre nemet mondott a forgatókönyvekre, eltávolodott Hollywood csillogásától.

Megállapodott, megtalálta a társát, családot alapított, majd rátalált az Oscar-díjat hozó szerep a Mielőtt meghaltam című filmben. Erről is rengeteg érdekességet megoszt velünk könyvében, többek közt azt is, hogy hogyan fogyott le alig 60 kilósra.

Gondolatai az intim együttlétekről

Különböző fejezetekben, eltérő kontextusban a színész vall arról is, hogy mit gondol a szerelemről, a  szexről és a szeretkezésről. Az egyikről viccesen, a másikról kissé patetikusan nyilatkozik.

„A szex alapvető, ősi testmozgás. Belülről generálja az izzadást és javítja a kapcsolatokat, a partnerünk hízelgőbb fényben lát, amitől pszichológiailag jobban érezzük magunkat.”

A szeretkezés előtt a közelségről, az együtt töltött csendes pillanatok varázsáról ír, a közösen megélt fájdalmakról, a konstans kapcsolatról.

„Szeretkezés. Kötelék.Együttlét. Privát. Ára van. Fáj. A miénk.”

Az életbölcsességekkel és filozofikus kitérőkkel teli könyv megannyi megfontolandó tanácsot is tartalmaz attól a színésztől, akit sosem a pénz érdekel, hanem az élmény.

Matthew McConaughey élete
Matthew McConaughey és Jennifer Lopez a Szeretném, ha szeretnél című filmben kép:port.hu

 

Amiért még érdemes elolvasnod a Zöldlámpát:

  • Ha érdekel, miért ez a könyv címe, és mi McConaughey hitvallása
  • Ha érdekel, hogyan ismerte meg a feleségét, gyermekei anyját
  • Ha szeretnéd tudni, hogy milyen szerepek álltak közel hozzá, és melyek kevésbé
  • Ha szeretnéd tudni, hogyan készült az Oscar-díj átadására
  • Ha kíváncsi vagy, mit gondol a színész a hollywoodi sztárságról

A könyvet itt tudod elérni a 21. Század Kiadó honlapján: https://21.szazadkiado.hu/konyvek-53/friss-ujdonsagok/zoldlampa-matthew-mcconaughey

Szerző: R. Szabó Zsuzsa

Hasonló témában ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Színészikon, aki melegítőben érkezett meg Hollywoodba-Tom Hanks életének titkai

Bordélyházból a világhírnévig – Egy ikon tündöklése és összeomlása

Steven Spielberg leghíresebb filmjeinek kulisszatitkai

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!