GASZTRO
Ötödik alkalommal tér vissza az ország utazóközönségének kedvenc novellapályázata
Kevés olyan kulturális jelenség van, ami annyira meghatározná az ország nagyvárosainak utcaképét, mint a JCDecaux immár ötéves Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázata, melyet idén második alkalommal a Magyar Telekommal közösen rendeznek meg.
A nagy...
Tudtad? Ma van a HUMUSZ napja!
Első az egészség! Ez nem az, amire elsőre gondol valaki. Nem a jó minőségű tápláló talajról van szó ebben az esetben, és nem is a rossz minőségűről. Mégis a Humusz nap arra sarkallja az...
Magyarországon segít Európa egyetlen gluténjelző kutyája
A 13 éves Emma súlyosan gluténérzékeny: azonnal rosszul lesz, ha nem tartja szigorú diétáját, amely sok felnőttön is kifogna. Ezért anyukája a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület segítségével kiképzett számára egy kutyát. Nem is...
Kiderül, melyek Magyarország legjobb éttermei
Egy hét múlva rendezik meg az Audi - Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a magyar gasztronómiai élet legjelesebb díjátadó eseménye. A Dining Guide 2005 óta minden évben megrendezi az Év Étterme Gálát,...
A tenger egyik gyümölcse – Ma van a garnélarák világnapja!
Nagyon ízletes világnapra ébredtünk - a mai nap a garnélaráké! Ennek alkalmából hoztunk pár érdekes infót erről a finomságról, ráadásként pedig egy fenséges receptet is, ha kedvet kaptunk hozzá!
A garnélarák az ökoszisztéma fontos részét...
72 éves a Ferihegyi repülőtér
72 évvel ezelőtt, 1950. május 7-én adták át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret , amelynek története sokkal izgalmasabb, mint az elsőre gondolnánk.
A Feri
Ma már Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérként ismerjük, de a korábbi Ferihegyi Repülőtér...
Új formát öltött kürtőskalácsok debutának a Kürtőskalács Vigalmon
Ízletes, új formá(t)öltött kürtőskalács debütál május 13-15. között a 2. Kürtőskalács Vigalmon, amelynek idén is a Holnemvolt Vár ad otthont. A háromnapos családi rendezvényen mutatkozik be a nagyközönségnek a KÜRTŐSBON, ami biztos, mindenkit levesz...
Gasztronómiai tradíció született Székesfehérváron
Néha történnek csodák. A nemrégiben megtartott Első Székesfehérvári Gasztromajális ezek közé tartozik. Egy olyan lokális rendezvény születésének lehettünk ezzel tanúi, ami meghatározóvá válhat a gasztronómiában, és a regionális rendezvények között.
Gasztromajális - by Böllér Boutique
2022.05.01-én...
Gyors és mennyei édesség-variációk tavaszi vendégváráshoz
Összedobtad a vasárnapi ebédet és nem maradt idő a desszertre a vendégek érkezése előtt? Csemegézz a mennyei de villámgyors édesség-variációk közül, mindenki odalesz a végeredményért!
Mikrós banánpuding
Ez a banános puding az egész család kedvence lesz,...
Gluténmentesen étkezni – Kohári Éva gasztroblogger receptjei
Kohári Éva gluténmentes receptjeit rengeteget imádják, több mint 11.000 követője van a Gluténmentes Íz-lik nevű Facebook-oldalának. Lelkes követőivel rendszeresen megosztja legújabb finomságainak képeit, receptjeit, történetét. A gasztroblogger gyermekkori álma egy apró boltocska volt, tele...