GASZTRO

novellapályázat-nyitó

Ötödik alkalommal tér vissza az ország utazóközönségének kedvenc novellapályázata

Kevés olyan kulturális jelenség van, ami annyira meghatározná az ország nagyvárosainak utcaképét, mint a JCDecaux immár ötéves Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázata, melyet idén második alkalommal a Magyar Telekommal közösen rendeznek meg. A nagy...

Tudtad? Ma van a HUMUSZ napja!

Első az egészség! Ez nem az, amire elsőre gondol valaki. Nem a jó minőségű tápláló talajról van szó ebben az esetben, és nem is a rossz minőségűről. Mégis a Humusz nap arra sarkallja az...

Magyarországon segít Európa egyetlen gluténjelző kutyája

A 13 éves Emma súlyosan gluténérzékeny: azonnal rosszul lesz, ha nem tartja szigorú diétáját, amely sok felnőttön is kifogna. Ezért anyukája a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület segítségével kiképzett számára egy kutyát. Nem is...

Kiderül, melyek Magyarország legjobb éttermei

Egy hét múlva rendezik meg az Audi - Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a magyar gasztronómiai élet legjelesebb díjátadó eseménye.  A Dining Guide 2005 óta minden évben megrendezi az Év Étterme Gálát,...
Garnélarák

A tenger egyik gyümölcse – Ma van a garnélarák világnapja!

Nagyon ízletes világnapra ébredtünk - a mai nap a garnélaráké! Ennek alkalmából hoztunk pár érdekes infót erről a finomságról, ráadásként pedig egy fenséges receptet is, ha kedvet kaptunk hozzá! A garnélarák az ökoszisztéma fontos részét...
repülőtér

72 éves a Ferihegyi repülőtér

72 évvel ezelőtt, 1950. május 7-én adták át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret , amelynek története sokkal izgalmasabb, mint az elsőre gondolnánk. A Feri Ma már Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérként ismerjük, de a korábbi Ferihegyi Repülőtér...

Új formát öltött kürtőskalácsok debutának a Kürtőskalács Vigalmon

Ízletes, új formá(t)öltött kürtőskalács debütál május 13-15. között a 2. Kürtőskalács Vigalmon, amelynek idén is a Holnemvolt Vár ad otthont. A háromnapos családi rendezvényen mutatkozik be a nagyközönségnek a KÜRTŐSBON, ami biztos, mindenkit levesz...

Gasztronómiai tradíció született Székesfehérváron

Néha történnek csodák. A nemrégiben megtartott Első Székesfehérvári Gasztromajális ezek közé tartozik. Egy olyan lokális rendezvény születésének lehettünk ezzel tanúi, ami meghatározóvá válhat a gasztronómiában, és a regionális rendezvények között. Gasztromajális - by Böllér Boutique 2022.05.01-én...

Gyors és mennyei édesség-variációk tavaszi vendégváráshoz

Összedobtad a vasárnapi ebédet és nem maradt idő a desszertre a vendégek érkezése előtt? Csemegézz a mennyei de villámgyors édesség-variációk közül, mindenki odalesz a végeredményért! Mikrós banánpuding Ez a banános puding az egész család kedvence lesz,...
Gluténmentes Íz-lik interjú

Gluténmentesen étkezni – Kohári Éva gasztroblogger receptjei

Kohári Éva gluténmentes receptjeit rengeteget imádják, több mint 11.000 követője van a Gluténmentes Íz-lik nevű Facebook-oldalának. Lelkes követőivel rendszeresen megosztja legújabb finomságainak képeit, receptjeit, történetét. A gasztroblogger gyermekkori álma egy apró boltocska volt, tele...
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!