GASZTRO
Itt a szüret: jótanácsok borkedvelőknek a séftől
Szüreti időszakban több szó esik szőlőről, borról, és sokan keresik fel történelmi borvidékeinket vagy látogatnak el egy borfesztiválra.
Az elfogyasztott nedűről azonban gyakran keveset tudnak, nem ismerik a különféle fehér-, vörös- vagy rozé bor...
Világszínvonalú műtárgyak kalapács alatt: jön a harmadik Zsolnay-aukció
Október 18-án tartja története harmadik dedikált Zsolnay-aukcióját a Virág Judit Galéria. A földkerekség minden pontjáról várnak licitálókat a világviszonylatban is különleges eseményre, ahol 68 magyar kerámia kerül kalapács alá. A múzeumi rangú kollekciót október...
Michelin tányért kapott az esztergomi étterem
Az Esztergomi Piacon található Piac42 Bisztró, a 2023-as magyarországi MICHELIN Guide kiadásában, Michelin tányért, vagyis ajánlást kapott!
Mindösze 4 hónap működés után!
A Michelin-csillagos 42 Restaurant tavalyi sikerét követően az étterem is bekerült a Michelin-kalauzba: a Piac...
A hely, amiről mindenkinek van egy jó sztorija: Normafa Síház
Befejeződött a Normafa Síház rekonstrukciója: a ház számos plusz szolgáltatással, kívül belül megújulva tér vissza a város életébe. A Normafa Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelyeként számos programlehetőséggel, megújult közterekkel várja a kikapcsolódni vágyókat.
Sokunknak van személyes...
Húsgolyó függőknek
Ha Berlinben járunk, valóban csak kapkodjuk a fejünk, annyi a látnivaló.
Persze, ha az ember külföldön van, mindent is szeretne kipróbálni, igazán magába szívni egy város hangulatát, lüktetését. Utazásaim során én, a magam részéről igyekszem...
Ünnepeljük együtt a világ egyik legnépszerűbb italát!
Már 40 éve ünnepeljük szeptember 29-én a kávét - a világ egyik legkedveltebb itala először Japánban, 1983-ban kapott saját napot.
A tradicionális kávézás mellett a 21. században egyre több új fogyasztási mód, szokás alakult...
5 tipp a tökéletes otthoni kávéélményért
Van, akinek létszükséglet, van, akinek művészet, kinek tejjel és cukorral, kinek anélkül, de egy biztosan közös: kávé nélkül a legtöbbünk napja elképzelhetetlen.
A tökéletes kávéházi ízeket otthonunkban azonban nem olyan könnyű létrehozni – ez...
20 év után megszületett a tökéletes kávé
Húsz évig tartó kutatás és elkötelezettség csúcspontjaként született meg a tökéletes kávé, amely kivételes és felejthetetlen ízélménnyel ajándékoz meg.
Vajon létezik a tökéletes kávécserje? A Nespresso szerint egyértelműen igen, ugyanis kávészakértőinek több mint 20 évnyi...
Mértékadó, professzionális étterem nyílik a belvárosban
Aki ismeri a hazai vendéglátást, az biztosan ismeri Magyar Zoltán nevét. Igazi vendéglátós. Hosszú évek tapasztalata által, most megalkotta a belváros igazán hazai ízeket adó éttermét. Ha össze kéne foglalni azt, hogy milyen egység...
Űrnövényeket kóstolhatunk
Aki szívesen nézte a sci-fi sorozatokat, esetleg mindig is vágyott az űrbe, vagy kipróbálná a Földön túli életet, az most egy lépéssel közelebb került álmai megvalósításához.
A Budapest Makery, az Orion Űrnemzedék Alapítvány és a...