GASZTRO

Ismét itt a Zöldség- és Gyümölcsnap!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Európai Friss Csapat program június 17-re idén is meghirdeti a hazai Zöldség- és Gyümölcsnapot, hogy felhívja a figyelmet a hazai termesztésű friss, szezonális gyümölcsökre és zöldségekre.  A Zöldség- és...

Cukormentes bacon?! De miért lenne benne cukor?

Sokak számára meglepő lehet, de tény, hogy a polcokon található húsipari termékek nagyrésze kis mennyiségű hozzáadott cukrot is tartalmaz. Ez alól a bacon sem kivétel, a pácolás során márkánként változó mennyiségben némi cukor is...

Makó, a takaros kisváros, ami örökre rabul ejt

Ez az alföldi kisváros az elmúlt években nem sokat hallatott magáról, pedig a nevéhez köthető hagymán kívül számos különlegességnek és érdekességnek ad otthont. Olyan egyedi turisztikai kínálatot nyújt, ami méltón emeli a legszerethetőbb magyarországi...

Keresik a szörp fővárosát

Országos internetes felmérés keretein belül keresik, hogy melyik magyar városban fogy a legtöbb szörp. A literszám mellett a finom gyümölcsszirupokkal kapcsolatos lexikális tudás is szükséges ahhoz, hogy egy település megkapja a szörp fővárosa címet....

Egyszerű és nagyszerű standételek a Balatonnál

Ínyencek figyelem! Változóban a magyar tenger gasztronómia kínálata. Évtizedeken át ívelő beidegződés után szép lassan eljutott oda a balatoni vendéglátás, hogy a kínálat több a megszokott lángos, hurka- kolbász, palacsinta kombinációnál. Már nem kizárólag kockás...
gyerek-oltás

Indulhat a 12-15 év közöttiek oltása is

Többek között ez is elhangzott a mai Kormányinfón, de az is, hogy törlik a védettségi igazolását annak, aki nem veszi fel a második oltását. Friss Covid hírek következnek: A miniszterelnök beszámolt arról, hogy Magyarország a...

Ma van a jegestea világnapja! Itt a nagy jegestea titok

A víz után a tea Földünk második legkedveltebb itala. A nyár és a meleg közeledtével a teát inkább hűsítő jegestea formájában fogyasztjuk, nem forrón, így talán az sem meglepő, hogy a legmelegebb évszak elején...
gasztroterkep-balaton-gasztró-szauer -judit

Hazai gasztro élet a Covid után

A magyar gasztronómia és vendéglátás mindig nagyon különleges és jellegzetes helyet foglalt el a világban. A világjárvány nagy kihívások elé állította a vendéglátás szereplőit, akik mindent megtettek, hogy túléljék valahogy ezt az áldatlan helyzetet....
aranypalacsinta

Aranypalacsinta és más extrém finomságok

Ehető luxus varázskifejezéssel csábítja be magához a nassolni vágyókat a szolnoki Endorfin Óriáspalacsintázó. A 24 karátos ehető arannyal bevont palacsinták mellett egyéb extrém, különleges színű, kivitelezésű és ízű étel kerül fel sok hely kínálatába.  Megmutatunk...

Sárközi Ákos: Séfként pasinak lenni jó

A mai világban előtérbe került a gasztronómia, és ez nem csak az éttermek, ételek kultúrájához kapcsolható. A kulinária szépségeivel párkapcsolatainkat is szenvedélyesebbé lehet tenni, és a hölgyek szívéhez vezető úton egy remek étel igazgyöngyként...

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!