spot_imgspot_img
spot_img

120 fős magyar delegáció utazik Indiába, hogy részt vegyen a világméretű 10.000 fős béketeremtő kísérletben!

-

Article Top Ad (AdSense)

December 29-től január 13-ig képzett meditálók hatalmas csoportja gyűlik össze Indiában, közel Haidarábádhoz, hogy bemutassák, hogyan lehet békét teremteni a világban olyan speciális tudattechnológiák használatával, mint amilyen a Transzcendentális Meditáció.

A 10.000 fős csoport résztvevői 118 nemzetből érkeznek a világbéke találkozóra, és közöttük Magyarország is szép számú, 120 fős csoporttal képviselteti magát.Meditálók nagy létszámú csoportja gyűlik össze december 29-től január 13-ig Indiában, hogy bemutassák, és kísérletileg is igazolják, hogyan lehet békét teremteni a világban olyan speciális tudattechnológiák alkalmazásával, mint amilyen a Transzcendentális Meditáció. A 10.000 fős csoport résztvevői 118 nemzetből érkeznek a világbéke találkozóra, és közöttük Magyarország is szép számú, 120 fős csoporttal képviselteti magát. Az eseménynek – amelyet a Global Union of Scientists for Peace (Tudósok Globális Uniója a Békéért) társaság szervez –, a világ legnagyobb meditációs központja, Kanha Shanti Vanam ad otthont, amely közel Haidarábádhoz található.

„Az eszkalálódó konfliktusok és háborúk idején sürgető szükség mutatkozik egy újfajta megközelítésre. A találkozó egy a tudatosság technológiájában képzett szakértők csoportját javasolja megoldásként, ami a háború és a konfliktusok megelőzését alacsonyabb költségen biztosíthatja mint amibe egyetlen nap háborúzás kerül.” – mondta Dr. Tony Nader a Global Union of Scientists társaság elnöke.

A 10.000 fős szakértői csoport a Transzcendentális Meditáció (TM) és a TM-Szidhi Program
tudományosan igazolt tudattechnológiáit alkalmazza a világméretű kísérlet során. A Transzcendentális Meditáció egyénekre és csoportokra gyakorolt pozitív hatásairól több mint 600 lektorált, tudományos szaklapokban megjelenő tanulmány számol be, és ezek közül 50 tanulmány speciálisan a társadalmi folyamatok kedvezőbbé válásáról tudósít mind nemzeti mind nemzetközi szinteken (javuló társadalmi tendenciák; csökkenő negatív társadalmi tendenciák, mint pl. háborús halálesetek, bűnözés, kórházba felvett személyek száma stb.). Maharishi Mahesh Jógi (1917-2008.), a Transzcendentális Meditáció és a TM-Szidhi Program megalapítója a háború és konfliktusok okát a kollektív tudatosságban lévő stresszben határozta meg.

Ennek a kollektív stressznek a kioldásában segítenek a fenti tudattechnológiák, amelyek a felgyülemlett stressz és feszültségek megszüntetésén túl képesek tartósan fenntartani a kevésbé stresszes körülményeket, ezáltal tartósan biztosítják a békét és harmóniát a társadalomban. Ennek okán a találkozó valójában egy állandó jelleggel működő 10.000 fős meditáló csoport létrehozásának a kezdeményezését is jelenti, amely egész világunk számára tartós békét biztosíthat.

A Transzcendentális Meditációt hazánkban az 1990-es évektől kezdve oktatják, és az elmúlt néhány évben jelentősen megnövekedett a meditációt tanulók száma. Az, hogy a világbéke találkozón a magyar meditálók (arányaiban) igen magas létszámban vesznek részt, nem véletlen tehát.

Magyarországon egyre szélesebb körben használják a meditációnak ezt a könnyen elsajátítható, ám rendkívül hatékony technikáját, amely lecsökkenti a stresszt és jelentősen javítja az életkörülményeket. Dr. Tony Nader, aki a világbéke találkozó fő indítványozója, egyben a Transzcendentális Meditáció mozgalom első számú vezetője is. Egy nemrég készült interjúban így üdvözölte a magyarországi meditálókat: „Gratulálunk önöknek a béke szeretetéért és hogy megteremtik saját nemzetük legyőzhetetlenségét.”

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!