INTERJÚK
Állatvédelem és környezeti nevelés szívvel-lélekkel
Dr. Jane Goodall 1977-ben hozta létre a Jane Goodall Intézetet a csimpánzok és élőhelyük védelmének érdekében. Örömteli, hogy a világ több mint 24 országában alakult Jane Goodall Intézet. A globális hálózat szervezetei az állatok,...
„Imádunk monumentálisban gondolkodni”
Két nő. Anya és lánya. Egy nagyszerű tér és vállalkozás, amelyet együtt hoztak létre. Egy olyan szakmában, ahol hagyományosan nem a nőké a főszerep. Boros Judittal és Gábor Saroltával beszélgettünk…
Az interjúra készülve már látom,...
Balázsovits Edit: „A negyvenes nő már nem B-oldal”
Balázsovits Edit soha nem a könnyebb utat választotta. Bár híres színészcsaládba született, megküzdött mindenért. Nem volt szerepálma, mégis álomszerepeket kapott. Olyanokat, mint Veta Simmons a Vígszínház legújabb darabjában. Szabadságról, bolondságról, kutyákról, és persze színházról...
Az inzulinrezisztenciáról őszintén – beszélgetés Heim Georginával
Heim Georgina diplomás táplálkozástudományi szakértő, sporttáplálkozási menedzser, hormontanácsadó, életmód- és gasztroblogger. A StopSugar oldalán hasznos tanácsokat oszt meg a táplálkozásra tudatosan odafigyelő olvasóival, és az inzulinrezisztenciával együtt élőknek is segít. Az a kib@szott inzulinrezisztencia...
Gluténmentesen étkezni – Kohári Éva gasztroblogger receptjei
Kohári Éva gluténmentes receptjeit rengeteget imádják, több mint 11.000 követője van a Gluténmentes Íz-lik nevű Facebook-oldalának. Lelkes követőivel rendszeresen megosztja legújabb finomságainak képeit, receptjeit, történetét. A gasztroblogger gyermekkori álma egy apró boltocska volt, tele...
„Egy kommunikációs csapatban nem lehet unatkozni”
Az intézményi kommunikáció az előítéletekkel ellentétben izgalmas és sokrétű. Médiaiskolánk egyik oktatójával, Bajory Á. Rita, kommunikációs szakemberrel beszélgettünk.
- Melyek lesznek a legfontosabb témák, amelyeket tanítani fogsz a BCOOL Médiaiskola hallgatóinak?
- Az intézményi kommunikációt fogom...
Budafoki Tamás: Egy újságírónak ma sokkal több kvalitással kell rendelkeznie
A BCOOL Magazin gasztronómiai újságírója, Budafoki Tamás szerint a folyamatos fejlődés és innováció elérésére érdekében a tudás átadása elemi társadalmi érdek. Ha valaki rendelkezik egy bizonyos területen megszerzett tudással, akkor azt nem szabad megtartania...
“Hálás vagyok mindenért”
A tél komor színei és a réteges öltözködés után már nagyon várjuk, hogy tavasszal és nyáron végre színesebben és lengébben öltözhessünk. Az idei nyári divat nagyon izgalmasnak ígérkezik és ha néhány alapszabályt betartunk, akkor...
Sikeres váltás: Rácz Judit informatikusból lett díjazott üzletasszony
A szakmájukban sikeres nőket és a kiemelkedő tehetségeket díjazták a GLAMOUR Women of the Year 2022 díjátadó gálán. Az év vállalkozója kategóriájának győztese Rácz Judit, a Skinsmart tudatos bőrápoló webshop és a Geek & Gorgeous...
Hagyomány és megújulás: mi lett a hungarikumnak számító Caola brandekkel?
Caola, több generáció számára jelentette a hazai illatszert, sminktermékeket, háztartási tisztítószerek széles palettáját, ám a fiatalok már nem is hallottak róla. A gyár ma is működik, igaz a privatizálása óta, az elmúlt évtizedekben több...