spot_imgspot_img
spot_img

Új kávétrend a láthatáron: hódít a pekándió

-

Article Top Ad (AdSense)

Legyen szó a divatról, a fotózásról, a főzésről vagy az írásról, az önkifejezésnek rengeteg módja létezik. A kávék világa pedig végtelen lehetőséget rejt magában, és egy-egy különleges kávérecept elkészítésével mi is megcsillogtathatjuk a kreativitásunkat.

A kávé és a kávézási trendek évről évre változnak, és 2024 is sok újdonsággal kecsegtet. Sok mindenre lehet számítani a prémium pörkölt babok világában: még fontosabban a fenntarthatósági szempontok, az egészség, de nem maradnak el az izgalmas új ízek sem.

A hideg kávé, vagyis a cold brew térhódítása 2024-ben is folytatódik, méghozzá olyan selymes és különleges ízekkel, mint a pekándió. Idén több olyan kreatív és innovatív variációra számíthatunk, amelyek célja, hogy a lehető legjobb ízt kapjuk, így a hideg főzetet nem csak nyáron, hanem akár már most tavasszal is fogyaszthatjuk.

Otthoni barista-beállítások

A covid óta elindult otthoni kávéélmény átértékelődése iránti igény folyamatosan növekszik, és egyre nő a kereslet az olyan gépek, eszközök és receptek iránt, amelyekkel otthoni körülmények között is kávéházi élményhez tudunk jutni. Néhány egyszerű hozzávaló kombinálásával és egy kis kísérletezőkedvvel mi is érvényre juttathatjuk a személyiségünket, és saját otthonunkban igazi művészekké válhatunk. Ezért érdemes felfedeznünk a kávéban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket.

„A klasszikus kávétípusok mellett érdemes receptekkel is kísérletezni. Mindig tartsuk szem előtt az 1-3-5-ös szabályt: az elkészült kreáció a kiváló minőségű kávé mellett tartalmazzon 1 különleges meglepetés-alapanyagot, legyen elkészíthető 3 perc alatt, és maximum 5 különböző hozzávalót használjunk. Néha a legegyszerűbb dolgokban rejlik a legnagyobb erő” – tanácsolja Hrozik Márk, a Nespresso kávészakértője.

Magas színtű ízélmény

A különleges receptekhez nagyszerű alapot kínálnak az ízesített kávék, melyek már 2006 óta megtalálhatók a Nespresso kínálatában. A márka történetében igazi mérföldkövet jelentett az első, vaníliás, almás-fahéjas és ánizsos aromájú kávékeverékek megalkotása. Az azóta eltelt közel két évtized alatt a kávémesterek folyamatosan azon dolgoznak, hogy a különleges ízek hibátlanul érvényesüljenek a kávéblendek mellett – mindezt kizárólag természetes aromák felhasználásával. Mára már az állandó kínálat részei a klasszikus desszerteket idéző mogyorós, karamellás, csokoládés és vaníliás ízesítésű kapszulák, de évről évre hódítanak a limitált kiadású kollekciók és a szezonális visszatérők is, mint a sütőtökös pite ihlette Pumpkin Spice Cake, valamint a mézeskalácsot idéző Gingerbread kávék is.

A tavasz új slágere: pekándió

Idén tavasszal egy igazi szezonális különlegességgel lepi meg a Vertuo kávégéppel rendelkező kávérajongókat a Nespresso: a Barista Creations Maple Pecan kapszulában a juharszirup karamellás édessége és a pekándió jellegzetes karaktere egyesül. Az Észak- Amerika varázslatos juharerdői által ihletett kávé forrón, hidegen, tejjel vagy feketén egyaránt elkészíthető, az aktuális hangulatunknak és az évszakváltásnak megfelelően. Ha krémes, édes élményre vágyunk, adjunk hozzá egy kis tejet, ha pedig jegeskávéként fogyasztjuk, érdemes egy kis juharszirupot csepegtetünk a pohár aljára. Aki szerette az ősz slágerének számító sütőtökös ízű Pumpkin Spice Cake kapszulát, annak jó eséllyel ez az ínyenc kávé lesz a tavaszi kedvence.

A kávézás, mint wellnessterápia

Nemcsak az ízekkel kényeztethetjük magunkat, hanem az összetevőkkel is. A Nespresso Vertuo funkcionális kávékból álló Coffee+ kollekciójában a kiváló ízű kávékat olyan extra összetevők egészítik ki, amelyek valami pluszt adnak a megszokott kávéélményhez. A termékcsalád új tagja a Vivida: ez a blend kivételes minőségű Arabica kávéból készül, amelyet a Brazíliából származó Bourbon-kávébabok tesznek jellegzetesen édeskéssé. Ezt a kivételes kombinációt B 12 -vitaminnal egészítették ki a kávészakértők, amely az immunrendszer működését támogató hatásáról ismert. Egy csésze Vivida 32 százalékban fedezi a napi ajánlott B 12 -vitamin bevitelt. Egy kis tej hozzáadásával felfedhetjük ennek a
kávénak a lágy, mézes-kekszes ízjegyeit, de további hozzávalókkal különleges kávéreceptek alapjául is szolgálhat.

Pekándiós-juharszirupós kávécsók

Hozzávalók:

1 db Nespresso Vertuo Barista Creations Maple Pecan kávékapszula
10 ml juharszirup
60 ml 35%-os zsírtartalmú tejszín
1 db jégkocka (30 g)
1 csipet őrölt fahéj
ehető virágszirmok a díszítéshez

Elkészítés:

Tegyük egy nagy átlátszó pohár aljára a juharszirupot, és készítsünk el rá 230 ml Nespresso Vertuo Barista Creations Maple Pecan kávét. Keverjük össze, amíg a crema réteg redukálódik. Öntsük a tejszínt egy shakerbe, tegyük bele a jégkockát, és alaposan rázzuk össze 10 másodpercig. Kanalazzuk a tejszínt a kávé tetejére, majd szórjuk rá a fahéjat, és díszítsük a kávét ehető virágszirmokkal.

Pekándiós jegeslatte

Hozzávalók:

1 db Nespresso Vertuo Barista Creations Maple
Pecan kávékapszula (80 ml)
10 ml juharszirup + a díszítéshez
120 ml barista zabital
3 db jégkocka (30 g-os)
2 db pekándió

Elkészítés:

Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Barista Creations Maple Pecan kávét egy csészébe a „Kávékészítési mód receptekhez” üzemmód használatával (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani.) Tegyük a jégkockákat egy nagyobb átlátszó pohárba, majd öntsük hozzá a juharszirupot. Egy tejhabosító segítségével készítsünk 120 ml zabitalból hideg tejhabot. Öntsük a kész tejhabot az előkészített pohárba, majd töltsük hozzá az elkészített kávét is. A tetejét szórjuk meg apróra tört pekándióval és egy kevés juharsziruppal.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!