spot_imgspot_img
spot_img

Egy kisfiú, aki szembenézett a félelmeivel

-

Article Top Ad (AdSense)

Mrena Julianna és Szert-Szabó Dorottya verses meséjéből kiderül, hogy a sötétben semmi sem az, aminek látszik, de ez nem jelenti azt, hogy félnünk kell az ismeretlentől. Elég, ha csak jobban megnézzük, és máris kiderül, semmi okunk az aggodalomra!

Hunyd be a szemed most, mondok egy mesét.
Arról fog szólni, hogy mit rejt a sötét.
Jól gondoltad, tényleg van ott valami…
ahogy jön-megy, zajt csap, néha hallani,
látni az árnyékát, mozog a falon,
de senki se tudja, mi lehet vajon.”

Szörnyek a sötétben

A nem-alvásról szóló Mese a kislajhárról, aki nem akart elaludni és az önelfogadásra bátorító Harusnya, a fél pár zokni című kötetek után Mrena Julianna most megmutatja, ki az a titokzatos szörny, aki a sötét gyerekszoba mélyén ijesztgeti a gyerekeket…

Nem kérdés, hogy minden gyerek fél valamitől, ám szerencsére Mrena Julianna humoros, frappáns rímei, Szert-Szabó Dorottya dinamikus és vicces illusztrációi megnyugtató feloldást hozhatnak.

Mrena Julianna őszinte, szókimondó története egy bátor kisfiúról szól, aki semmitől sem fél, csak a villanyoltás után a gyerekszobában matató és ijesztgető Minimótól. Vajon ki vagy mi lehet az? A kisfiú végül cseles csapdát épít, hogy elkapja a félelmetesnek vélt szörnyet, hiszen így a nappali fényben végre szemügyre vehető, és talán nem is olyan ijesztő…

A kötet nehéz témát dolgoz fel könnyed stílusban, így sok sötétségtől félő ovis-kisiskolás megtapasztalhatja, hogy van feloldás és megoldás a sötétségtől való félelemre.

3-6 éveseknek

Minimó mesekönyv
Pagony Kiadó

Mrena Julianna: 1979-ben született Jászberényben, már 15 évesen publikálni kezdett, 25 évesen jelent meg verseskötete, Kilenc élet címmel. Hamarosan az írás a hivatása is lett: dolgozott újságíróként, reklámszövegíróként, sorozatíróként és tartalomkészítőként is. Aztán megszületett a kisfia, és nemcsak a régi kedvenc verses mesék kerültek elő, hanem jöttek az új ötletek is. „Olyasmiket írok, amik tetszettek volna nekem gyerekként, és amiket szülőként is szívesen olvasok (na jó, fejből fújok), akár ezredjére is…” – mondja a szerző. Berlinben él a családjával, Budapestre és Szolnokra jár haza.

Szert-Szabó Dorottya: Animációs tervezőművész, 2008-2016-ig tanított a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium mozgókép szakán. Gyermekei születése óta a mesekönyv illusztrációk készítése is a szakmai horizontjára került.

Közös köteteik a Pagony Kiadónál:
Mese a kislajháról, aki nem akart elaludni, 2022
Harusnya, a fél pár zokni, 2023

Ezeket is nézd meg:

Egy bájos történet az önzetlenségről

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!