spot_imgspot_img
spot_img

Bájos kortárs ovis mesék

-

Article Top Ad (AdSense)

Kiss Ottó Macibocs óvodába megy című új kötetének 13 klasszikus hangulatú meséjében a gyerekek Macibocs szerethető karakterével azonosulva megismerhetik az ovis élet mindennapi eseményeit. 

Mackóföldi kalandok

Közeledik a tavasz, a mackók kidugják az orrukat a házikójukból. Macibocs is felkel téli álmából, hiszen annyi jó dolog várja: kirándulni és piknikezni szeretne, elkészíteni a jegesmedvejelmezét, de mindenekelőtt találkozni Maci Sacival! Mert vele a legjobb strandolni, málnát szedni. Maci Sacival még eltévedni is jó az erdőben! Persze a legjobb együtt görkorizni vele az ovi felé! Ott mindig nagyon jó dolgok történnek, akkor is, ha süt a nap, akkor is, ha esik az eső – és még a biztonságos közlekedést is ott lehet a legeslegjobban megtanulni!

Kiss Ottó rövid, vidámsággal és nyugalommal teli meséinek központjában egy igazi ovis macibarátság és a mulatságos és csodálatos Mackóföld áll, a kedves történeteket Szalma Edit színes illusztrációi egészítik ki.

Macibocs mesekönyv
kép: Pagony Kiadó

A mese varázsa

Az évszakok változása adja a keretét a könyvnek: a macik életét a tavaszi ébredéstől kezdve négy évszakon át követhetjük végig, az első fejezetben a medvecsalád felébred téli álmából, az utolsóban téli álomra hajtják fejüket. Macibocs az ébredő a természettel párhuzamosan belép az óvodás életbe, aztán, mint minden más ovis, önfeledten farsangra készülődik, tavasszal focizik, gyümölcsöt szed, nyáron biciklitúrára indul a családjával, ősszel szüretel, majd az újabb téli álom előtt hómackót épít.

Az olvasó gyerekek könnyen azonosulnak a főszereplő Maciboccsal, a meséket felolvasó szülők számára pedig visszaköszönhet Bodó Béla Brumi-sorozatának saját gyerekkorukat idéző, megnyugtatóan kellemes világa, ám Kiss Ottó a mai gyerekekhez hangolva korszerűbb, lazább módon közelít a témához.

Kiss Ottó a kortárs gyerekirodalom jól ismert alakja, a hétköznapi hangulatú, rövid történeteket a magyar gyerekköltészet hagyományaira építő rímes-dallamos, játékos versekkel egészítette ki, melyek tökéletesen illeszkednek a mesékhez:

„Vadvirág utca három,

ott él Macibocs nyáron.

Ott él Macibocs télen,

Vadvirág utca három.”

A könyvet 3-6 éveseknek ajánljuk

Itt tudsz beleolvasni: eljetek-at-egyutt-az-ovodai-elet-legszebb-napjait-kiss-otto-macibocs-ovodaba-megy

Macibocs mesekönyv
kép: Pagony Kiadó

Vidám könyvbemutató

A könyv bemutatója 2024. február 3-án, szombaton délelőtt lesz a Bartók Pagonyban megrendezésre kerülő farsangi buli keretén belül, ahol jelmezes felvonulás és tánc, társasjátékozás és kézműveskedés várja az érdeklődőket.

A 11 órakor kezdődő könyvbemutatón személyesen lehet találkozni Kiss Ottóval, a Macibocs óvodába megy című könyv szerzőjével és Szalma Edittel, a könyv illusztrátorával.
Lesz mesehallgatás és dedikálás is.

A könyvbemutatóval egybekötött farsangi bulira szóló belépő 1500 Ft (gyermeknek és felnőtteknek egyaránt), elérhető a pagony.hu/programok oldalon.

Kapcsolódó cikk:

A félelmek megszelídíthetőek

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!