spot_imgspot_img
spot_img

Ünnepeljük a hétköznapokat a francia cukrász ihlette kávékkal

-

Article Top Ad (AdSense)

Nincs is jobb módja az élet élvezetének, mint amikor a szürke hétköznapokat valami igazán ünnepivel dobjuk fel. A Nespresso limitált kiadású Pierre Hermé kávékollekciójával, amelyet a világhírű cukrásszal együttműködésben készítenek, újra kiélvezhetjük a kávézás minden pillanatát.

Azt már tudjuk, hogy a Nespresso időről időre izgalmas újdonságokkal lepi meg a rajongóit, melyekből több közönségkedvenc is született már. Egy-egy ünnepi kollekció vagy limitáltan elérhető, egzotikus kávékeverék különösen népszerűvé vált, ezért a márka – meghallgatva a fogyasztók kéréseit – átmeneti időre több régi kedvencet is visszavezetett kapszulakínálatába.

Ahány ember, annyiféle kávéfogyasztási szokás

Vannak, akik egy intenzív, aromás ristretto-val vagy espresso-val szeretik indítani a napot, mások viszont egy hosszabban kortyolgatható, selymes cappuccino-val. Egyesek a klasszikus ízekre esküsznek, mások szívesen kísérleteznek desszerteket idéző, például karamellás, vaníliás vagy mogyorós ízesítésű kávékkal.

A magyarok többsége tejjel issza a kávéját, és nálunk a többi nemzethez képest kiemelkedően magas az ízesítettkávé-fogyasztás aránya is. Az ízesített kávék tejes receptként elkészítve valóságos desszertként hatnak – akár egy finom és elegánsan megkreált sütemény…

Fotó: flickr.com

A francia cukrászművészet varázslata

Az ízesített kávék rajongóiként mi, magyarok is örülhetünk, hiszen a Nespresso visszahozta az elmúlt évek legnagyobb kedvenceit, és olyan kapszulákat is visszavezetett ideiglenesen a kínálatába, melyek már egy ideje nem kaphatók. Mostantól átmenetileg újra elérhető a Nespresso és Pierre Hermé közös kávékollekciója, amely a 2022-es ünnepi szezon sztárja volt.

A cukrászművészet Picassója

A francia cukrászséf és csokoládékészítő, Pierre Hermé a modern cukrászművészet és gasztronómia megkerülhetetlen alakja, aki a Haute Pâtisserie megalkotójaként vált híressé.

Cukrász körökben a „tészta Picassójaként” emlegetett Hermé saját stílusban alkotja meg édességeit. Süteménykészítési szakértelmét, valamint az íz- és ízkombinációk fejlesztése iránti szenvedélyének eredményeként merész és finom költemények születnek – és ez így van a kávézásban is. A Nespressóval való együttműködésében Hermé szerepe és szakértelme nyilvánvalóan megjelenik – az ékszerszerű csomagolástól a merész ízekig. Az Infiniment Espresso tökéletes zamata mellett két ízesített kávét is megkóstolhatunk: a finom, aromás, mogyorós Infiniment Gourmand Saveur Noisettet, valamint a csábítóan málnás Ifiniment Fruité Saveur Framboiset. Mindhárom kávé összetéveszthetetlenül viseli magán Pierré Hermé kézjegyét, aki minden általa készített desszertben megmutatja korlátlan kreativitását és kifejezésmódját – gondoljunk csak világhíres macaronjaira.

Fotó: flickr.com

Pierre Hermé pályafutása több évtizeddel ezelőtt kezdődött: már 14 éves korában Párizsban tanult Gaston Lenôtre-nél, akit széles körben a modern péksütemények atyjaként tartanak számon, majd az édes és sós desszertek úttörőjévé vált.  Forradalmasította a cukrászsütemények stílusszabályait, és az elismert Michelin Guide az „Ízlés építészének” nevezi.

Nem a tavalyi volt az első alkalom, hogy koffeintartalmú italokat készített, hiszen Párizstól Tokióig minden üzletében és kávézójában régóta gondosan válogatott italokat szolgálnak fel, viszont a Nespresso-val való együttműködés jelentette a következő lépést Hermé világklasszissá válásában… és most mi is részesei lehetünk ennek a csodának.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!