Madártejező, Tejmadár, Rádamjet

-

Elsőre vicces, másodjára elgondolkodtató, harmadjára beleszeretős. Talán így lehetne összefoglalni azt, hogy a Tejmadár kapcsán milyen érzések bontakoznak ki az emberekben. Az a koncepció, melyet megalkottak, gyorsan felkeltette a gasztronómiai szakma és a nagyközönség érdeklődését. Ez nem is csoda, mert mindannyiunk szívében ott van a vasárnap délutáni madártej, amit nagymamáink, anyukáink tettek elénk az asztalra. Akkor ez teljesen természetes volt, és észre sem vettük, hogy milyen kincset habzsolunk.

Fotó: Tejmadár

Pap Sára üzletasszony, aki újra gondolta a madártejet… Nekünk

Az évek elteltével a madártej igazi retro finomsággá avanzsált, hiszen már kevesen készítik el otthonaikban, pedig vannak azok a korosztályok, akik áhitattal gondolnak rá. Édes, vaníliás, habos élmény- melynek egyszerűségében rejlett a lényege, mostanra valódi különlegességgé vált. Ezt az életérzést kaphatjuk vissza Pap Sárától, aki ugyanúgy álmodott a madártejről, mint bárki más, viszont ő meg is valósította, méghozzá egy vállalkozás formájában. A divat színes világában tevékenykedett, és sok márka kapcsolható a nevéhez. Mindig is üzletasszonyként tevékenykedett, a Michal Negrin ékszer márkával debütált, majd a Palmers franchise hazai meghonosításával foglalkozott. A Kazart kiegészítők, táskák, cipők, illetve az INGLOT smink márka köthető hozzá. Nemrégiben gondolt egyet, és átnyargalt a gasztronómiába. Nem is akárhogy!

Fotó: Flickr Illusztáció

Tejmadár

Pap Sára már régóta gondolkodott azon, hogy létrehozzon egy saját, egyedi márkát, és azon is, hogy a divattól elrugaszkodva, egy számára teljesen új területen próbálja kiaknázni tudását. Ebből lett a Tejmadár, ami április közepén nyílt meg a Westend City Centerben. Nevéből adódóan egyértelmű, hogy ez nem más, mint a madártej kánaán! ÉS tényleg így van, hiszen se szeri se száma, a csodálatosabbnál csodálatosabb ízkombinációknak, megoldásoknak. Nem túlzás, nem ámítás majd 700- igen hétszáz!- különféle variációban lehet megkóstolni a madártejet! Természetesen megtalálhatjuk az eredeti tradicionális ízeket, viszont különféle ízesítések, számtalan öntet, és szórás áll rendelkezésre a vendégek számára.

Megtalálhatóak pikáns, sőt alkoholos változatok is. Persze ez arra sarkall mindenkit, hogy újra és újra visszatérjen, hiszen rengeteg kihagyhatatlan madártej performansz kelt életre, amit egyszerűen muszáj megkóstolni. Odafigyeléssel alakították ki a választékot, mivel gondoltak a vegánokra, készítenek cukormentes, és gluténmentes ételeket. Ennek köszönhetően, mindenki számára elérhetővé tették a madártej élményének kulináris élvezetét!

Fotó: Tejmadár

Mi a madártej

Valójában egy francia gyökerekkel bíró, rém könnyű desszert. Azok közé az édes élvezetek közé tartozik, amit könnyű elkészíteni, és még könnyebb elrontani. Nem kell hozzá sok alapanyag (tej, tojás és vaníliás cukor) viszont annál nagyobb odafigyelés és precizitás szükségeltetik az elkészítéséhez. Előnye viszont az, hogy ha már professzionálisan készítjük az alapreceptet, szinte végteleníthető variálhatóságot tesz lehetővé. Ez most meg is történt!

Fotó: Tejmadár

Madártej és egyéb finomságok

A madártejek mellet persze egyéb finomságok is fellehetőek náluk. A Tejmadár kiválóan alkalmas reggeli, ebéd, vagy éppen vacsora elfogyasztására is. Modern fúziós konyhát visznek- ahol egyszerű, kellemes, tápláló ételekkel ajándékozzák meg a betérőket. Mindezt önkiszolgáló megoldásban prezentálva. Eggs Benedictet TEJMADÁR módra, Lazacos croissant, avokádóval és YUZU itallal, vagy focaccia szendvics friss narancslével. Az meg már nem is kérdéses egy ilyen különleges helyen, hogy a kávézás szerelmeseire is gondoltak. Akár betértünk egy kiváló frissen őrölt feketére.

Fotó: Tejmadár

A Tejmadár különleges- hiszen nem csak gasztrotér

A Tejmadár egy olyan különleges gasztrotér, ahol az étkezés mellett izgalmas események is várják a betérőket. Elmondásuk szerint egy kellemes csajos hely, de sokkal több annál. Társasági tér, mely akár barátoknak, akár családoknak megadja azt a feelinget, amiért érdemes otthonról elindulni.

A divat fontossága a Tejmadárban sem veszett el, hiszen tudatosan odafigyeltek a megjelenésre, a dizájnra. A dolgozók munkaruhái is ezt az eszmeiséget képviselik, amit Kiss Márk (neves magyar dizájner) alkotott meg számukra. Így nem csak az ízek, az illatok, és maga a gasztronómia pörög a csúcson, hanem a megjelenés is. Hűen a trendiséghez kifinomult marketing fogásokkal is szolgálnak, mint például az INGLOT Hungary x Tejmadár smink inspirációs sorozat, melyet a hely logójának színélményeire építettek- elegáns, mégis letisztult, egyben könnyed.

Fontos volt számukra, hogy csakis kizárólag környezet tudatos, lebomló anyagokat alkalmazzanak, a csomagolásuk területén. Ezzel letették voksukat a fenntarthatóság mellett is, ami a mai világban rendkívül fontos tényező.

Fotó: Tejmadár, Flickr

Gyönyörű lett a Matild Café & Cabaret

 

Tudtad? Ma van a HUMUSZ napja!

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!