spot_imgspot_img
spot_img

Gyönyörű lett a Matild Café & Cabaret

-

Article Top Ad (AdSense)

A kávéházi kultúrának hazánkban évszázados hagyományai vannak. Ez az, ami meghatározó volt mindig is a polgári gondolkodás és a művészetek területén. Az elmúlt években feléledni látszik. Újra ennek a mívesen megkomponált életérzésnek megfelelő méltán híres helye éled fel.

Matild Palota

A Matild Palotát- a Boldog Békeidők ünnepelt ikonikus épületét- Klotild Mária főhercegné (József Károly főherceg felesége) építtette 1899. és 1902. között. Mára a palota a régi pompájában tündököl, és 2021. kora nyártól fogadja a helyi és nemzetközi vendégeket. Mint a belváros társasági életének új központja, új kulináris koncepciókat vezet be Wolfgang Puck gasztronómiai irányítása alatt. A Spago by Wolfgang Puck, a The Duchess rooftop bar, valamint a 2022. május 19-én nyíló Matild Café & Cabaret. A a legendás Belvárosi Kávéház újragondolása révén nem csak egy kávéház, hanem egy teljes világ megvalósulásának lehetünk tanúi.

Matild Palota épülete

Maga az épület mára az UNESCO világörökségi listájára is felkerült és 1977. óta műemlékvédelem alatt áll. A hosszan tartó és rendkívül részletgazdag helyreállítási munka az eredeti terveken alapult. A restaurátorok munkáját a korabeli rajzok és fényképek segítették.

Múlt és örvendetes jelen

Budapest történelmének egyik legnépszerűbb kávéháza, az egykori „Belvárosi Kávéház” több évtizedes elfeledettség után Matild Café & Cabaret néven tér vissza a budapest társasági életébe, május 19-én.

Budapest, 2022. április 12. – A régmúltú „Belvárosi Kávéház” hosszan tartó és részletes felújítási munkálatokat követően- Matild Café & Cabaret néven tér vissza, Budapest társasági és kulturális színterére, május 19-én. Az eredetileg 1901-ben megnyílt történelmi kávéház újragondolása a Boldog Békeidők élénk társasági életét megidéző, impozáns, 300 férőhelyes kávézóval és nagyszabású kabaré műsorokkal várja majd a vendégeket, a Ferenciek terén álló Matild Palota épületében. A Belváros híres társasági helyszínének gasztronómiai koncepcióját a legendás séf, Wolfgang Puck álmodta meg.

A kétszintes kávéház a korszak pezsgő társasági életének legnépszerűbb találkozóhelye volt anno, ahol jeles közéleti személyiségek, újságírók, művészek találkoztak és ahol a magyar irodalom néhány jelentős darabja is megszületett. Krúdy Gyula is itt vetette papírra a Szindbád számos történetét. Magyarország egyik legnagyobb szerzője előtt tisztelegve Krúdy-szobrot is emeltek a kávéház mellett 2021-ben.

Matild Café & Cabaret

A város ikonikus épületében, az igazi kávéházi kultúrát eleveníti fel a Boldog Békeidők élénk budapesti korszakát megidéző, rendkívül autentikus légkörével. A Matild Café & Cabaret vendégei nappal a könnyed kávéház különleges gasztronómiai kínálatát élvezhetik, míg az est leszálltával, akárcsak az 1960-as években, a város élénk közösségi színterévé avanzsáló helyszínen magyar és nemzetközi kabaré műsorokat tekinthetnek meg a kávéház különleges hidraulikus színpadán.

Csúcsgasztronómia – csúcs séfekkel

A helyszín gasztronómiai koncepcióját a hollywoodi sztárok séfje, Wolfgang Puck álmodta meg és a hagyomány, valamint az innováció elegyét testesíti meg. Az étlapon a gasztronómiai élmények stílusos és modern elemei is felsorakoznak a reggel vagy napközben betérő vendégeknek. Kávék, torták, hagyományos péksütemények, comfort ételek, nemzetközi fogások és páratlan kiszolgálás várja a kávéházak szerelmeseit. Wolfgang Puck és magyar csapata a legjobb minőségű, helyi alapanyagokat és kifinomult kulináris technikákat alkalmazva teszi tökéletessé a Matild Café & Cabaret által kínált élményeket.

Szerző : Budafoki tamás

Forrás/ Fotó : Matild Cafe & Cabaret

Fantasztikus hazai eredmény a pizza világbajnokságon

Újra nyit a Centrál Kávéház

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!