Kortárs és kortalan ékszerek értékteremtő nőknek

-

Fekete Fruzsi ékszertervező művész öt évvel ezelőtt indította el ékszer márkáját. Az egyedi kézjegyet viselő, egyszerre rusztikus és elegáns Fruzsi Fekete Jewelry darabok elsőként egy római kortársékszer galériában mutatkoztak be, ezt követően pedig a magyar közönség is felfedezhette a rendhagyó ékszerek páratlan szépségét. A márka sikere azóta is töretlen: az időközben napvilágot látott romantikus LEAVES, a lendületes és izgalmas CURVES, valamint a mértékletes MINIMAL kollekciók meghódították a női szíveket.

A május végén nyíló Atelier Fruzsi Fekete falai között nemcsak a népszerű kollekciók darabjai mutatkoznak be egy retrospektív kiállítás keretében, de a vendégek megcsodálhatják a tervező által készített kivételes kortárs ékszereket, valamint a személyre szabott, művészi karikagyűrűket is. 

Ezekről így nyilatkozik a művész: 

“A karikagyűrűk készítésénél a visszafogott, kissé rusztikus hatású, izgalmas felületeket részesítem előnyben, így azoknak a jegyespároknak, akik a kevesebb több elvét követve választanának maguknak egyedi karikagyűrűt ezüstből vagy aranyból, nem kell tovább keresniük. Nagyon szeretünk a hegyekben lenni, sziklát mászni, túrázni, ezért azt szeretnénk, ha ez kicsit visszatükröződne a karikagyűrűnkön is. –  ezzel az üzenettel fordult hozzám egy kedves jegyespár, amikor úgy döntöttek, valami igazán különleges ékszert szeretnének maguknak. Mindig örülök, ha a párok szavakba tudják önteni, mi az, ami rájuk jellemző, vagy ami a szívüknek kedves – ez nekem is sokat segít a tervezés és a készítés során, hogy valóban olyan ékszert kapjanak aztán kézhez, amit ténylegesen a magukénak éreznek.

Fekete Fruzsi büszke arra, hogy nála egy kollekció sem készül futószalagon. Minden egyes ékszert kézzel formáz meg. Begyúrja a viaszt, az ujjai között alakítja, de csak a legszebbnek ítélt darabok kerülnek az öntőhöz, hogy végül csodás ezüst ékszerekké lényegüljenek át. 

Általában megmarad bennük az ujjlenyomata; egy kis rusztikus nyomhagyás, sajátos védjegy. 

Elmondása szerint: „Annyira szerelmes vagyok a szakmámba, hogy még a legnagyobb hajtás közepette sem engedek abból, hogy ne én formázzam meg az ékszert. Ez persze, több idővel, energiával jár, de hiszem, hogy megéri.”

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!