spot_imgspot_img
spot_img

Ingyenes állatorvosi ellátás a Máltai Szeretetszolgálat programjában

-

Article Top Ad (AdSense)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számos elszegényedett településen van jelen, ahol a rászoruló emberek támogatásán túl a gazdátlan vagy nem megfelelőlen gondozott kutyák sorsára is igyekeznek megoldást találni. A Felelős állattartás program azzal a céllal jött létre, hogy a falvakban kóborló, otthontalan állatokat beoltsák, parazitamentesítsék, ivartalanítsák.

 

Fókuszban az állatvédelem

Mindig örömmel adunk hírt állatvédelmi programokról, s mostanában szerencsére egyre többről tudunk mi is írni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is szívügyének tekinti a kóborló kutyák sorsát.  A Felelős állattartás programjuk keretében falvakban kóborló kutyák sorsát igyekeznek rendezni. A hozzájuk kerülő kutyusokat veszettség elleni és kombinált oltással látják el, külső és belső parazita mentesítik, chipet helyeznek el bennük, és ivartalanítják is. Ezek után az ingyenesen elvégzett állatorvosi vizsgálatok és műtétek után lehetőséget adnak az állatoknak egy új, igazi otthonra lelni.

A Szolgálat munkatársai fontosnak tartják, hogy legyen lehetősége a leendő gazdinak ismerkedni, sétáltatni, időt tölteni a kiválasztott kutyussal, hogy megalapozottan hozhasson egy „kutyaéletreszóló” döntést. Oldalukon, a https://maltaiallatmentok.hu/ oldalon a Gazdikereső menüpontra kattintva láthatóak az örökbefogadható állatok. Kisebb-nagyobb gombóc és nem gombóc kölyökkutyák, határozott kiállású és bátortalanabb, játékos és megfontoltabb felnőtt és korosodó, szeretetre, ápolgatásra vágyó kutyák közül lehet hűséges társat választani.

állatmentés
kép: Máltai Állatmentők Facebook-oldala

A mobil ivartalanító állomásaikon a Felzárkózó Települések programban érintett falvakban segítik az ebek életét. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat célja az is, hogy a nem kívánatos szaporulat megelőzésére a legszegényebb településeken tartott kutyák helyben történő ivartalanítására is lehetőség nyíljon.

A szívmelengető programot és a mobil rendelőt 2021. október 19-én egy sajtónyilvános szakmai eseményen mutatták be Tiszaburán. Szomorú tény, hogy a legszegényebb településeken több ezer kutya nincs beoltva és azonosításra alkalmas chippel ellátva. A kerítés nélküli porták miatt folyamatos problémát jelent az ellátatlan szaporulat, ami közbiztonsági és járványügyi veszélyt is jelent.

 

A Felelős állattartás programban eddig több mint 800 kutya ivartalanítására és 250 eb örökbeadására került sor. Mindezzel párhuzamosan a szemléletformálásra is nagy a hangsúlyt fektetnek a településeken dolgozó karitatív szervezetek munkatársai.

A mobil állatorvosi ellátás a tervek szerint hetente két helyszínre megy el előzetes igényfelmérés után.  Egy alkalommal átlagosan 20 kutyát tudnak helyben kezelni.

A Máltai Állatmentők Facebook oldalán tudsz tájékozódni és képeket nézegetni a megmentett kutyusokról: https://www.facebook.com/M%C3%A1ltai-%C3%81llatment%C5%91k-104857848098867

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kapcsolódó cikkeink:

Állatvédelem és környezeti nevelés szívvel-lélekkel

Pingvint mentettek a rendőrök Budapesten

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!