spot_imgspot_img
spot_img

Így kezdik a napot a sikeres emberek

-

Article Top Ad (AdSense)

Sokan rosszul vagyunk a reggel csörgő ébresztőóra hangjától. Már itt belekerülünk egy negatív spirálba, ami aztán csak kapkodáshoz és rohanáshoz vezet. Ismerős, ugye? Pedig az ébredés utáni 1-2 óra meghatározza egész napos teljesítményünket és hangulatunkat is. Ezt ismerték fel a legsikeresebb emberek, akik szigorúan követik ezt a reggeli rutint és így egész nap energikusan néznek szembe a teendőikkel. Érdemes követni a példájukat.

Minden nap 8 óra előtt kelnek

Embere válogatja: van akinek a mindennapok velejárója és sokaknak pedig nagy szenvedés a korai felkelés. De bizony az a tapasztalat, hogy reggel 8 előtt érdemes elkezdeni a napunkat ha könnyedén szeretnénk ellátni az előttünk álló feladatokat. Az alvás mennyiségében is van egy arany középút: ha kevés jut belőle koncentrációs zavarokra és ingerültségre számíthatunk, de a túl sok alvás is lehet kontraproduktív: egész nap fáradtak és enerváltak leszünk. A sikeres emberek ügyelnek arra is, hogy minden nap körülbelül ugyanabban az időpontban keljenek fel. A ‘szundi’ gomb a pihentető alvás nagy ellensége, minél többször alkalmazzuk, annál fáradtabban kelünk majd ki az ágyból. Ébredés után máris engedjünk természetes fényt a szobánkba, ez már élékítő hatással bír.

Forrás: Freepik

Az első dolguk: vizet inni

A sikeres emberek nagyon ügyelnek arra, hogy testüket egész nap hidratálják és ezt már az ébredés utáni pillanatokban el is kezdik. Napjuk első lépése, hogy éhgyomorra legalább egy nagy pohár vizet megisznak. Ezt követve már korán reggel beindul az anyagcserénk és a szervezetünk elkezdi a méregtelenítést. Egyáltalán nem igényel nagy erőfeszítést, de sokkal energikusabbnak és vitálisabbnak érezzük majd tőle magukat egész nap. A kedélyállapotunkra is pozitív hatással lesz és a hosszútávú megfelelő vízfogyasztással olyan betegségeket előzhetünk meg, mint például a vesekő, a magas vérnyomás vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések. Ha már unjuk a sima vizet, feldobhatjuk egy kis citrommal az „ébresztő-koktélunkat”, savassága miatt ugyancsak könnyebben kipattan a szemünk. A sikeres emberek odafigyelnek magunkra, ezért gondoskodnak a megfelelő vitaminbevitelről is, főként az előttünk álló őszi időszakban.

Forrás: Pexels

Soha nem hagyják ki a reggelit

Hányszor hagytuk ki a reggelit egy jó kis szundi miatt? Én már nagyon sokszor és bizony meg is éreztem a hatását. Egész napos éhségre és erőforrás hiányra számíthatunk, ha a plusz 10 perc pihenést választjuk. A sikeres emberek tápláló és egészséges reggelivel folytatják a napot, ezáltal kirobbanó energiaszinttel indulnak el otthonról és a nap folyamán fellépő falási rohamok is elkerülik őket. Ezzel pedig nagyon jót tesznek az alakjuknak és a hangulatuknak egyaránt. Jöhet a tápanyagokban gazdag müzli vagy zabkása, egy finom tojásrántotta vagy akár egy vitamindús smoothie. Csak próbáljuk ki egy napot vele és nélküle….érezhető lesz a különbség.

Forrás: Depositphotos

Minden reggel mozognak

Nyugalom, nem egy reggeli félmaratonról beszélünk (bár ha jól esik, az is jöhet). Egy 10 perces torna vagy nyújtás, amivel felébresztik a testüket, minden sikeres ember reggeli szokásaihoz hozzátartozik. Felfrissül a vérkeringésünk, ezáltal agyunk is jobban funkcionál majd a munkahelyi megpróbáltatások közepette. Azt fontos kiemelni, hogy nagyon megerőltető mozgást ne végezzünk a reggeli étkezés után mert lehet, hogy ki kell hagynunk majd a nap további részét. Az is megfelelő, ha lemegyünk egy könnyed sétára vagy bekapcsolunk egy 15 perces Youtube jógaivideót. Ha fogytában vagyunk az idővel hagyjuk otthon az autót és pattanjunk kerékpárra az indulásnál. A testünk és a lelkünk is meghálálja majd ezt a hozzáállást.

Forrás: The Irish Time

Eltervezik a napjukat

A sikeres emberek már reggel tudják a napi teendőik listáját. Ez növeli hatékonyságot és hozzásegít a kiegyensúlyozott életvitelhez. A szervezettséget érdemes ellesni tőlük, mert ez feloldja bennünk a bizonytalanságot és nagy eséllyel magabiztosabban állunk majd neki a napnak. Érdemes a reggeli sétánk után írni egy to-do listát és ha igazán hatékonyak szeretnénk lenni, akkor a legkevésbé szimpatikus teendővel kezdeni a kivitelezést. Ezzel már túlesünk a nehezén és kevésbé szorongunk majd a nap további részében. Reggelente gondoljuk végig a terveinket, de egyben legyünk rugalmasak is – ha nem 100%-ig teljesítettünk mindent, akkor sem történik katasztrófa, szánjunk időt a pihenésre is!
Forrás: Getty Images

Pozitív gondolatokkal indulnak útnak

Talán az elején idegennek fog tűnni, de a pozitív megerősítések hosszútávon tényleg használnak. A sikeres emberek már a nap kezdetén vizualizálják az eredményes és boldog napot. Számtalan pár perces, napindító meditáció elérhető az interneten, amitől derűlátó hangulatban hagyjuk majd el a lakást. Persze ehhez az is kell, hogy a többi a lista többi pontját is betartsuk, éhesen és energia nélkül biztosan nem fog menni ez a bizakodó szemléletmód. Mint minden másnál, itt is a rendszeresség és a gyakorlás hoz majd tartós eredményt.

Forrás: Sporteluxe

Vidám, nyugodt és élettel teli napokra számíthatunk, ha követjük ezeket a tanácsokat. A megfelelő vízfogyasztás további előnyeiről itt olvashatsz.

 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!