spot_imgspot_img
spot_img

Receptek a könyv körül- Borsa Brown

-

Article Top Ad (AdSense)

Történetek, regények és receptek. Borsa Brown kalandjai az ételek világában.

Borsa Brown neve sokak számára ismert lehet. Az írónő 2013-ban debütált első könyvével, és azóta meghódította sokak szívét. regényei leginkább az érzelmek világába kalauzolnak el minket, romantikával, túlfűtött érzelmekkel megfűszerezett kalandokat szoktunk meg tőle. Az új könyvével elkalauzol minket a konyhába, és megmutatja azokat a recepteket, amiket az eddig megjelent könyveiben megkóstoltak a szereplők. Ő maga is világot járt ezekért a receptekért és írásainak ikonikus részleteivel megtűzdelt, eszem iszom történetein keresztül mi is megfőzhetjük a földrészeket.

SAVA-BORSA
Fotó: Álomgyár Kiadó

Borsa Brown

Szobonya Erzsébet- művésznevén Borsa Brown álnéven- Vácon tanult, majd érettségi után egy nemzetközi multinacionális cég középvezetője lett. Már ebben az időszakban is érezte, hogy ennél sokkal több van benne és történetei folyamatosan ott voltak benne. Miután megszületett második gyermeke, családi vállalkozásba kezdett és publikációi jelentek meg elsősorban az anyaság, a gyermeknevelés témában. Több cikkben dolgozta fel a nőiesség témáját, amiknek már akkor nagy olvasottsága volt.

Fotó: Fejszák Tamás

Első könyve 2013-ban jelent meg az Álomgyár Kiadó gondozásában, melynek címe: A maffia ágyában. Az első kötetet követte- megjelenése után- még kettő: A maffia ölelésében, és A maffia szívében címmel. Az igazi sikert viszont a 2015-ben kiadott Az Arab című regénye hozta meg neki, amivel szinte azonnal berobban a köztudatba. Több rangos díjra is jelölték és még abban az évben az Év Könyve kitüntetést kapta. Az arab című sikerregény folytatódott, a sorozatnak öt kötete van. Az Arab, Az arab szeretője, Az Arab lánya 1., Az Arab lánya 2., Az Arab fia. Minden regénye a toplisták élére került, sokak szerint magyar írók között az ő könyvei fogynak a legnagyobb példányszámban.

Borsa stílusa

Elsősorban romantikus attitűd jellemző rá, és az erotikus témákat is előszeretettel érinti regényeiben. Ettől függetlenül fontos társadalmi problémákat, azok valóságát mutatja meg történeteiben. Mélyebb boncolgatásaival többször a pszichológia területére téved, mely tanulságos megállapításokon keresztül mutatja meg a valóságot. Különös, szókimondó, szabad szellemű stílusa tette őt egyedivé, ami miatt az olvasók kedvencévé válhatott.

Fotó: Fejszák Tamás

Borsa Brown: „Annyiszor élsz, ahány könyvet olvasol.”

Könyvei

A maffia ágyában (2013), A maffia ölelésében (2014), A maffia szívében (2014), Az Arab (2015), Az Arab szeretője (2016), Az Arab lánya 1 (2016), Az Arab lánya 2 (2017), Az Arab fia (2017), A maffia ágyában bővített kiadás (2016), A maffia ölelésében bővített kiadás (2016), A maffia szívében bővített kiadás (2017), A férj prostija (2018), Gyalázat és hit (2018), Gyalázat és szenvedély (2019), Gyalázat és szerelem (2019), Bogi és Buksi kalandjai (2019), Sapho első rész (2020), Sapho második rész (2020), Szárd Szikla (2020), A végzet (2020)

Fotó: Álomgyár Kiadó

SAVA-BORSA

Megjelent Borsa Brown: Sava-Borsa – Regényes ízek a világ körül című kötete. A népszerű írónő ezúttal egy nagyon egyedi szakácskönyvvel jelentkezett: öt ország ételkülönlegességeit hozta el nekünk, megfűszerezve a kötetet az azokhoz kapcsolódó regényeinek részleteivel. A Sava-Borsa a szerző születésnapján jelent meg, november 16-án.

Fotó: Fejszák Tamás

Egy egyedülálló szakácskönyv, amelyből nem csak finom falatokat készíthetünk, hanem még különleges regények világába is betekintést nyerhetünk. Az írónő regényei mindig olyan külföldi országokban játszódnak, ahol ő maga is megfordult már, fontos számára az, hogy megismerkedjen a helyi szokásokkal, hagyományokkal – és természetesen a térség gasztronómiájával is.

Fotó: Fejszák Tamás

A receptek mellé saját történeteiből, könyveiből tett hozzá részleteket- ezzel is megmutatva azt az ihletettséget, ami által létrejött maga a könyv. Nem csak fantasztikus a háziasszonyok számára, hanem roppant könnyen elkészíthető receptekkel lehetünk gazdagabbak a könyv által. Megtalálhatunk részleteket azokról az eseményekről, lakomákról, falatozásokról- melyek a regényeiben megelevenednek. Pontosan azt és úgy készíthetjük el, pontosan azt ehetjük meg, amit a regényeinek szereplői.

Fotó: Fejszák Tamás

Honnan ehetünk a könyv által

Találhatunk recepteket Szicíliából, Szardíniából, Törökországból, Szaúd-Arábiából és Amerikából is.Floridában Borsa a New Amish közösséggel találkozott, akik már kevésbé szigorú szabályok szerint élnek, így például egy csodálatos éttermük is van, ahol jobbnál jobb falatokat lehet megkóstolni. A kötet- a már említett receptek és regényrészletek mellett- az adott ország vizuális és motívum világához igazodik.

Receptek séfje

Fejszák Tamás séf – aki a receptek tökéletesítésében segítője volt Borsának- úgy alkotta meg a receptúrákat, hogy bárki, akár még egy kezdő háziasszony is nyugodt szívvel belevághat az elkészítésükbe.

Fotó: Álomgyár Kiadó Borsa Brown & Thomas Braun

Borsa Brown hivatalos Facebook oldala: https://www.facebook.com/borsabrown75

Az írónő regényei és további kötetei: https://alomgyar.hu/szerzo/borsa-brown

Egy bájos mesevilág fondorlatos mostohája – beszélgetés Pálmai Annával

Járai Máté :Túl őszinte vagyok, ám ezzel senkit sem akarok megbántani

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!