spot_imgspot_img
spot_img

Egy bájos mesevilág fondorlatos mostohája – beszélgetés Pálmai Annával

-

Article Top Ad (AdSense)

Pálmai Anna egy mindig elegáns, klasszikus gonosz mostohát alakít a Dobó Kata rendezésében készült  ”El a kezekkel a Papámtól!” című családi mozifilmben. A nagyszabású produkció egy bájos mesevilágba repíti a nézőket. Pálmai Annával a december 9-én mozikba kerülő játékfilm apropóján beszélgettünk. A színésznő mesélt nekünk többek közt a forgatás közbeni mókás jelenetekről, a csodálatos, pazar jelmezekről, és a Dobó Katával való közös munkáról is.

 

Pálmai Anna Junior Prima díjas színésznő. 2007-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen Máté Gábor osztályában, ezután a Katona József Színház társulatához szerződött. Legendás színészdinasztia tagja. Nagypapája Szirtes Ádám, édesanyja Szirtes Ági, mindketten Kossuth-díjas művészek. Az ”El a kezekkel a Papámtól!” filmben a főszereplő kislány, Dorka (Marczinka Bori) mostoháját játssza.

Pálmai Anna El a kezekkel a Papámtól
Pálmai Anna az El a kezekkel a papámtól! filmben fotós: Bara Szilvia

 

– Az ”El a kezekkel a Papámtól!” filmben Dobó Katával dolgoztál, aki rendezője a produkciónak. Milyen volt a közös munka? Mit jelent neked Viola szerepe?

– Többfordulós casting után hívtak a szerepre. Fellegeken jártam. Bár sajnos sokáig nem tudtuk elkezdeni a covid-helyzet miatt a forgatást. Mikor elkezdtük a munkát, akkor olyan érzés volt, mintha szerelmes lettem volna. Ez az állapot megmaradt végig a forgatás alatt. Tudtam, hogy egy ilyen csodálatos nagy szereppel ritkán találkozik egy színésznő, pláne filmben.

Dobó Katának nagyon hálás vagyok. Roppant érzékeny ember, remek pedagógus, jó pszichológus. Sok szálat tartott a kezében. A gyerekek lelkéhez pedig nagyon megtalálta az utat. Kata rengeteg energiát adott nekem is. Kiemelném, hogy rendezőként sokat dicsér, ami motiváló.

Írtunk arról a nemes gesztusról is, hogy Dobó Kata és stábja részt vett a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójában: https://bcoolmagazin.hu/dobo-kata-es-stabja-is-reszt-vesznek-az-adomanygyujtesben/

– A filmben egy klasszikus gonosz mostohát alakítasz. Mit szabad a karakterről tudnunk?

– Cselszövő, fondorlatos nő. Hozza a mesék gonosz mostoháinak összes kellékét. Nagyon hűvös, hidegfejű, hidegvérű nő, aki pontosan tudja, hogy mit akar. A gonosz mostoha összes attribútuma, karakterjegye Violában is megtalálható. Gyerekkoromtól szeretem a Walt Disney-filmeket és érdekeltek a bennük lévő mostohák is. Éppen ezért nagyon élvezetes volt Violát játszani. Igazi ajándék nekem ez a szerep.

A mozifilm ajánlóját itt megtekintheted: https://www.youtube.com/watch?v=ELtKT1gt1Io

– Gyönyörű, pazar ruhákban láthatunk a filmben. Ki készítette őket?  

– Bárdosi Ibolya jelmeztervező munkája az összes kosztüm, mindenkinek ő tervezte a filmbeli ruháját, jelmezét. Viola esetében egy klasszikus nőt álmodott meg. Örülök, hogy nem nagy, nehéz palástokban kellett lennem. Ibolya a nagybetűs nőt képzelte el, ehhez képest készült el a hajam és a sminkem is. Élénk színű, feltűnő ruhákat és egyedi tervezésű kalapokat viseltem. Egy pazar látványvilágban lehettem.

Pálmai Anna
Pálmai Anna az El a kezekkel a Papámtól! filmben fotós: Bara Szilvia

– A film egy bájos mesevilágba repíti a nézőket. Biztosan nagy élmény volt a forgatás is. Történt esetleg valami érdekes vagy vicces a forgatás során, amit megosztanál velünk?

– Van egy jelenet a filmben, amikor egy tóba beleestem, természetesen alapos előkészületek és megfelelő óvintézkedések mellett. Mikor másztam ki a tóból, rájöttem, hogy nincs nálam a retikülöm, a vízben elhagytam valahol. A búvársrácok ügyesen felhozták az iszapból. Benne is maradt a filmben ez a vicces jelenet, ahogy a táskából, mint egy kancsóból, folyik ki a víz.

El a kezekkel a Papámtól! film
Pálmai Anna az El a kezekkel a Papámtól! filmben fotós: Bara Szilvia

– Mennyiben más egy filmes forgatás során egy karakter bőrébe bújni, mint a színpadon megjeleníteni? Másfajta színészi jelenlétet, módszereket kíván a kétféle munka?

– A színházban az ember este 7-kor elindul egy úton, ráteszi magát egy sínre. A közönséggel együtt egy közös erőteret képez. A színház egy estére szóló közös élmény.

A film ehhez képest számomra nehezebb volt. Előfordult, hogy szétszedve kell egy jelenetet felvenni. Volt többször is, hogy például nem is annak a szemében néztem, akihez igazából a szereplő beszél. A forgatás során a gyermekeket kíméltük, ők előbb végeztek, és beállt valaki a Dorkát alakító Marczinka Bori helyére, hogy valaki szemébe nézhessek. Az éjszakai jelenetek is megterhelőbbek tudnak lenni. A forgatások alatt pedig van, hogy sokat kell várni, türelemmel kell lenni. Az energiát egy forgatási munka során jobban be kell osztani.

el a kezekkel a Papámtól! film
El a kezekkel a Papámtól! film forgatása. fotós: Bara Szilvia

– Hogyan készülsz a karácsonyra?

– Mindig díszítünk a szerelmemmel fát, a karácsonyfánk elég hosszan áll. Az ünnepekben szeretem a meghittséget és azt, hogy be lehet otthon kuckózni. Nagyon szeretem a lakásunkat, szeretek otthon lenni, feltölt.  Karácsonykor nálunk is összejön a család. Édesanyám is mindig készül, kacsát készít. Glutén -és cukormentes péksüteményeket eszünk, hogy vigyázzunk a formánkra.

– Sok darabban láthatunk a Katona József Színház színpadán. Mikben játszol most?

– Újra színpadra került a Poppea megkoronázása, amit a covid-helyzet miatt fagyasztani kellett, de most végre újra játszhatjuk. Nagyon szeretem ezt a darabot. A kaukázusi krétakört is nemsokára újra láthatják a nézők.  Játszom továbbá A bajnokban, a Platonovban és a Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler darabban is.

Itt megnézheted a Katona József Színház előadásainak részletekeit: https://katonajozsefszinhaz.hu/7-tarsulat/tarsulat/41525-palmai-anna-26908-sp-1848065882

Az interjút készítette: R. Szabó Zsuzsa

Kapcsolódó interjúnk:

„Ha meg kellett volna ölni egymást, akkor is összebarátkoztunk volna”

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!