spot_imgspot_img
spot_img

Budapest karácsonyi fényei

-

Article Top Ad (AdSense)

Az ünnepi fények mindig varázslatot csempésznek az év utolsó heteibe.  A decemberi ünnepi készülődés alatt Budapest is több ponton karácsonyi díszbe öltözött. Néhány szépséget emeltünk ki cikkünkben. 

 

Az Ország Karácsonyfája

Az Ország Karácsonyfáját az Országház előtt a Kossuth téren lehet megcsodálni és körbefotózni. A fa 3 tonnát nyom és 16 méter magas. Az ezüstfenyő egy Veszprém megyei család felajánlásaként érkezett meg hétfőn a Kossuth térre

A fenyőfát új, háromdimenziós hatású, 25 kilogramm súlyú, nyolcágú csillag alakú, energiatakarékos LED fénnyel világító csúcsdísz ékesíti. A díszítéshez – a korábbi évekhez hasonlóan – 2500 folyóméter fényfüzért használtak, 16000 darab energiatakarékos, színes LED izzóval.

Ország Karácsonyfája
Az Ország Karácsonyfája kép: Bcoolmagazin-R.Szabó Zsuzsa

A szokásoknak megfelelően a fa mellé került a betlehemi jászol, mely december 24-én egészül ki a Kisjézussal.

Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot tűzifaként rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.

Az Ország karácsonyfája Budapest
Az Ország Karácsonyfája kép: Bcoolmagazin-R.Szabó Zsuzsa

 

A Szent István téren a Bazilika előtti fények

Szeretetben. Biztonságban. Ez az Advent Bazilika 2021 szlogenje a karácsonyi vásár házirendjét érdemes elolvasni, mert bár ingyenes a vásár, pár fontos szabályt saját magunk és mások védelmében be kell tartani. A kipakoló vásár csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Kattints ide a részletekért: https://adventbazilika.hu/hu/hazirend

Bazilika Budapest
A Szent István téren a Bazilika előtt is pompás fények vannak kép: Bcoolmagazin-R.Szabó Zsuzsa

 

A Fashion Street karácsonyi fényei

A Fashion Street néven ismert Deák Ferenc utcába ismét rengeteg égősor és fényfüzér került. Nekünk minden évben az egyik kedvencünk az itt látható pazar fényáradat. Néhol talán már giccsbe hajlik néhány világító motívum, de ez teljességgel megbocsátható.

Budapest karácsonyi fényei
A Fashion Street karácsonyi fényei kép: Bcoolmagazin -R. Szabó Zsuzsa

 

karácsonyfa Budapesten
A Fashion Street karácsonyi fényei kép: Bcoolmagazin -R. Szabó Zsuzsa

SLOWXMAS 2021 néven negyedik alkalommal fognak össze Budapest ikonikus utcái, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére, arra ösztönözve a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre. A közös adventi kalendárium november 26. és december 24. között izgalmasabbnál izgalmasabb időtöltést kínál, minden napra ígér egy koncertet, kiállítást, színházi előadást vagy workshopot.

Részleteket itt olvashatsz: fashionstreetonline.hu/2021/11/25/slowxmas-2021-a-fovaros-legszebb-utcai-elmenyeket-kinalnak-a-rohanas-helyett/

Budapest karácsonyi fények
A Fashion Street karácsonyi fényei kép: Bcoolmagazin -R. Szabó Zsuzsa

 

Vörösmarty tér

A Vörösmarty téri karácsonyi vásárt idén kordonok között tartják, a rendezvény csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható. A Gerbeaud Cukrászda is ünnepi díszbe öltözött. https://gerbeaud.hu/

Vörösmarty tér karácsony
Vörösmarty téri karácsony kép: Bcoolmagazin-R.Szabó Zsuzsa
Vörösmarty téri karácsonyi vásár
Vörösmarty téri karácsonyi vásár kép: Bvoolmagazin – R. Szabó Zsuzsa

 

Várkert Bazár

Budán, a Várkert Bazárnál is kellemes sétákat tehetünk, ráadásul remek programok is várják a családokat. A Déli panorámaterasznál ingyenes szabadtéri kiállítás is megtekinthető, ami Lázár Ervin mesefiguráit idézi meg.

Az Advent a Várkert Bazárban programsorozatról itt tudsz tájékozódni: https://www.advent.varkertbazar.hu/

Budapest karácsoniy fénye
Várkert Bazár kép:Bcoolmagazin-R.Szabó Zsuzsa

 

Fényjátékban pompázó mozdony

Az adventi készülődés jegyében az Óbudai Egyetem Bécsi úti  épületének udvarán található V43 típusú villanymozdony idén is karácsonyi díszkivilágítást kapott. Az emlék-járművet fényfüzérekkel díszítették fel.

Óbuda karácsony
Az adventi készülődés jegyében az Óbudai Egyetem Bécsi úti épületének udvarán található V43 típusú villanymozdony karácsonyi díszkivilágítást kapott. kép:Bcoolmagazin – R.Szabó Zsuzsa

Budapest más pontjain, és országszerte is számos helyen találkozhatunk csodásabbnál csodásabb utcai dekorációkkal, mi most a főváros díszei közül ezeket választottuk ki.

 

Neked ajánljuk:

Csodaszép könyvek a karácsonyfa alá

Kétszív lakás – Segítség a krízisben lévőknek

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!