Csodaszép könyvek a karácsonyfa alá

-

A szeretet ünnepére való készülődés idején az ajándékok beszerzése az egyik legizgalmasabb program. A szeretteink számára kiválasztott meglepetések közt a könyvnek is előkelő helye lehet. Itt láthatsz pár csodaszép, lélekemelő könyvet. Gyerekeknek és felnőtteknek szóló kiadványok is szerepelnek a kedvencek között.

A karácsonyi varázslathoz ezek a könyvek is hozzátehetnek.

 

Hogyan éljünk úgy, mint a kis herceg

Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című könyve a gyermekkor mámorító csodáiról, a felfedezés öröméről, a tiszta lélekről, a lehetőségekről és vágyakról szól. Stéphane Garnier ennek a csodálatos történetnek a figuráját szólítja meg, hívja segítségül. Arról ír, hogy a kis herceg varázslatos kalandjain és személyiségén keresztül, hogyan tudunk visszatalálni gyermeki énünkhöz. Hogyan tudunk felnőttként szabadon, álmodozva, őszintén élni.  Lássunk a szívünkkel, ne csak a szemünkkel. Megindító belső utazásra hív a könyv. Emellett igazi karácsonyi hangulatba hoz.

Itt tudod beszerezni a könyvet: Alexandra Kiadó 

karácsonyi ajándék könyv
Hogyan éljünk úgy,mint a kis herceg kép: bcoolmagazin/R. Szabó Zsuzsa

 

Csodás Magyarország

Száraz Miklós György képes albumának minden sorát páratlan élmény olvasni. A tartalmas informatív, szépirodalmi igényességgel megírt könyv minden fejezete meglepi az olvasót. a szerző szereti és csodálja Magyarországot. Híres költőink, íróink, gondolkodóink sorait is beépíti szövegeibe. A Csodás Magyarország bemutatja hazánk kincseit. Folyóinkat, természeti csodáinkat, kastélyokat, templomokat. Nála tényleg érződik, hogy kinccsé lehet akár egy festmény, kehely, pásztorbot vagy ereklyetartó, de egyetlen bélyeg is. Kincs a jól válogatott könyvtár, a cseppkőbarlang kristálytiszta levegője is. Az album nagyon szép karácsonyi ajándék lehet.

Kedvcsináló, ízelítő a tartalomból

  • A Duna és a Dunakanyar
  • A Tisza és a Tiszavirág
  • Balaton
  • Források, hévizek, fürdők
  • A magyar tanya
  • Székelykapuk
  • Corvinák
  • A magyar nyelv
  • Huszárok

Az albumot a Scolar Kiadó adta ki, itt meg is rendelheted, ha tetszik: Scolar Kiadó 

csodás Magyarország
Csodás Magyarország kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

A Bálna és a Srác

Az elfogadásról, egymás tiszteletéről, a segítségnyújtás fontosságáról mesél Kiss Noémi fordulatokban gazdag mesekönyve. A cérnavékony fiúcska és a kissé duci, de roppant cserfes kislány világgá mennek. Maguk mögött akarják tudni a sok bántó szót, gonoszkodó megjegyzést, amit a társaiktól kapnak. A meseregény a messzi északon játszódik, ahol csapdába esett fókán, törött szárnyú kormoránon segítenek a kis hősök. A világ legszelídebb bálnája is felbukkan a mesében és kék ezer árnyalatában pompázó illusztrációk közt.

A Bálna és a Srác remek karácsonyi ajándék lehet. A Pagony Kiadó honlapjáról is megrendelhető, ahol bele is tudsz olvasni a történetbe: Pagony Kiadó

Karácsonyi ajándék könyv
A Bálna és a Srác kép: Pagony Kiadó

 

Lehet

Teljesen elbűvölt ez a hatalmas album. Grafikájával, üzenetével, minden egyes mondatával. Felnőttként könnyeket csal a szembe. A gyermekeknek pedig megerősíti a lelkében, hogy egyedi, megismételhetetlen, értékes emberek.

Kobi Yamada a New York Times bestseller-szerzője. Lehet című könyve mese mindarról, amit megtehetsz, és mindarról, amivé válhatsz. Arról, aki ebben a pillanatban vagy, és mindazon varázslatos és kortalan lehetőségről, melyet magadban hordozol.

Egy kis ízelítő a káprázatosan szép illusztrációjú (Gabriella Barouch illusztrátor munkája) könyv tartalmából:

Lehet, hogy felfedezel valamit, építesz valamit, kiállsz valamiért, segítesz másokon, felszólalsz majd azokért, akik nem tudják hallatni a hangjukat.

lehet könyv karácsony
Lehet kép: Scolar Kiadó

Karácsony könyv
A Lehet című könyv belseje Gabriella Barouch illusztrációja.

Az illusztrátor oldalán is érdemes szétnézni: gabriellabarouch.com

A Lehet könyvet a Scolar Kiadó oldalán szerezheted be: Scolar Kiadó 

 

Nagy Panda és Kicsi Sárkány

Még egy olyan remek, friss kiadvány, aminek üzenete nemcsak a gyermekek szívét ragyogja be, hanem a felnőttekét is. Álljon itt egy rövid párbeszéd ízelítőként a könyvből:

– Mi fontosabb – kérdezte nagy panda –, az utazás vagy a megérkezés?
– Az útitárs – mondta kis sárkány.

Nagy Panda és Kicsi Sárkány barátokként együtt utaznak végig az évszakokon, nappalokon és éjszakákon, esőben és napsütésben. Miközben kint vannak a természetben, reménnyel és inspirációval tölti meg a lelküket a környezetük. Rájöjjenek, még a legsötétebb napokon is ott a bizonyosság: a tavasz mindig visszatér.

James Norbury író, illusztrátor Micimackót felidéző, ősi mondások mélységét hordozó szövege mosolyt csal az arcra.  Az író nagyon szereti az állatokat, 7 macska gazdája.

mesekönyv karácsonyra
Nagy Panda és Kicsi Sárkány kép: 21. Század Kiadó

 

Karácsonyi hangulat 

Ebben a cikkünkben a szeretet erejéről, és magáról a karácsonyról szóló bűbájos mesekönyvekről írtunk:

Karácsonyi mesekönyvek a szeretetről

karácsonyi mesekönyvek
Karácsonyi mesekönyvek kép: pixabay.com

 

Neked ajánljuk:

Simogató szavak- könyvek esti bekuckózáshoz

Különleges édesanyák, akik megváltoztatják a világot

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!