spot_imgspot_img
spot_img

Újabb nívós díjat nyert a Matild Palace

-

Article Top Ad (AdSense)

A Matild Palota épületének rekonstrukciója a Szálloda kategóriában első díjat, az összesített pályázatban második díjat és a Legjobb projektek között a pályázók szavazata alapján harmadik díjat nyert.

Ezzel a szálloda megnyerte a jogot, hogy a verseny nemzetközi fordulóján is részt vehessen és képviselhesse hazánkat a World Street Journal által támogatott FIABCI World Prix D`Excellence nemzetközi nívódíj pályázaton.

A világ legnagyobb ingatlanszakmai szövetsége, az 1951-ben alakult, párizsi székhelyű FIABCI magyar tagozata idén huszonötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, mely egy, a szakmai szempontokat maximálisan figyelembe vevő ingatlanfejlesztési verseny. Idén az öt kontinens szinte minden országából érkeztek nevezések a különleges jubileumi alkalomra, a pályázatok elbírálását pedig magyar és meghívott külföldi szakemberekből álló zsűri végezte.

A Matild Palota legutóbbi és legátfogóbb műemlékvédelmi és felújítási folyamata 2017-ben indult Dajka Péter és Dr. Puhl Antal építészek tervei alapján. Négy évbe telt, mire az épületet teljesen, eredeti pompájában helyreállították, hogy 2021-ben a magyar főváros egyik építészeti gyöngyszemeként térhessen vissza. Az UNESCO-világörökség részét képező neobarokk épületben a szálloda részeként a mára már Michelin-ajánlott, Wolfgang Puck által fémjelzett első európai Spago étterem is debütált, valamint a The Duchess, a látványos kilátással rendelkező rooftop bár is. A Matild Café & Cabaret néven újjászületett egykori Belvárosi Kávéház pedig kulturális és gasztronómiai rendezvények kiemelkedő helyszíneként kínál friss és ragyogó élményeket a helyi és külföldi közönségnek.

A Déli Klotild-palota fejlesztésének célja az volt, hogy a patinás, jelentős történelmi jelentőségű épületet ötcsillagos szállodává alakítsák át, ezáltal megőrizve gazdag örökségét és biztosítva annak hosszútávú és célszerű fennmaradását. Az építészeti cél nemcsak a védett belső műemléki terek, az eredeti közlekedőrendszer és az épület térszerkesztési logikájának megtartása volt, hanem az is, hogy ezeket az épület előnyére is formálják. A kiemelt védett terek, mint a kávéház, a lépcsőházak, a homlokzat nem csupán „múzeumként” maradjanak meg, hanem az eredeti funkció szerint töltődjenek meg élettel, hogy a hotelépület szerves, elválaszthatatlan részét képezzék.

Az épület aktív és passzív elemeinek tervezésénél kifejezetten a környezettudatosságot helyezték előtérbe. A cél az energiafelhasználás minimalizálása volt, miközben a lehető legnagyobb figyelmet fordították a történelmi környezetre. A felújításnak városfejlesztési hatása is volt, hiszen a korábban átjáró utcaként funkcionáló Duna utca a vendéglátó teraszok kialakítása révén megtelt élettel és a jelentős gyalogos forgalmú, turisták által kedvelt Váci utcára is valódi kirakatok nyíltak.

Jelentős munkát fektettünk a palota történelmi felújítási projektjébe, és a végeredmény valóban figyelemre méltó.  Nincs olyan nap, hogy ne csodálkoznánk rá még mindig egy-egy részletre, hangulatra, amikor a szállodában járunk-kelünk. A történelem itt maradt velünk a falak között és biztos útmutatást ad nekünk a jövőre nézve. Minden nap azon dolgozunk, hogy egy olyan jövőt építsünk a szállodának és ezzel együtt magának a Matild Palotának is, melyre néhány évtized múlva visszatekintve ugyanolyan büszkék lehetünk, mint elődeink voltak a saját munkájukra” – mondta Selim Ölmez, a Matild Palace szállodaigazgatója a rangos elismerés átvételekor.

Korábbi elismerések:

2021 – Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design verseny – Legjobb Luxus Szálloda és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategórianyertes.

2022 – Építőipari Mesterdíj Alapítvány díjának, az Építőipari Nívódíjnak nyertese

2022 – Klasszis TopDesign 2022 szakmai verseny  – Az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye és az év Klasszis TopDesign vendégszobája. Az év Klasszis TopDesign kávézója  pedig a Matild Café & Cabaret

2023 – International Property Awards díjátadó – 6 díjjal lett gazdagabb a palota – A hotel konferencia termein, lakosztályain és fürdőszobáin felül a Spago by Wolfgang Puck Budapest étterem és a The Duchess rooftop bár enteriőrjét is elismeréssel tüntették ki.

2023 – Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz – Legjobb ötcsillagos luxusszálloda

Hawaii házacskában élhetjük át az Aloha-élményt

Teljesen megújult: fiatalos és modern lett

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!