spot_imgspot_img
spot_img

Megcsalástörténetek és egyéb titkok – Férfivallomások

-

Article Top Ad (AdSense)

Vannak az életben vízválasztó események, nehéz döntések, nagy dilemmák, sajgó fájdalmak, kétségek. De vannak könnyű kis flörtök és kellemes emlékké váló hódítások is. Érzések, mesék, történetek, amikből összeáll egy élet. Sándor Anikó Férfimesék című novelláskötetélben férfiak vallanak életük meghatározó eseményeiről, kalandjairól. A férfiak titkos kapukat is megnyitnak, beengednek a lelkük mélyére.

 

Sándor Anikó újságíró, író, életvezetési tanácsadó, akit mindig is nagyon érdekeltek mások történetei, sorsa. Nemrég Asszonymesék című novelláskötetében nők vallottak számukra meghatározó, sorsfordító eseményekről, nagy érzésekről. Sándor Anikó novellákban mesélte el ezeket a megható, meghökkentő, olykor abszurd történeteket.

Erről a könyvről és magáról az írásról is beszélgettem vele, ezt az interjút itt tudod elolvasni: https://bcoolmagazin.hu/a-noi-lelekrol-mesel-az-el-caminot-is-megjart-sandor-aniko/

Sándor Anikó interjú
kép: Hajas Orsi

 

Sándor Anikó ezúttal a férfilélekbe szeretett volna benézni. Oda, ahova mi, nők szívesen bekukkantunk, hisz (kulturálisan kódolt okok miatt is) a férfiak nehezebben nyílnak meg, jobban leplezik érzéseiket, bizonyos dolgokról sosem ejtenek szót. Anikó megkérte férfiismerőseit, hogy elevenítsenek fel az életükből olyan történeteket, amiket szerintük mások is szívesen hallanának. Persze név nélkül. Néhány sztoritól nehezen szabadulsz majd a könyv elolvasása után, ott fog motoszkálni a fejedben…

Férfimesék
Sándor Anikó: Férfimesék, Jaffa Kiadó

Megcsalástörténetek

Természetesen a tiltott szerelem, a félrelépés, a bűnös vágyak több novellában is megjelennek. Van, aki saját barátja feleségével tart fenn viszonyt, és olyan is, aki akaratán kívül kerül a nők hálójába. Az egyik férfimesében például a legjobb barát felesége csábítja el a nem túl ellenálló pasit, aki annyira leleményes, hogy egy szál törölközőben is képes kimagyarázni a szituációt a váratlanul hazaérkező ház urának.

Egy sármos, sportos, jó kiállású férfi történetéből egy még meglehetősen tabunak számító téma is felszínre kerül: a szexmentes szerelem iránti igény.

 

Be nem teljesült szerelmek

Mi lehet annál emlékezetesebb, mintha valami nem, vagy csak majdnem történt meg? A férfimesék közt akad olyan is, amelyben nem jut el a kapcsolódás a testiségig, és amelyben egy tánc évtizedekig feleleveníthető lesz. A hétköznapok és a pocsékul végződő kapcsolatok túlélésekor egy-egy ilyen forró emlék kapaszkodó lehet.

Félelem az elmúlástól

Több novellában is megjelenik az emberi élet végessége feletti aggodalom, az öregedés, a kapuzárási pánik. Hogyan teheti egy férfi eseménydússá a hatvanas éveit? Lehet-e vagy kell-e olyan élvezeteket hajszolni,amelyekről eddig az elvei miatt lemondott az ember?

Kemény, érdekes, nehéz kérdések. Ha megjött a kedved elmerülni mások történeteiben, olvasd el te is a könyvet : Férfimesék

Szerző: R. Szabó Zsuzsa

Hasonló cikkeim:

Férfiak vallanak szakításokról, veszteségekről

Kiút a depresszióból – egy apa és lánya megható története

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!