spot_imgspot_img
spot_img

Egy iskola udvarában készült ez a csodás falfestmény

-

Article Top Ad (AdSense)

Jót tesz Budapest városképének, ha a tűzfalakra szemet gyönyörködtető alkotások kerülnek. Külön figyelmet érdemel, ha ezek a monumentális képek még üzenetet is hordoznak vagy érzelmeket váltanak ki az utcán sétálókból. 

Mi mindig örömmel mutatjuk meg, ha újabb szépséges kompozíció kerül a falakra. Most a VII. kerületi Alsóerdősor iskola udvarába festette meg a Neopaint a napocskát rajzoló kislány alakját.

Nemrégiben mi is írtunk az üveggolyózó Pál utcai fiúk tűzfalfestményről és a Szinyei Merse Pál léghajóját ábrázoló monumentális alkotásról is.

A Neopaint idei utolsó tűzfalfestménye a VII. kerületi Alsóerdősor iskola udvarában készült el, amely a Szövetség-Barát utca felől is látható. Bár a kivitelezést a zord idő megnehezítette, az elkészült munka lebilincselő.

Az illusztrációt Brunszkó Nikon László tervezte meg a közel 200 m2-es falfelületre.

Tűzfalfestmény Budapesten
kép:neopaint.hu

Az alkotó ezekkel a gondolatokkal egészítette ki grafikáját:

,,A Barát utca 1954-ben lett Budapest első “játszó-utcája”, amikor 9:00 és 21:00 óra között lezárták az utcát az átmenő forgalom elől, a célirányú forgalmat pedig 5km/h sebességre korlátozták. Kedves mellékszál hogy az első játszó-utcát többek között Barát István rendőr őrnagy adta át a gyerekeknek. A kép központi része, a napocskát rajzoló kislány, az ugróiskola és a pettyes labda, erről a történetről emlékezik meg. Néhány utcára innen terült el a századfordulón Csikágónak becézett városrész, amely a közhiedelemmel ellentétben nem a rossz közbiztonság miatt kapta nevét, hanem az amerikai város egymást derékszögben metsző utcáihoz hasonló elrendezés miatt. Békés Pál író, Csikágó, gangregény című munkájában a következőket említi: „Mérnökök jelölték ki a káposztaföldek és kusza konyhakertek közt a majdani utcák nyomvonalát.” A képet körülfogó tök, burgonyavirág, paprika, paradicsom, káposzta és egyéb zöldségfélék pedig ezeknek a valaha itt zöldellő konyhakertecskéknek állít emléket.”

A falfestmény a VII. kerületi Erzsébetváros Önkormányzata megbízásából készült.

Forrás és még több kép: neopaint.hu

Hasonló cikkeink:

Tűzfalon csodálhatjuk meg Szinyei Léghajóját

Kutyás szobrok Budapesten

A Pál utcai fiúk üveggolyóznak egy budapesti ház tűzfalán

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!