Kutyás szobrok Budapesten

-

Kolodko Mihály szobrász nemrégiben elhelyezett pár mini kutyaszobrot Budán, az I. kerület egyik terecskéjére. A kicsi kutyák mindegyikét megtaláltuk, lefotóztuk, és még egy kedvenc budapesti kutyás szobrunkat is betettük mostani válogatásunkba. Meg kell jegyeznünk, hogy sok ebet ábrázoló alkotás található a fővárosban. Nálunk most ezek a favoritok.

 

„Egyszer volt Budán kutyavásár”

Kolodko Mihály, Kárpátaljáról származó művész előszeretettel helyez el kicsike gerillaszobrokat városszerte, de nem csak Budapesten. Alkotásairól már mi is többször írtunk. Mostanában a fővárosban meglehetősen aktív. ( A Felhúzhatós Trabant és Skála Kópé szobrai is még frissek) A napokban jelent meg „Egyszer volt Budán kutyavásár” címmel is pár általa készített kutyaszobor az I. kerületben, a Batthyány utca és Hattyú utca csatlakozásánál.  A kutyák elszórva, a tér különböző pontján várják a lelkes fotózkodni vágyókat. Mikor ott jártunk, pár gyerkőc még kutyaeledelt is dobott a cuki kisállatok mellé.

Kutyák kosárkában

Kolodko kutyás szobrok
kép:bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

 

Heverő vizsla 

Kutyás szobor Kolodko Mihály
kép:bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

 

Nyelvnyújtó puli

Kolodko kutyás szobrai
kép:bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

Kutya szobor Budapesten
kép:bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

Játékos keverék 

Kutyás szobrok
kép:bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

A művész Facebook-oldala: Koldoko-art

A hűséges Beni kutya szívszorító története

Beni igaz történetét megkönnyeztük. A kutyus a Jókai-lakótelepen élt több, mint tíz évig kóbor kutyaként, miután idős gazdája elhunyt, őt pedig elzavarták otthonából. Beni nem volt hajlandó elmenni szeretett otthonától, hűségesen várta vissza gazdáját. A helyiek idővel megszokták és megszerették a kutyát. Enni adtak neki, gondozták, s még az állatorvos is ingyen vizsgálta meg. Benit azonban nem lehetett befogadni, mert mindig visszament egykori otthonához. Az idős ebet a lakók kérésére örökbe fogadta a kerületi önkormányzat. Azután a Kertváros kedvenceként élte életét. Halála után emléket állítottak a nagy szívű kutyusnak. Kiss Edit óvodapedagógus kezdeményezte a szobor felállítását, amit R. Törley Mária szobrászművész készített el.

Kutyás szobor
Beni kutya szobra kép:ittlakunk.hu

Kapcsolódó cikkeink:

Szórakoztató, szívmelengető, megható kutyás könyvek

10 különleges kortárs szobor Budapesten, amit látnod kell

Kolodko Mihály miniszobraitól vidámabbak Budapest utcái

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!