spot_imgspot_img
spot_img

Rendkívüli hír! 2022 márciusában Budapest rendezi a Bocuse d’Or európai döntőt

-

Article Top Ad (AdSense)

Magyar Bocuse d’Or Akadémia híradása szerint, elsöprő hírt kaptunk! 2022 márciusában Budapest ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének!

Nemcsak a hazai gasztronómiának, hanem az egész országnak nagy eredmény. Magyarország ismét, egy olyan nemzetközi esemény házigazdája lesz, amely óriási érdeklődésre tart számot szerte a világon. Ez nem csak fantasztikus hír, és megtiszteltetés hazánknak, hanem óriási lehetőség is. A vendéglátás és a turizmus, nehéz időszak után próbál lábra állni, a 2022-es Bocuse d’Or európai döntő, hatalmas segítség lehet. Ez a megtiszteltetés egyben óriási lehetőség is, hogy hazánk még inkább megmutassa magát a nemzetközi színtéren. Általa nyomatékosítani tudjuk az elmúlt években kivívott helyünket a világ gasztrotérképén. Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet hatalmas fejlődésen ment keresztül, ami számos nemzetközi eredményben is megmutatkozott. Ez az esemény nagyszerű, és egyben roppant hasznos lehet a vendéglátás, és turisztika szektorának.

Bocuse d’Or verseny

2016 után újra fővárosunkban gyűlnek össze Európa legismertebb séfjei, és mi adhatunk otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének, amelyre 20 országból érkeznek majd csapatok. A zsűri tagjai Budapesten választják majd ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a 2023-as lyoni világdöntőjén.

Bocuse d’Or

A világverseny a gasztronómia csúcsversenye. 32 éve a világ séfjeinek komoly megmérettetése, melyet az egész világon mindenki figyelemmel kísér a gasztronómiában. A Paul Bocuse által megálmodott és megalapított verseny minden második évben kerül megrendezésre, ahol már számos tehetség mutatta meg magát, és rengeteg siker kötődik hozzá. Bocuse a nouvelle cuisine terjesztésével nagyban hozzájárult az egyetemes gasztronómia fejlődéséhez. Több tanítványa (Franz Keller, Eckart Witzigmann vagy Heinz Winkler) is híres séf lett. Witzigmann például az első osztrák séf, aki három Michelin-csillagot kapott. A nevét viseli az immár 30 éves, 1987 óta megrendeze esemény, mely a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenye. A gasztronómia, a verseny által mindig új arcát mutatja, ami meghozza azt az innovációt, mely szépen beszivárog a mindennapokba, ami a vendéglátóhelyek fejlődését eredményezi.

Fotó:Magyar Bocuse d’Or Akadémia Széll Tamás

Magyarország először 2013-ban képviseltette magát a lyoni döntőn. Széll Tamás és csapata a 10. helyen végzett, 2015-ben Molnár Gábor a 13. helyezést hozta el. 2017 a siker éve volt, amikor Széll Tamás megnyerte az európai döntőt, és Lyonban a negyedik hellyel emelte hazánk gasztronómiai hírnevét.

Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Hamvas Zoltán elnök

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, már akkor is hangsúlyozta, hogy megvan a megfelelő eszközpark, tudásban, és technológiában, hogy hazánk fel tudjon sorakozni a világ legjobbjai közé.

Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia

Képek: Magyar Bocuse d’Or Akadémia

Olvass tovább!

A legjobb éttermek 2021 Audi–Dining Guide Gála

Sárközi Ákos: Séfként pasinak lenni jó

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!