Újabb sztár vallotta be függőségét – Nagy Zsolt színész az alkoholizmusáról beszélt

-

 “Alkoholista vagyok, éppen jövök le”

Az Elviszlek magammal történetének egyik legfelkavaróbb beszélgetésében Nagy Zsolt színész mesél függőségéről. Arról, hogyan váltak alkoholproblémái szinte észrevétlenül egyre súlyosabbá, és mit okozott ez a kapcsolataiban. Az Örkény István Színház művésze az epizód nyári forgatása során már egy hónapja tiszta volt, a történetével pedig szeretné felhívni a figyelmet a segítségkérés fontosságára, és reményt adni azoknak, akik hasonló nehézséggel küszködnek.

Nagy Zsolt maga a nyers őserő színpadon és azon kívül is, bátran beszél a saját magát és a társadalmunkat érintő problémákról is. Nem érdekli a megítélése sem, ha egy ügyet fontosnak tart, kiáll érte – még akkor is, ha ennek az az ára, hogy kapcsolatai szakadnak meg. Bántalmazó családból jön, a gyerekkori traumáiról a nyilvánosság előtt is beszélt, aminek hatására az édesapja kitagadta. „Nem bírom elviselni a családon belüli erőszakot, ki is tagadott az apám, mert nyíltan beszéltem arról, ami a gyerekkoromban történt […] Azt mondta, hogy nem kell többet hazamenni […] Fáj, szükségem lenne rá, meg az apámra is. De ő már nem fog szembenézni a múltjával, nekem kell kezdeni valamit ezzel” – mondta.

Fotó: WMN/YouTube

A bántalmazás azonban egy olyan spirál, amiből nagyon nehezen lehet kitörni – de nem lehetetlen. Zsolt megpróbál máshogy élni, máshogy kommunikálni a fiaival, mint amilyen családi örökséget kapott. Szeretné, ha a viselkedésével a négy fia számára másfajta példát tudna állítani, mint amilyenben ő nevelkedett. Ennek pedig az is része, hogy a családja és a nyilvánosság előtt is vállalja, mivel küszködik. Függőségéről D. Tóth Krisztának mesélt először igazán mélyrehatóan. „Alkoholista vagyok, éppen jövök le. Egy hónapja tiszta vagyok. Ezt most már el kellett mondani” – közölte Zsolt. Vallomásával azokon a sorstársain segítene, akik hozzá hasonlóan bajban vannak.

Fotó: WMN/YouTube

Elárulta, egy hosszú folyamat végén jutott el addig, hogy segítséget kérjen. „Mindig visszaestem, nem volt elég erőm, de most minden összesűrűsödött és válaszút elé kerültem” – tette hozzá. Tizennégy évesen kezdett inni, bár eleinte csak alkalmanként. „Aztán, amikor elkezdtem színházzal foglalkozni, már minden este ment az okosodás, a fejtágítás, az őrület, a saját sebeink feltépkedése, ami nem volt jó, és mindig kellett valami tompító” – tette hozzá. Szerinte észre sem veszi az ember, hogy hozzászokott ezekhez a tompítókhoz, azt érzi csupán, hogy már csak a másnapokban létezik: vékony idegrendszerrel, iszonyatos sérülékenységgel, rengeteg fájdalmat okozva másoknak. „Egyre nagyobb a bűntudat, és egyre több a hazugság” – mondta, majd hozzátette: ha az ember már felégette az egész várost, az a minimum, hogy vállalja, és beleáll. Zsolt azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy ki lehet jönni az alkoholizmusból, a segítségkérés azonban elengedhetetlen a folyamatban. A színésznek a felesége, Oltai Kata jelenti a legnagyobb segítséget ezen az úton.

Nem ő az egyetlen sztár, aki őszintén beszélt  káros szenvedélyéről.

Sztárok, akik bevallották a függőségüket

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!