spot_imgspot_img
spot_img

Lélekmelengető könyvek őszi estékre

-

Article Top Ad (AdSense)

Ha szívesen feltöltenéd magad pozitív energiával, és örömmel merülnél el a legféltettebb gondolataidban, akkor nézegesd meg könyves válogatásunkat! A hosszú otthoni estékre, bekuckózáshoz ajánlunk lélekmelengető könyveket.

 

Jó energiák, jobb élet

Vex King az Instagram-oldalán megosztott gondolataival vált nagyon ismertté. Ő egy posztmodern véleményvezér, aki megtapasztalta a nélkülözést, biztonságos otthona sem volt gyermekkorában, így hitelesen tudja átadni mindazt, amit az élet értelméről, a szeretetről, és az önzetlenségről gondol.

Vex derűlátó, vidám, kiegyensúlyozott ember, mindazok ellenére, amiket kénytelen volt átélni. Épp ezek adják az ő erejét, optimizmusát. A Jó energiák, jobb élet arra hívja fel a figyelmedet, hogy a gyors megoldások, instant örömforrások helyett légy türelmes, és a hosszabb távú nyereségekre összpontosíts.

Két idézetet álljon itt ízelítőként a könyvből, ami a hála érzését erősítheti benned:

„Minél többször veszed számba az áldásaidat, annál több áldást kell számba venned.”

„Ha megkérnélek, hogy nevezz meg minden olyan dolgot, amit szeretsz, meddig tartana, mire magadat is felsorolnád közöttük?”

kép: bcoolmagazin

A könyvet a kiadó honlapján is megtalálod: https://edesviz.hu

 

Azok a dolgok, amiket akkor is szerethetsz, ha tökéletlenek

Haemin Sunim buddhista szerzetes tudja, hogy mindannyian másként reagálunk az élet nehézségeire, és azt is, hogy a különböző habitusú emberek másként élik meg a csalódásokat, kudarcokat. Meditatív illusztrációkkal teli könyvében meg szeretne tanítani arra, hogy a boldogság és a harmónia nem feltétlen a tökéletességben rejlik.

A csinos kis könyvben a családról, az empátiáról, a bátorságról, és az elfogadásról is olvashatsz. A szerző mesél az ölelés erejéről, az őszinteségről, a hibáink felismerésének fontosságáról, és azokról a leckékről, amiket az élet mélypontjai tanítanak meg nekünk.

Néha talán túl patetikus, emelkedett a stílusa, de biztosan találsz a gondolatai közt olyat, amit érdemes megfogadni, vagy akár mottóként felírni.

kép: bcoolmagazin

A könyvet itt is be tudod szerezni: https://bookline.hu/

 

A benned rejlő gyermeknek otthonra kell találnia

Ha épp elmélkedős hangulatban vagy, és nyitottnak érzed magad arra, hogy a belsődben lakozó gyermeki énedet még jobban megismerd, akkor Stefanie Stahl izgalmas gondolatait neked ajánljuk.

A kötődési szorongással és párkapcsolati krízisekkel foglalkozó pszichológus arra a tényre alapozza a könyvét, hogy az önbizalom és az ősbizalom gyerekkorban fejlődik ki. Kulcsfontosságú, hogy hogyan éltük, éljük meg a szülőkkel való viszonyt, és milyen sérelmeket, örömteli élményeket hordozunk.

A neves német pszichológus könyve segít abban, hogy szembesüljünk a saját belső gyermekeinkkel. Szerinte van bennünk egy „árnyékgyermek”, aki negatív, nyomasztó érzéseket hordoz, és van egy „napsugárgyermek”, aki az örömteli, erős énünket képviseli.

Ehhez a kötethez a pszichológus egy munkafüzetet is írt, amiben esetleírásokat és remek önismereti gyakorlatokat találhatsz.

A könyv egyik legtalálóbb mondata: „Akinek nincs belső otthona, az kívül sem fog otthonra lelni.”

kép: bcoolmagazin

A könyvet a kiadó honlapjáról is beszerezheted: https://park.libricsoport.hu

 

Ha szívesen olvasnál még jó könyveket, ezeket a cikkeinket is nézd meg:

5 különleges és inspiráló napló lélekfrissítéshez

Szabadszájú önismereti könyvek vagány nőknek

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!