spot_imgspot_img
spot_img

Majdnem meg sem született Cristiano Ronaldo

-

Article Top Ad (AdSense)

Minden idők legeredményesebb futballistája az öt aranylabdás Cristiano Ronaldo, aki nemcsak futballista, hanem ikon, vőlegény, családapa, és minden bizonnyal a gyerekek és fiatal focisták példaképe.

1985. február 5-én született és nevelkedett Madeirán Cristiano Ronaldo, a leghíresebb személy Portugáliából, valamint a legkövetettebb ember az Instagramon 446 millió követővel. Sokak számára ő a világ legjobb játékosa, és ezért meg is dolgozott. Egész életét a futballnak szentelte, és a negyven felé közelítve is ugyanolyan keményen edz, hogy formában tudjon maradni, holott az ő korában (38 éves) már visszavonulni szoktak a focisták. Lehet rá mondani, hogy már nem talál be annyiszor a hálóba, mint „fénykorában”, vagy hogy lassabb, nem kergeti úgy a labdát, mint régen, de ő még mindig egy legenda a pályán, aki egy életre beírta magát a futballtörténelembe

Általában az emberek imádják vagy gyűlölik, de egy biztos: ismerik. Hiszen a világ egyik leghíresebb játékosa! Mondják, hogy egoista, nárcisztikus, túl sokat foglalkozik a külsejével és pénzhajhász. Hát legyen. Az, hogy milyen személyiségileg, egy dolog, de sportemberként a pályán egy félisten, aki megérdemli a tiszteletet. Már csak az élettörténete miatt is, hiszen képes volt a nulláról olyan magasságokba kapaszkodni mind szakmailag, mind anyagilag, amiről az átlagember csak álmodik. Éppen ezért Ronaldo sikertörténete bárki számára motiváló lehet, az élő példája annak, hogyha valaki elszántan küzd egy álomért, akkor azt is meg is valósíthatja.

Ismerd meg CR7-et – Lionel Messi örök „ellenségét” –  ezzel a 11 érdekességgel, amiről talán te sem tudsz!

1. Cristiano Ronaldo szegénységben nőtt fel

Cristiano Ronaldo nem gazdag családba született, Funchalban, hanem egy szegény portugál család negyedik és legfiatalabb gyermekeként. Édesanyja szakács volt, édesapja kertész, aki alkoholizmussal küzdött, és 2005-ben májelégtelenségben halt meg. Az Anyai bátorság című könyvében Ronaldo édesanyja, Dolores Aveiro részletezi, hogyan tervezte megszakítani Ronaldóval való a terhességét a szegénység és a férje alkoholproblémái miatt. Először felkeresett egy orvost, de mikor az nem akarta elvégezni a beavatkozást,  saját módszerrel próbálkozott otthon: meleg gyömbérsört ivott, és igyekezett komoly fizikai munkát végezni, de nem járt sikerrel.

2. Felfoghatatlan gazdagságban él

Cristiano Ronaldo nemcsak a világ leggazdagabb futballistája, hanem az első futballista milliárdos is. A Forbes szerint 2020-ban valóban ő lett az első aktív csapatsportoló, aki karrierje során meghaladta az 1 milliárd dolláros bevételt. Biztosan nem éli azt az elszegényedett életet, mint egykor. 8 otthona van, és nyugdíjas éveire egy kastélyt építtet. És akkor még nem esett szó a limitált kiadású, 10,7 millió dolláros Bugatti Centodiecijéről és úgy egyáltalán a luxusautó gyűjteményéről.

3. Ronald Reaganről nevezték el

Cristiano Ronaldo azt mondta a GQ-nak: „A szüleim [Ronald Reagan] után neveztek el, mert mindkettőjüknek tetszett ez a név, és úgy gondolták, hogy erősen hangzik.” Azt mondta, hogy apja már jóval azelőtt „csodálta”, hogy Reagan az Egyesült Államok elnöke lett, mivel ő volt a kedvenc színésze.

4. CR7 beceneve felnőttkorban Little Bee és Cry Baby volt

Gyerekkorában Ronaldót a családja és a barátai „sírós baba” becenévvel illették, mivel az anyja szerint sírt, amikor eladta a labdát, és barátai nem szereztek gólt. Méhecskének is hívták, mert gyors volt, ami a mai napig igaz rá.

5. Cristiano több mint 800 gólt szerzett pályafutása során

Cristiano Ronaldo pályafutása során 807 gólt szerzett, ezzel ő a valaha volt legmagasabb góllövő a férfi futball történetében. Lionel Messi 48 gólra van Ronaldótól, de sosem lehet tudni, hogy 3 év különbségük miatt felzárkózik-e. Az előző rekorder Josef Bican volt, aki 805 gólt szerzett 1931 és 1955 között.

6. Amikor Ronaldo ugrik, 5-ször akkora erőt generál, mint egy gepárd

Amikor Ronaldo ugrik egy meccsen, akkor 5-szörös erőt generál, mint egy gepárd, ami lehetővé teszi számára, hogy állóindításból 44 centimétert, futással pedig 78 centimétert érjen el a levegőben. Ez 7 centivel több, mint egy átlagos NBA-játékos!

7. 15 évesen szívműtéten esett át

Cristiano Ronaldót tachycardiával diagnosztizálták, ami azt jelenti: percenként több mint 100-szor gyorsabban ver a szíve. Ez szélütéshez vagy szívelégtelenséghez vezethetett volna, ezért 15 évesen szívműtéten esett át. Édesanyja 2009-ben azt mondta a Daily Mailnek, hogy „reggel megműtötték, és délután kijött”. A műtét után néhány napon belül újra focizhatott.

8. A funchali CR7 Múzeum az életét ünnepli

A 2013-ban alapított CR7 Múzeum szülőhelyén, a madeirai Funchalban található, és a futballista karrierjét és életét ünnepli. A múzeumban fotók találhatók Cristiano gyermekkorából egészen mostanáig, valamint az általa nyert trófeák és érmek, sőt még a lejátszott mérkőzéseken szerzett futballlabdák is! A múzeum felett egy 4 csillagos szálloda áll, amelyet Ronaldo és a Pestana Group együttműködésével építettek Pestana CR7 Funchal néven.

9. Megfogadta, hogy soha nem tetováltat

Cristiano Ronaldónak nincs tetoválása van, még egy pici sem! Rendszeresen ad vért, és nem akar hónapokat várni a tetoválás után, hogy vért tudjon adni. Emellett csontvelődonorként is nyilvántartják.

10. 2005-ben letartóztatták nemi erőszak vádjával

2005-ben letartóztatták két nő állítólagos megerőszakolása miatt egy londoni szállodában. Tagadta a vádakat, és a Scotland Yard ejtette is az ügyet, mivel nem állt rendelkezésre elegendő bizonyíték. Ezután azzal vádolták, hogy 2009-ben Las Vegasban megerőszakolt egy nőt, de Ronaldo azt állította, hogy beleegyezéssel történt az aktus. A történet csak 2017-ben jelent meg, amikor a német Der Spiegel újság felfedte, hogy 2010-ben egy titoktartási megállapodást írtak alá 375 000 dollár kifizetésével, feltéve, hogy az állítólagos áldozat nem hozza nyilvánosságra a vádat. Mivel egyetlen büntetőper sem zárult le, Ronaldót soha nem találták bűnösnek, de nem is mentették fel a nemi erőszak vádja alól.

11. 5 gyereke van

Cristiano a madridi Gucci üzletben ismerkedett meg menyasszonyával Georgina Rodríguezzel, ahol bolti eladóként dolgozott. Georgina 22 éves volt, Ronaldo pedig 31 éves. A pár 6 éve van együtt, és egy nagy családot alkotnak.

A focistának 5 gyermeke van, Cristiano Jr. egy rejtélyes anyától született, míg az ikerpár, Eva és Matteo béranyától. Két közös lányuk van, Alana Martina és Bella Esmeralda, akinek lett volna egy ikertestvére is, de sajnos a születésekor elhunyt a kisfiú, ami mélyen megrázta az egész családot.

 

forrás: portugal.com, képek: pinterest

Jeremy Renner nem fél semmitől

Jenna Ortegának a valóságban is sötét humora van

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!