Jenna Ortegának a valóságban is sötét humora van

-

Bár Jenna Ortega manapság Wednesday Addams mesteri alakításáról ismert, már jóval előtte is számos sikerfilmben és televíziós műsorban szerepelt.

 

Óriási sikernek örvend a Netflixes Wednesday című sorozat, amely Gomez és Morticia Addams sötét tinilányáról szól. A sorozat rendre döntögeti a nézettségi rekordokat, és a siker java része Jenna Ortegának, a főszereplőnek köszönhető.

De mit lehet tudni a lányról, aki rabul ejtette milliók szívét? A vérkomolynak látszó, de valójában mosolygásra hajlamos fiatal hölgy 2002. szeptember 27-én született, vagyis idén töltötte be huszadik életévét, szóval szemtelenül fiatal, de már piszkosul sikeres! Jenna a Coachella-völgyben nőtt fel Dél-Kaliforniában öt testvérrel.  Egy mexikói származású apa és mexikói, illetve Puerto Ricó-i származású anya negyedik gyermeke egy szép nagy családban. Van három nővére (Aaliyah, Mariah és Mia) és két öccse (Isacc és Markus). Anyja – aki sürgősségi nővér volt – már fiatal korában elvitte őt a meghallgatásokra, de végül egész különleges módon fedezték fel.

Amikor 7 éves volt, az anyja lefilmezte, amint egy drámai monológot mond, és közzétette a Facebookon. Egy casting ügynök azonnal kiszúrta és lecsapott rá. Voilá!, így kezdődött a sikertörténet.

„Emlékszem, annak idején nem akartam, hogy színész legyek”- mesélte Jenna 2021-ben a Tamron Hall Show-ban. A fiatal tehetség félt az iparágtól, amiről olyan sok rosszat hallott. „Csak viccből tette közzé a barátainak, mert a Facebookon lévő barátai tudták, hogy nagyon drámai vagyok.”

Ezután egy sor reklámfilmben szerepelt olyan márkáknál, mint az Old Navy és a McDonald’s, egészen addig, amíg meg nem kapta első filmes szerepét.

Számos televíziós műsorban és filmben játszott

Bár Jenna manapság leginkább a Wednesday Addams mesteri alakításáról ismert, számos sikerfilmben és televíziós műsorban szerepelt. 2012-ben megkapta első szerepét a Rob című filmben, amit a Szeplőtelen Jane, a You és a Sikoly 5, az X és az Igen nap követett. Ezenfelül ő szólalta meg Isabel hercegnőt a Disney animációs sorozatában, az Elena, Avalor hercegnőjében.

A Wednesday kedvéért megtanult csellózni

Amikor éppen nem gyilkossági rejtélyek után nyomoz, nem fejleszti pszichikai képességeit, vagy nem ír regényt, Wednesday Addams a kollégiumi szobája előtt káprázatosan csellózik. És mint kiderült, Jenna valójában megtanult játszani hangszeren a szerephez.

„Körülbelül két hónappal azelőtt kezdtem el csellózni, hogy elkezdtük volna a forgatást.” – a mesélte a Wirednek adott videóinterjújában – „Nagyon tisztelek mindenkit, aki csellózik” – tette hozzá. – „Szerintem ez egy csodálatos hangszer.”

Saját bevallása szerint sötét humorérzéke van

„Az emberek hat éves korom óta mondják, hogy úgy nézek ki, mint Wednesday Addams” – mondta Jenna a People-nek – „És elég sötét humorérzékem van!”

Könyvet is írt

Tudtad, hogy Jenna író is?! Nemcsak énekel és színészkedik, de kiderült: a szavakhoz is ért. A Byrdie-vel készített interjú során azt mondta: „Imádok írni. Állandóan írok, akármitől. Esszéket vagy forgatókönyveket írok, nem igazán számít, de nagyszerű módja a kikapcsolódásnak.” 2021-ben adta ki első könyvét It’s All Love: Reflections for Your Heart and Soul címmel. A történetek, idézetek gyűjteményében Jenna a szerelemről, az életről, a családról, a mentális egészségről és a hollywoodi élményeiről elmélkedik.

A Stranger Things megszállottja

Miközben a Talk Nerdy With Us-szal beszélgetett, Jenna elárulta, hogy a népszerű sci-fi horror legnagyobb rajongójának tartja magát. Azt mondta a portálnak: „Mindenki elméletét követem a műsorral kapcsolatban, és nem tudok betelni vele.”

Nem lenne meglepő, ha a két ikonikus tinisztár, Jenna Ortega és a Stranger Things Millie Bobby Brownja barátságot kötne!

fotók: pinterest, forrás: seventeen.com

Millie Bobbie Brown, az új generációs gyereksztár

Skorpiófióka a tinik új kedvence

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!