spot_imgspot_img
spot_img

Lelkünk titokzatos üzenetei – Így fejtsd meg az álmaidat!

-

Article Top Ad (AdSense)

Mindenkinek vannak olyan álmai, amelyek erőteljes szimbólumokkal üzennek valamit. Álmainkban az agyunk és a lelkünk feldolgozza azokat a dolgokat is, amiket éber állapotban nem tudnánk.

Rejtett, elfojtott vágyaink kerülnek a fantáziaképeinkbe, feszültségeket és félelmeket élünk ki alvás közben. Az álmok dimenziójában megannyi visszatérő és megfejthető jelkép van. Ezeket mutatják meg az Álomfejtő kártyák, amelyek a tudatalattid titkainak feltárásában segítenek.

 

Álmaink összetett világa

Álmukban feldolgozzuk a nap impulzusait, megszelídítjük a félelmeinket, és aktuális létkérdéseinkre is reflektálunk. Alvás közben az agyunk az álomképeken és álomtörténeteken keresztül útmutatást is adhat, meg is nyugtathat, figyelmeztethet is.

A napközbeni gátlások, elfojtások miatt felgyűlt lelki energia az álom egyik fontos rugója. A lélek valamiféleképpen tehermentesíteni akarja magát, így álomképekben vezeti ki a feszültséget.

Ha épp döntéshelyzet előtt állunk, vagy rettegünk egy új élethelyzettől, akkor az valamilyen formában az álmokban is megjelenik. Néha a tudatalattink jelképes eseménysorozatokon és szimbolikus tárgyakon, alakokon, jelenségeken, helyeken keresztül üzen.

Az ókori egyiptomiak és görögök úgy gondolták, az álmok természetfeletti hatalmak üzenetei. A modern pszichológia két meghatározó alakja sokat tett az álomfejtéshez. Sigmund Freud és Carl Jung kutatásai nyomán napjainkban már lélektani szempontból történik az álmok értelmezése. (Jung szerint a kollektív tudattalanunk olyan képeket rejt, amelyek mindannyiunkban benne élnek, s álmainkban elő is jönnek: zuhanás, repülés, megdermedés.) Az álmok magyarázatainak köszönhetően egyre jobban hasznosíthatjuk lelkünk, elménk rejtett zugaiból érkező sugalmazásokat.

Ha elmerülnél az álmaid világában, akkor az Álomfejtő kártyákat szeretni fogod!

Álomfejtő kártyák
Álomfejtő kártyák Scolar Kiadó

Álmodó elménk a házi terapeutánk lehet

Az Álomfejtő kártyacsomag szuper segítség az álmok megfejtésében. A szépséges doboz 60 csodás illusztrációjú kártyát rejt. A kártyák a 60 leggyakrabban előforduló álom jelentését tárják fel.

Az álmodhoz illő kártya szövegét többször is olvasd el! Minden alkalommal újabb jelentések, képzettársítások bukkanhatnak fel. Megtudhatod, hogy milyen kérdések, aggodalmak, érzések foglalkoztatnak, hogyan tudod hasznossá tenni az álmokban rejlő mélyebb tudást. A kártyákon lévő képek újabb értelmezési síkokat is megnyithatnak.

Álomfejtó kártyák
Álomfejtő kártyák a Scolar Kiadótól kép: bcoolmagazin/ R.Sz.Zs

Ízelítő a kártyákból

A 60 álomkép, jelenség, hely, történés közül párat felsorolunk, hogy lásd, mikre számíthatsz:

 • üldözés
 • száguldó vagy irányíthatatlanná vált autó
 • késés
 • zuhanás
 • ismeretlen, titkos vagy lakatlan szoba
 • eltévedés, valamink az elvesztése
 • felkészületlenség
 • bénultság
 • szuperhősképességek
 • szárny nélküli repülés
 • evés, ivás
 • víz
 • tengerpart
 • hangszerek
Álomfejtés
Lelkünk titkos dimenziói. Álomfejtő kártyák

Fontos az álomfejtésnél az aktuális élethelyzetet is figyelembe venni, valamint azt, hogy egy-egy kép, téma, történés összetettebb, mint ahogy azt első olvasásra gondoljuk.

Az Álomfejtő kártyákat a Scolar Kiadó oldalán itt tudod megnézni:Álomfejtő kártyák

Szerző: R. Szabó Zsuzsa

Ezekben a cikkeinkben is olvashatsz az álmokról:

Álmaink titokzatos világa. Ezért fontos, hogy mit álmodunk

Japán tudósok feltaláltak egyfajta álomolvasó gépet

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!