spot_imgspot_img
spot_img

Károly herceg és Kamilla titkos románcának részletei

-

Article Top Ad (AdSense)

Károly herceg ma ünnepli 72. születésnapját. A királyi család sarja leginkább szerelmi botrányairól híres, mindannyian ismerjük a Diana-Kamilla-Károly szerelmi háromszöget. De pontosan hogyan alakult a sztori az idők folyamán? Nézzük!

1970  – Károly találkozik Kamillával

A pár első találkozásáról szóló beszámolók kissé eltérőek, de az biztos, hogy a 70-es évek elején ismerték meg egymást. Charles herceg a BBC szerint 1970-ben egy pólómérkőzésen vett részt a Windsor Great Parkban, itt pillantotta meg először jelenlegi feleségét. De a People Magazin szerint 1972-ben történt meg a nagy találkozás egy partin, ahol az akkor 25 éves Camilla Shand első szavai ezek voltak a herceghez:

„A dédnagymamám volt az ön ükapjának a szeretője. Úgy érzem, van bennünk valami közös.”

Nem számít, hogy melyik verzió igaz, beszámolók szerint mindig is szikrázott a levegő közöttük. A brit trónörökös 1971-ben csatlakozott a Királyi Haditengerészethez, és annak ellenére, hogy Camillával ekkor már randevúztak a távolság hűvössé tette a kapcsolatukat.

Károly herceg
Károly herceg a múltban | Fotó: Flickr

1973 – Kamilla feleségül ment Andrew Parker Bowles-hoz

Kamilla valójában egy 1965-ös bulin ismerkedett meg első férjével, Andrew Parker Bowles-szal – árulta el Penny Junor írónő a The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair That Rocked the Crown című könyvében. A könyv szerint azonban nem sokkal később szakítotottak, amiért Andrew állítólag viszonyt kezdett Anna hercegnővel. Még azt is felvetik, hogy ha Andrew nem jött volna össze Annával, Kamilla soha nem talál vissza Károly herceghez és teljesen máshogy alakul a királyi pár élete.

Kamilla és Andrew végül újra felélesztették kapcsolatukat, miután Károly herceg csatlakozott a haditengerészethez. 1973. július 4-én házasodtak össze, két közös gyerekük született, lányuk Laura Parker Bowles és fiuk, Tom Parker Bowles. Kicsit meredek, de Kamilla fiának Károly herceg a keresztapja…

1977 – Károly először találkozott Dianával

Amikor Lady Diana először találkozott a herceggel, Károly akkor még annak nővérével, Lady Sarah-val (született Spencer, most McCorquodale) járt. Diana akkor még csak 16 éves volt. Sarah azóta férjhez ment és a Guardiannak nyilatkozta: „Ámor vagyok, én mutattam be őket egymásnak!”

Diana és Charles eljegyzését 1981. február 24-én jelentették be, és alig néhány hónappal később, július 29-én házasodtak össze. Diana ekkor 20 éves, Károly herceg pedig 32 éves volt. Az eljegyzés apropóján tévéinterjút is adott a fiatal jegyespár.

1991-ben Diana felfedte Andrew Morton életrajzírónak, hogy mindig is féltékeny volt férje és Kamilla kapcsolatára, az esküvőn is Kamillát kereste a násznép között:

„Természetesen tudtam, hogy itt van és látni akartam. A folyosón sétálva pillantottam meg Camillát, halványszürke, fátyolos kalapban.”

1986 – Károly újraéleszti a viszonyát Kamillával

Miután az ezt megelőző években is több házasságon kívüli kapcsolatról is lehetett hallani, Károly és Kamilla románca állítólag 1986-ban éledt újra, annak ellenére, hogy mindketten már házasok voltak és családot alapítottak.

1995-ben Diana interjút adott a BBC One Panorama című műsorának, és ebben kifejtette a szerelmi háromszögről való véleményét és hozzátette azt is, hogy többször próbálta szembesíteni férjét és Kamillát is a viszonyról, ám mindketten tagadták a vádakat.

„Hárman voltunk ebben a házasságban, ami így kicsit túlzsúfolttá vált” -nyilatkozta a hercegnő.

1993 – Károly és Kamilla magánbeszélgetései kiszivárognak

1993 elején kiszivárgott egy Kamilla és Károly között zajló bensőséges beszélgetés, ami megerősítette a pár tiltott kapcsolatát. Az 1989-ben rögzített szalagok megjelenése hatalmas botrányt kavart a királyi családban.

A Mirror közzétette a gyakran dühös beszélgetés átiratát, és a benne rejlő kinyilatkoztatások végül Károly és Diana, valamint Kamilla és Andrew házasságának felbomlásához vezettek. Kamilla 1995 januárjában beadta a válókeresetet, míg Károly és Diana 1996 augusztusában véglegesítették a válást.

1997 – Diana halála megrázta a világot

Diana 1997. augusztus 31-én tragikusan elhunyt egy párizsi közlekedési ütközés következtében. A néhai hercegnő ekkor 36 éves volt, a balesetben állítólagos szeretője, Dodi Fayed üzletember és a sofőr, Henri Paul is életét vesztette. Az egész világot megrázta a tragédia.

A válás után már elkezdődött egy kampány annak érdekében, hogy Kamillát fokozatosan bevezessék a közéletbe, mint a herceg társát, de Diana halála után azonban felhagytak ezzel – nem meglepő módon.

1998 – Károly bemutatta Kamillát fiainak

A The Guardian 1998-ban számolt be arról, hogy palotai alkalmazottak megerősítették, hogy Vilmos herceg először találkozott apja társával. Harry herceg állítólag egy későbbi időpontban találkozott Camillával.

A királyi családban azonban nem mindenki helyeselte Károly és Kamilla kapcsolatát, azt pedig főképp nem, hogy a románc kezdett nyilvánossá válni. A Los Angeles Times szerint  II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg helytelenítették fiuk egykori házasságtörő kapcsolatát Parker Bowlesszal, és ezért nem jelentek meg az 50. születésnapi fogadásán.

Károly herceg és Camilla
Már hivatalosan is együtt | Fotó: Flickr

2000 – A királynő beleegyezett, hogy végre találkozzon Camillával

A BBC szerint Erzsébet királynő sokáig nem volt hajlandó találkozni Kamillával, pedig Károly komolyan gondolta a kapcsolatot. Mindez azonban megváltozott, amikor a királynő elfogadta a meghívást Konstantin görög király 60. születésnapi partijára, amit Károly rezidenciájában tartottak, Highgrove-ba. Erzsébet királynő beleegyezése abba, hogy végre találkozzon fia élettársával, láthatóan óriási előrelépés volt a királyi családtól: azt jelentette, elfogadták Kamillát a királyi családban.

2005 – Kamilla és Károly egybekelnek

Károly 2005 februárjában jelentette be eljegyzését Kamillával, aki 2003-tól a Clarence House-ban élt vele. 2005. április 9-én a pár polgári szertartáson kötöttek házasságot a Windsor Guildhallban. A szertartást Canterbury érsekének hivatalos áldása követte a windsori kastélyban található Szent György-kápolnában.

Bár nem világos, hogy Kamillából királynő lesz-e (vagy király felesége), amikor férje trónra lép, egyértelmű, hogy Cornwall hercege és hercegnéja hosszú utat tett meg első találkozásuk óta és az élet végül úgy alakította, hogy egymás mellett kötöttek ki.

2020 – A pár 15. házassági évfordulóját ünnepli

A királyi pár a COVID-19 világjárvány miatt karanténba kényszerült, melyet Birkhallban töltöttek. A walesi herceg azóta felépült, de mindketten elszigetelődésre kényszerültek, miután Károly elkapta a koronavírust.

Kamilla és Károly 2020 áprilisában ünnepelték házasságuk 15. évfordulóját, ami bebizonyította, hogy a kapcsolatot ellenzők tévedtek, valóban hosszútávra terveztek egymással.  Azóta kapcsolatuk teljesen hivatalos, számtalan közösségi eseményen vesznek részt együtt, ezen a képen például a legutóbbi James Bond film premierjén vettek részt.

Forrás: Harper’s Bazaar, Youtube

16 érdekes tény Diana hercegnőről

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!