Érdekességek Budapestről – városnéző járatok

-

A nyári időszakban a Budán közlekedő 19-es villamos vonalán városnéző járatok is járnak egészen augusztus 28-ig. A villamosokon hangos bemondóból hallhatunk a Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd közötti szakasz állomásairól, a megállók névadóiról érdekességeket. A kiemelt járatok hétvégente közlekednek meghatározott időpontokban. 

Budapesten több olyan villamosvonal is van, ami csodás panorámával örvendezteti meg az utazókat. Pesten a 2-es villamos is ilyen, illetve Budán a 19-es. A budai vonalon, a 19-es járaton idén nyáron a BKK rövid idegenvezető szövegekkel teszi élvezetesebbé a tömegközlekedést. Ez nemcsak a fővárosba érkezőknek, turistáknak tartogat meglepetéseket, hanem a helyieknek, az itt lakóknak is. A terek, utak, hidak névadóiról pár alapinformáció és néhány legenda is hallható. Városi legenda is megemlítésre kerül, például a most felújítás alatt álló Lánchíd oroszlánjairól és azok nyelveiről.

A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra bárhol fel lehet szállni, azonban a legérdekesebb látványosságokat bemutató információk a vonal középső szakaszán, a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzanak el szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között.

Történelmi vonatkozású és turisztikai érdekességek is hallhatóak a hangos bemondón a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas Gyógyfürdőről, a Várkert Bazárról, a Clark Ádám tér környékéről, a Lánchídról és a Margit hídról, valamint a Batthyány térről is.

A városnéző járat szombattól augusztus 28-ig közlekedik hétvégente,  bármilyen érvényes BKK-jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel igénybe vehető. A magyar nyelvű és az angol nyelvű idegenvezetés külön járatokon van. 

A városnéző villamosról további információkat itt tudsz megnézni: https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/varosnezo-villamos/

Kapcsolódó cikkeink:

Újbuda a világ egyik legmenőbb kerülete egy brit magazin szerint

Kutyás szobrok Budapesten

Legendák, titkok, érdekességek Újlipótvárosról

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!