5 menő strand, ahol hűsölhetsz a nyári melegben

-

Forró nyári napokon amikor csak tehetjük vízpartra menekülünk, hogy megmártózzunk a hűsítő vízben. Ha készen állsz a strandolásra, akkor fogd a törölközőt, fürdőruhát és irány valamelyik hazai strand! Íme a kedvenceink:

Bár nincs tengerünk, mi magyarok szerencsére így is el vagyunk kényeztetve, legalábbis ami a vízpartokat illeti, mert jobbnál-jobb strandok várnak bennünket szerte az országban. Homokos partok, zöld fövenyek, vadregényes tájak és szuper uszodák, készüljetek jövünk!

Öböl Music Beach – Esztergom

öböl music beach-strand
Fotó: Öböl Music Beach Facebook oldala

Semmi kétség, ez az ország egyik legtisztább vízű és legszebb tava. Az Esztergom és Dorog közötti Palatinus-tónál a hamisítatlan buli hangulat egész nap velünk van, miközben a tó kristálytiszta vízében mártózunk vagy éppen kajakozunk vagy SUP-ozunk.

Budaörsi Uszoda és Strand

buvss-budaörs-strand
Fotó: Budaörsi Városi Uszoda és Strand Facebook oldala

Budapesthez közel az egyik legjobb hely, ahová forró nyári napokon gyorsan elszaladhatunk a gyerekekkel. A viszonylag kicsi strandon kényelmesen felfrissülhetünk és remekül eltölthetjük az egész napot a kicsi és a nagy medencében.

Jade Beach – Dunavarsány

jade berach-dunavarrsány-strand
Fotó: Jade Beach Facebook oldala

Nem kell messzire utazni Budapesttől, ha aktív strandolásra és kikapcsolódásra vágyunk. A Jade Beach egy nagyon menő hely, ahol hódolhatunk kedvenc vizisportjainknak vagy ha egy kis nyugalomra vágyunk, akkor elvonulhatunk a külön erre kialakított pihenőszigeteken, ahol egy koktéllal a kezünkben élvezhetjük a nyár pillanatait.

Pécsi-tó, Orfű

http://

Az orfűi tórendszer legnagyobb tavát mesterségesen hozták létre és a Pécsi-tó hamar a fürdőzők és a horgászok kedvencévé vált. Legtöbben talán a Fishing on Orfű fesztiváltól ismerik a tavat, amely a Mecsekkel a háttérben gyönyörű hely a nyaralásra és a strandolásra.

Tisza-tavi KalandPart, Sarud

sarud-strand-nyár
Fotó: Élményfalu Sarud Tisza-tó Facebook oldala

A Tisza-tó nem csak vadregényes világáról híres, hanem a tó körüli több remek strandról is Abádszalókon, Poroszlón, Tiszafüreden vagy éppen Sarudon. Ez utóbbiban nem csak egy egyszerű strand vár minket fűzfákkal szegélyezett homokos partjával, hanem sok-sok élmény. Van itt remek pancsoló és fürdőhely, de akár még a kutyákkal érkezőknek is, akik egy külön partszakaszon fürdőzhetnek kedvenceikkel. A kalandvágyó és bátor nyaralókat egy szuper Aquaglide vizíjátszótér várja, ami nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is hatalmas szórakozás.

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

Főszerepben a Balaton

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!