spot_imgspot_img
spot_img

4 Hugh Grant-film a kedvenceink közül

-

Article Top Ad (AdSense)

A macsós, szépfiús, nőcsábász szerepekben sokszor lubickoló Hugh Grant az utóbbi években egyre többször mutathatta meg egy másik, komolyabb arcát is. Néhány új szerepében kiléphetett a nők fülébe szép szavakat duruzsoló csábító karakteréből. Az HBO Tudhattad volna című sorozatában például egy kiismerhetetlen, megtévesztő alakot keltett életre.

Ám valahogyan mégis mindig az a félszegen toporgó, sűrűn pislogó könyvesbolti eladó jut róla eszünkbe, aki Julia Roberts szívét rabolta el a Sztárom a páromban. Ez a megunhatatlan filmje sem maradhatott ki listánkról.

 

Sztárom a párom

1999-ben mutatták be a 2 órás szerelmi történetet, amelyben bár sok a kínosan közhelyes jelenet, valahogy mégis szerethető Hugh Grant sutasága William Thacker-ként. Julia Roberts Anna Scott, híres amerikai színésznőként toppan be a férfi könyvesboltjába. Szerelmük kiteljesedését persze megnehezíti a színésznő életvitele és ismertsége.

Mi anno ezt a a klasszikussá lett filmet még moziban láthattuk, több mint 20 éve. Egyik kedvenc jelenetsorunk az, amelyben Hugh Grant évszakokon átívelően sétálgat a notting hill-i piacon.

 

Hogyan írjunk szerelmet

Grant ebben a szellemes párbeszédekkel teli filmben Keith Michaels forgatókönyvíró bőrébe bújik, aki már évek óta alkotói és magánéleti válságban van. Ügynöke egy kisváros egyetemére szerez neki tanári állást, amit a kissé kiégett férfi lazán vesz. Diákjait a Facebook-profiljuk alapján válogatja be az órájára, csupa csinos lányt. Hollyval is az óráján találkozik, aki éles eszű és rátermett nő, felpezsdíti majd a forgatókönyvíró-tanár ellaposodott, tervek nélküli életét.

 

Hova lettek Morganék?

Mr. Morgan (Hugh Grant) és Mrs. Morgan (Sarah Jessica Parker) válni készül, de összeköti őket egy bizarr ügy: szemtanúi egy gyilkosságnak. Ezért el kell tűnniük egy Isten háta mögötti helyre, hogy biztonságban legyenek. Itt aztán a helyi seriff és felesége otthonában, a békés kisvárosban furcsa élethelyzetekbe keverednek és még medvetámadástól is félnek. Persze a válófélben lévő Mr. és Mrs. Morgan újra szerelmesek lesznek egymásba. Kedves kis film, jól működik együtt a két színész.

Igazából szerelem

Vétek lenne kihagyni a sorból Grant ikonikussá váló táncos jelenetétől is híresés vált Igazából szerelem című filmet. Londoni sorsok fonódnak össze Richard Curtis rendező-forgatókönyvíró karácsonyi filmjében. Az Igazából szerelem épp úgy a karácsonyi filmes repertoár kihagyhatatlan darabja, mint a Reszkessetek betörők.

Kapcsolódó cikkeink:

4 izgalmas Kevin Costner-film

Matthew McConaughey őrült kalandjairól és démonairól is mesél

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!