spot_imgspot_img
spot_img

4 izgalmas Kevin Costner-film

-

Article Top Ad (AdSense)

Kevin Costner a 90-es évek egyik legismertebb és legvonzóbb filmcsillaga volt. A Farkasokkal táncoló című film rendezéséért Oscar-díjat is kapott 1990-ben.

1955. január 18-án született Kaliforniában. Születésnapján ezeket az izgalmas filmjeit ajánljuk neked.

 

Feledhetetlen szerepei

Kevin Costner hiába öregszik, még mindig sármos. Pályáján ugyan voltak hullámvölgyek, de mégis megtalálták őt feledhetetlen karakterek, filmszerepek. A Robin Hood, a Több mint testőr és a Farkasokkal táncoló a 90-es évek filmes produkcióinak örökbecsű darabjai lettek Nemrégiben szintén voltak nagyot szóló filmjei Costnernek, a nagy visszatérését és a régóta áhított sikert a Yellowstone című modern westernsorozat hozta meg számára. A Let Him Go című új mozija is emlékezetesnek ígérkezik.

Az Oscar-díjas színész romantikus filmjeit ebből a válogatásból kihagytuk, néhány akciódús produkciót emeltünk ki az eddigi munkásságából.

Kevin Costner film
Több mint testőr kép:est.hu

3 nap a halálig

Ethan Renner (Kevin Costner) nem akar élete végéig parancsra ölni. CIA-ügynökként le kellett mondani a harmonikus családi életről, most azonban már szeretne a lányával és feleségével foglalkozni. A 3 nap a halálig című látványos akciófilmben Costner hanyagul elegáns, vérprofi ügynök. Megtudja, hogy halálos beteg, pár napja van hátra.

A titkosszolgálat egy utolsó, nagy küldetés teljesítésért cserébe felajánl neki egy kísérleti, életmentő gyógyszert. Most, hogy lányával közelebbi viszonyt alakíthat ki, nem hagyhatja félbe apaszerepének kibontakozását, így elvállalja a kockázatos munkát. Azt akarja, hogy családja semmit se érzékeljen a nehézfiúk létezéséből. Abszurd helyzetekbe keveredik, miközben lányáról próbál gondoskodni, és le kell vadásznia egy terroristát.

 

Beépített tudat

A Beépített tudat című film a testről leválasztható elme témájával foglalkozik, kőkemény akciókkal dúsítva. Eljöhet-e az idő, amikor agyunk információi, a tudatunk, az emlékeink átültethetőek lesznek egy másik emberbe? A Kevin Costner, Ryan Reynolds, Gary Oldman és Tommy Lee Jones főszereplésével készült a thrillerekre és krimikre szakosodott rendező, Ariel Vromen filmje.

A CIA egyik legjobb ügynöke (Reynolds) egy küldetés során olyan információk birtokába kerül, mellyel képes lehet megfékezni egy nukleáris háborút, ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Olyan drasztikus módon deríthetik csak ki, hogy társuk mit tudott, ha a tudatát átültetik valaki másba (Costner).

 

A döntő szavazat

Bud Johnson (Costner) Új-Mexikó állam egy kis városában élő, nem túl komplikált figura, de szerető apuka, aki egyedül neveli éles eszű kislányát. Nem érdekli a politika, nem igazán követi a közélet eseményeit, otthonosabban érzi magát a kocsmában. Mégis a figyelem középpontjába kerül, hiszen Amerika sorsa múlik rajta.

Az elnökválasztás döntetlen eredményt hozott és most egyedül Bud szavazatán múlik, ki költözik majd a Fehér Házba. A média nyomulósan lecsap rá és beindul a személyre szabott kampány, mindkét fél mindent bevet annak érdekében, hogy a maga oldalára állítsa a férfit.

Bud lánya sokkal intelligensebb, mint apja, így jobban át is látja azt a gépezetet, ami a médiában és a politika világában működik.

kép:port.hu

Hullámtörők

Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízimentőnek egy szerencsétlen bevetés után megváltozik az élete, beleveti magát a tanításba. Ahogyan az a zárkózott, megközelíthetetlen, nagy formátumú emberekkel lenni szokott, Ben sem enged magához közel senkit.

Sajátos oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Az edző bizalmába fogadja a tehetséges fiút. Végül választaniuk kell élet és halál, önzés és önfeláldozás között.

Kevin Costner filmek
kép:port.hu

Szerző: R. Szabó Zsuzsa

Cikkeink hasonló témában:

4 izgalmas Bradley Cooper-film, amit látnod kell

 

Színészikon, aki melegítőben érkezett meg Hollywoodba-Tom Hanks életének titkai

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!