spot_imgspot_img
spot_img

4 izgalmas Bradley Cooper-film, amit látnod kell

-

Article Top Ad (AdSense)

Bradley Cooper 1976. január 5-én született Philadelphiában.  Születésnapján néhány izgalmas alakítását szeretnénk feleleveníteni.  A Másnaposok és a Csillag születik nincs a listánkon, mert azokról meglehetősen sokszor hallani.  Válogatásunkba most 4 film került. 

1. Csúcshatás

Az alkotói válsággal küszködő Eddie (Bradley Cooper) nem tud írni, beragadt az élete. Aztán egy titkos összetételű szuperkapszula miatt beindulnak az agytekervények. Eddie hihetetlen mennyiségű tudást képes mozgósítani, emlékképek bújnak elő a múltból, filmes élmények, átélt párbeszédek, valaha megtanult információk tőrnek elő az emlékek tárházából. Félelmetes gyorsasággal képes minden helyzetre megoldási stratégiát kidolgozni. Az íráshoz is beindul a fantáziája, pár óra alatt megírja a művet. Közben persze rászokik a bűvös szerre. Nyelveket sajátít el, néhány nap alatt megtanul zongorázni, átlátja a tőzsdét, az orvosi szaknyelvet is birtokolja.

A borzongatóan izgalmas új életét azonban halálesetek árnyékolják be. Egyre többen halnak meg körülötte és a fizikai állapota is romlik. Ellenségek követik, és a csodaszer is mellékhatással kínozza. Talán mégsem olyan jó ennyire csúcsra járatni az elmét…

 

2. Napos oldal

A Jennifer Lawrence és Bradley Cooper főszereplésével készült fekete humorú vígjátékban mindenkinek van valami furcsa mániája, mentális betegsége.

Cooper egy olyan szerelmes férfit játszik, aki képtelen feldolgozni felesége hűtlenségét, Lawrence pedig szexmániássá vált férje elvesztése után. A lelki problémákkal küzdő két karaktert összehozza a sors, egy táncversenyre készülnek együtt. A szív sebei nehezen gyógyulnak, de a két fura figura mégis szeret együtt lenni. Cooper zavart, szókimondó, antiszociális alakja végül megtanulja elfogadni a veszteséget.

Jól működött együtt a színészpáros, ezt bizonyítja az is, hogy Jennifer Lawrence ezért az alakításáért megnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscart-díjat.

 

3. Túl a fenyvesen

Bár ennek a nyomasztó hangulatú, elgondolkodtató filmnek nem Bradley Cooper a főszereplője, de emlékezetes karaktere van. Becsvágyó rendőrtisztként egy meglehetősen kemény szituációba csöppen. Ryan Gosling egy nagyszívű rosszfiút alakít, aki trükkös kaszkadőr, az életével játszik, és anyagi zűrjei miatt nem riad vissza egy bankrablástól sem. A rendőrt alakító Cooper így kerül a képbe. Nem ő van a sztori fókuszában, de színészi játéka nagyon meggyőző.  A film záróképei után lehet, hogy párszor átpörgeted a fejedben a történetet.

 

4. Az ételművész

Adam Jones (Bradley Cooper) profi, vagány, arrogáns séf, akinek a lába alól kicsúszott a talaj.  Alkoholproblémái és feldolgozatlan sérelmei miatt újra kell kezdeni az életét. Kényszerpihenője után vissza kell térnie a flancos konyhák és új gasztronómiai élményeket ígérő éttermek világába.

Feledhetetlen ízkombinációkon dolgozik, közben elviselhetetlen stílusa miatt a kollégái rettegnek tőle.  Ahhoz azonban, hogy megnyithassa saját éttermét és megszerezze az áhított harmadik Michelin-csillagot, szüksége van egy ütős, jól működő csapatra, és persze jellemfejlődésre is.  Éhesen semmiképp ne nézd meg a filmet, mert  rengeteg ínycsiklandó étel van benne.

 

Hasonló témában ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Matthew McConaughey őrült kalandjairól és démonairól is mesél

 

Színészikon, aki melegítőben érkezett meg Hollywoodba-Tom Hanks életének titkai

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!