spot_imgspot_img
spot_img

Sorozatok, amelyeket együtt nézhetünk a tini gyerekeinkkel

-

Article Top Ad (AdSense)

A következő sorozatok azért nagyon jók, mert nem csak kamasz gyerekünk fogja  imádni, hanem Te is, és akár még együtt is nézhetitek.

Közös filmnézésnek sem utolsók ezek a fiatalok körében népszerű Netflixes sorozatok, amelyek sokszor éppen ezt a korosztályt érintő fontos kérdéseket is boncolgatnak.

Én még sosem…

Egy igen kényes témáról rántják le a leplet a sorozat készítői… A történet a főszereplő, Devi életének és bánatának  feltárásáról szól, aki egy rettenetes időszak után szeretné végre jól érezni magát, de persze kiderül, hogy ez soha nem könnyű. Miközben Devi megpróbálja a lehetetlent, hogy változtasson társadalmi státuszán, mi nézők azon szurkolunk, hogy melyik fiúnak zúzza össze legközelebb a szívét.

Outer Banks

Az évszázados kalózkodásnak, gyarmatosításnak és az ezzel járó háborúknak „köszönhetően” a tengerpart mentén igen sok hajótörés történt a történelem során. Ez a sok roncs pedig mind arra vár, hogy fiatal búvárok felderítsék és megtalálják őket. A tini dráma középpontjában is éppen az egyik ilyen arannyal teli hajó áll, és egy csapat gyerek megpróbál az elsüllyedt kincsek nyomára bukkanni, miközben egy rejtélyt is meg kell oldaniuk egyikük eltűnt édesapjával kapcsolatban. Lebilincselően izgalmas sorozat…

Szexoktatás

A cím egy kicsit becsapós. Mert olyan, mintha semmi másról nem szólna, de elsősorban nem a fizikai vággyal foglalkozik, hanem a mögötte rejlő összetett érzelmekkel. Egy párkapcsolati terapeuta anya és az értelmes és tehetséges fián keresztül segít elemezni ezeket a bonyolult érzéseket és a kamaszokat érintő problémáikat. Közben bepillanthatunk a középiskolások életének intim pillanataiba, és rájövünk, hogy semmi és senki sem fekete vagy fehér.

Ez így nem oké

A kicsit komor dramedy egy Syd nevű tinilányról szól, akinek nem csak édesapja elvesztésével és saját szexualitásával kell megküzdenie, hanem azzal is, hogy egyre többször kezd valamilyen szupererőt megtapasztalni. Talán a nosztalgikus zene miatt is, de úgy mi úgy éreztük, hogy a sorozat hangulata nagyon jól ábrázolja a tizenéves lányok bánatát, dühét és azok megnyilvánulásait, és segített egy kicsit jobban megérteni a kamaszok szorongásait.

Ginny és Georgia

Leginkább a Szívek szállodájához lehet hasonlítani ezt az igazi anya-lánya sorozatot, csak itt a múltja elől évek óta menekülő Georgia kicsit sötétebb és már-már szociopata karaktere határozza meg a dolgokat. Miközben kamasz lánya Ginny megpróbálja élni saját életét, barátokkal, szerelemmel, szexszel, és semmit másra nem vágyik jobban, mint végre gyökeret ereszteni valahol.

Itt további érdekes olvasnivalót találsz:

10 fontos üzenet a kamaszkori énemnek

 

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!