spot_imgspot_img
spot_img

Megható történet egy anyáról és fiáról, akik együtt legyőztek egy furcsa betegséget

-

Article Top Ad (AdSense)

Gyermekként szembesülni a szülő betegségével nagy lelki próbatétel. Az pedig különösen nagy kihívás mentálisan, ha gyermekkorban gondoskodni is kell a szülőről, s hirtelen fel kell nőni feladatokhoz. Sander egyedül él édesanyjával, aki egy napon furcsa módon összemegy, s így neki kell vigyázni szeretett anyukájára Piret Raud regényében. A Segítség! Anyu összement! fontos és megrendítő olvasmány a szeretet erejéről.

 

Megóvni anyát, vigyázni rá

Sander kettesben él édesanyjával, így teljesen egymásra vannak utalva. Kis világukban zavart okoz az, hogy az anya egyre szórakozottabb, majd pedig bizarr módon mutatkozik meg egy furcsa betegség: az anyuka összemegy. Sander életébe beköltözik a felelősség. Neki kell vigyáznia aprócska édesanyjára, akit magával is visz az iskolába.

Döbbenten tapasztalja, hogy édesanyja barátja, Allan bácsi nem áll mellettük, mert megijeszti a gondolat, hogy beteget kelljen ápolnia. Így a fiúnak felnőtt segítsége nélkül, az összezsugorodást titokban tartva kell ellátnia anyukáját.

A Cser Kiadó gondozásában megjelent észt gyerekregény, Piret Raud története egy olyan élethelyzetet mutat be szimbólumokon keresztül, amely lehetőséget ad az igaz szeretet felismerésére, és arra is, hogy meglássuk magunk körül azokat a jelenségeket, elveszett lelkeket is, amelyek elkerülnék a figyelmünket.

 

Segítség! Anyu összement könyv
kép:Cser Kiadó

 

A család köteléke különleges érték

Sander magával viszi anyukáját a táskájában minden egyes nap az iskolába. Az anyuka így egy olyan helyen, helyzetben is a fiával lehet, ahol szülők nem szoktak jelen lenni. Sander picire zsugorodott anyukája és ez a helyzet olyan dolgokat láttat meg gyermekkel, amelyeket észre sem venne. Például egy lelkileg teljesen elhanyagolt láthatatlan kisfiút, egy felhőfejű anyukát, és egy gazdira vágyó kóbor kutyust is.

A kicsike anyuka eltűnésével egy keresés-történet indul el, melyben a fiú kalandok sorát éli át. Ezek a kalandok voltaképp a felnőttek világának megismeréséról szólnak. Arról, hogy vannak családok, akik nem beszélgetnek egymással, vannak férfiak, akik kivonulnak a problémák elől, vannak utcán élő, gazdátlan állatok is. De felemelő és üdítő, hogy azért a dolgok helyrehozhatóak.

A világ egyensúlya is helyreállhat, ha felismerjük a hibáinkat.

Anya-fia szeretet
A regényben fontos szerepet kap egy Maciklub is  kép:pixabay.com

 

A nehézségek erősítik a lelket és megerősítik a családi egységet

Az anyuka gyógyulását az idézi elő, hogy a kisfiú képes megtalálni, majd gondoskodásával növekedésnek indítani kicsike mamáját. A szimbolikus betegség, az összetöpörödést visszafordítása anya és fia közös fejlődéstörténete. Végül Allan bácsi is ráébred, hogy azok mellett a helye, akiket szeret, és hogy nem szabad megfutamodni a kellemetlen próbatételek elől.

A történet végefelé a gyógyuló anyuka szájából hangzik el ez, a regény mottójaként is értelmezhető mondat

„Ha segítünk valakin, attól sok tekintetben nagyobbakká válunk.”

A Cser Kiadó honlapján bele is tudsz olvasni a könyvbe: Segítség! Anyu összement! könyv

 

Ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Kiút a depresszióból – egy apa és lánya megható története

Érzelemkezelés gyerekeknek mindfulness-gyakorlatokkal

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!