spot_imgspot_img
spot_img

Még ne dobd el a maszkot, van, ahol kell viselni

-

Article Top Ad (AdSense)

Alig vártuk, hogy elérje a beoltottal száma az 5, 5 milliót és megszabaduljunk a maszktól. Ám a bűvös szám elérése nem jelentette azt, hogy örökre elfejelethetjük, ezután is kell maszkot viselni több helyen is.

A szerda este megjelent  Magyar Közlönyben részletezték, melyek maradtak azok a helyek, ahol továbbra is kötelező a használata. Ennek alapján az  egészségügyi és szociális  intézményekben mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot viselni, még pedig a korábban megismert módon, azaz  hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

Pár kivétel akad, ők nem kötelesek viselni:

  1. Az egészségügyi intézményben ápolt beteg betegek a kórteremben.

  2. A hatodik életévét be nem töltött gyermek.

  3. Az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személy.

  4. Az egészségügyi intézményben foglalkoztatott személy nem köteles maszkot viselni a betegellátásra nem szolgáló, betegforgalom számára nyitva nem álló pihenésre és étkezésre szolgáló helyiségekben, orvosi és nővérszobában, illetve irodai és egyéb munkahelyen.

Szociális intézményekben csak a nem védetteknek kell maszkot viselniük, akik nem oltották be  magukat vagy nem estek át a koronavírus-fertőzésen, ám itt is vannak kivételek.

Maszk nélkül is látogathatók a református istentiszteletek és egyházi rendezvények. Július 4-től, jövő vasárnaptól nem kell maszkot viselni a katolikus templomokban – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Egész Olaszországban szájmaszk nélkül lehet az utcákon közlekedni hétfőtől, miután minden tartományban feloldották az ősztől érvényes járványkorlátozásokat.

Izraelben a kormány döntése alapján zárt terekben ismét kötelező a maszkviselés a koronavírus-járvány miatt .

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!