spot_imgspot_img
spot_img

Macska testbeszéd – mit üzen a cicád?

-

Article Top Ad (AdSense)

Cicás gazdiknak nem ritka látvány egy radarozva mozgó fülecske, egy pár élvezkedve masszírozó mancs, vagy egy dörgölőző orrocska.

De vajon milyen érzelmek állnak a macskák egyes viselkedési mintázatai mögött? Augusztus 8-án ünnepeljük a nemzetközi macskanapot, amely a házi macskák egészségére és jólétére hívja fel a figyelmet. A háziállatoknak szánt okoseszközöket is kínáló Tesla szakértői segítségével bemutatjuk, hogyan értheted meg jobban a macskád jelzéseit és hogyan segítheted őt, hogy mindig a cica-mennyországban érezze magát.

Előfordult már, hogy váratlanul megtámadta a lábadat a macskád? Ez azért történhetett meg, mert nem értelmezted helyesen a feléd küldött jelzéseit. Ha megtanulod, hogyan értelmezd cicád testbeszédét, akkor egy pillantásból kitalálhatod az érzéseit és gondolatmenetét, így nem érhet meglepetés.
A macskák gyakran nyávogással, morgással és a legkülönfélébb hangokkal beszélnek. De a kiadott hangoknál sokkal többet elárul a testtartásuk! Nézzük meg együtt, mit is mondhat neked valójában a macskád.

A macska, az ember barátja…. (?)

Ha egy macska felemelt farokkal szalad feléd, akkor barátod! Örül, hogy lát téged, és megy, hogy mielőbb találkozzon veled. Abszolút szeretetét és bizalmát mutatja irántad azzal, hogy orrával hozzád simul, megnyal, bajuszával megérinti az arcodat, vagy mellső mancsaival megmasszíroz. Ha pedig a hátára fordul, és hagyja, hogy megsimogasd a hasát, becsüld meg, mert ez a legmélyebb bizalom jele!

A nyugodt macska kissé hunyorítva figyeli a világot, a fülei természetesen előre dőlnek, a farka nyugodtan mozog. Az ilyen állat boldog a társaságodban, és semmiben sem szenved hiányt. Figyeld meg, hogy ha te is hunyorítasz a szemeddel, a macska általában észreveszi azt és még jobban ellazul. Ha pedig simogatás közben finoman megharap, az megint csak a szeretetének a jele, nem akar és nem is fog bántani ezzel.

Jobb, ha behúzod a kéziféket

Ha megközelítesz egy olyan macskát, ami görnyedten, a bundáját rágcsálva, a farkát lefelé fordítva és szipogva járkál, valószínűleg nem igazán komfortos neki a közeledésed. Fenyegetve érzi magát, ezért testtartásával és hangos nyávogásával próbálja magát nagynak és veszélyesnek mutatni, hogy egy kicsit megijesszen téged. Ilyen állapotban készen áll támadni, ezért azt javasoljuk, ne tegyél hirtelen mozdulatokat, és ne érj hozzá, inkább lépj hátra egyet, és adj neki időt, hogy megnyugodhasson.

Egy macska rosszkedve vagy nemtetszése azonban más, kevésbé nyilvánvaló jelekben is megmutatkozhat. A rémült cica a falhoz vagy egy sarokba kuporodik, ahonnan nincs hová futnia. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy – mivel fenyegetve érzi magát – támadni fog, ha megpróbálod megérinteni. A macska fülének és a farkának állása is sokat elárul. Ha a fülek a fejhez tapadnak, az mindig annak a jele, hogy a macska feszült állapotban van. Ha hevesen csóválja a farkát, vagy ritmikusan csóválja a hegyét, bosszúsága nyilvánvaló, és figyelmeztetésnek kell venni. Az enyhén felemelt és meggörbített mellső mancs, amellyel cicapofonra készül, szintén egyértelmű jelzés!

A játékos macska jól érzi magát

Ha a cica farka kérdőjel alakot vesz fel, akkor épp játékos kedvében csípted el. Talán még ugrabugrál is körülötted és bámul téged, vagy éppen bútorról bútorra szaltózik. Szóval hajrá, itt az ideje macskázni egyet!

Tágra nyílt szemek, felálló fülek, guggoló testhelyzet és a farok lassú ide-oda lendítése – ez bizony a vadászösztönök beindulását jelzik! Itt az ideje felkészülni, mert bizony nehéz lesz lépést tartani a cicussal!

A sok játék és fizikai aktivitás abban is segít, hogy kedvenced boldog és egészséges maradjon, valamint ezáltal könnyebben is alszik el. A macskák olimpiai bajnokok, ha alvásról van szó! A cseh okosotthon márka, a Tesla a macskák és kisebb testű kutyák nyugodt pihenéséről is gondoskodik. Egy hőmérséklet szabályozós okos kanapé biztosítja, hogy kisállatod mindig komfortos körülmények között tudjon aludni, ne kapjon hőgutát a nyári melegben, viszont hideg idő esetén se betegedjen meg.

Egészséges macska = boldog macska

Bármilyen szokatlan viselkedés, mint a letargia vagy apátia, egészségügyi problémák figyelmeztető jele lehet. Ezért jó, ha megfigyeled és nyomon követed a macska viselkedésének változását is más, hosszabb távú egészségügyi állapotjelzőkkel. Ezek közé tartozik a stabil testsúly, amelyet érdemes mindig figyelemmel kísérni. A lefelé és felfelé irányuló súlyingadozásról is jó tudni, mielőtt az túlságosan kirívóvá, esetleg kórossá válna.

Szerencsére ma már számos okos kütyü a segítségünkre lehet, ha a macskatartással járó kevésbé vonzó, de mégis elkerülhetetlen mindennapos tennivalókról van szó. A Tesla okos macska WC-je például higiénikus és praktikus toalett használatot kínál a cicának, öntisztító funkcióval. Emellett rendszeresen ellenőrzi az állat súlyát, vécézési szokásait, amelyet applikációban követhetünk.

A cicusokkal való nyugodt és békés együttélés tehát csak rajtunk múlik. Érdemes ismernünk kedvencünk szokásait és természetét, így harmonikusan, kellemetlenségek nélkül élhetünk együtt!

__________________________________________________________________

TESLA okos macska WC

A macskatartás talán egyetlen kellemetlen hátulütője az alom mindennapos takarítása… A Tesla okos macska WC segítségével sokkal kényelmesebbé tehetjük bolyhos kedvencünk életét, hiszen amellett, hogy a cicus számára diszkrét környezetet biztosít a szükségletek elvégzérésre, a készülék takarítása is higiénikus és pofonegyszerű az öntisztító funkciónak köszönhetően. Milyen gyakran használja a WC-t? Hogyan változik a cica súlya? Mindezt a kapcsolódó alkalmazásban is nyomon követhetjük, így még egy esetleges betegséget is idejekorán nyakon csíphetünk.

Ár: 216 999 Ft
Elérhetőség: Mediamarkt.hu __________________________________________________________________

TESLA okos kanapé háziállatoknak PS300

Ahogy minket embereket, a kisállatokat is megterhelheti a szélsőséges hőmérséklet. A Tesla okos kanapéja gondoskodik arról, hogy cicusunk vagy kistestű kutyusunk ne kapjon hőgutát a nyári forróságban, de akkor se vacogjon, ha esetleg hirtelen lehűl a levegő. A készülék a környezeti hőmérséklethez igazodva változtatja a működési hőmérsékletét, de mi is átállíthatjuk manuálisan, 20 °C és 38 °C között. Kedvencünk alvási szokásait ismerve időzítőt is beállíthatunk az ideális pihenő hőmérsékletre. A maximális komfort érdekében kanapét egy vízálló, géllel töltött párna takarja, amelyen kedvencünk kényelmesen szunyókálhat, bármilyen idő is legyen odakint.

Ár: 66 999 Ft
Elérhetőség: Mediamarkt.hu

Gyógyító cicák – a macskaterápia pozitív hatásai

A macska, aki a világ leghíresebb csókjánál is jelen volt

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!