spot_imgspot_img
spot_img

Lenyűgöző képek a világ legszebb parkjairól

-

Article Top Ad (AdSense)

A városi dzsungel közepén néha nehéz megtalálni a béke és a nyugalom pillanatait. Az alábbi csodálatos parkokkal valamennyire viszont becsempészhetjük az életünkbe ezt. Cikkünkben lenyűgöző képeket gyűjtöttünk össze a világ legszebb parkjairól, ezután garantáltan megjön a kedvünk a természet közelségéhez!

Royal Botanic Garden – Melbourne

A festői kilátás és a színes trópusi fauna miatt a melbourne-i Royal Botanic Gardent a világ egyik legszebb városi parkjaként tartják számon. A csaknem 100 hektáros területen elterülő kertekben csodás tavacskák és körülbelül 50 000 (!) féle növény található. A látogatók közelről szemügyre vehetik a Dél-Kínából származó kaméliákat, kaktuszokat, rózsákat és egzotikus növényeket. A melegebb hónapokban pedig kulturális helyszínné változik: számos színházi előadást és kiállításokat is tartanak itt.

Royal Botanic Garden
Royal Botanic Garden | Fotó: Culture Trip

Forest Park – St. Louis

Könnyű egy egész napot eltölteni a Forest Parkban. A St. Louis belvárosának peremén található kültéri pihenőhely 1300 zöldellő hektárral és öt nagy kulturális intézménnyel büszkélkedhet, köztük művészeti múzeum, szabadtéri jégpálya és városi állatkert is helyet kapott a területén. A látogatók piknikezhetnek a zöld dombokon, vagy evezhetnek a csillogó kék tavon.

Forest Park - St. Louis
Forest Park – St. Louis | Fotó: Lifeberrys

Villa Doria Pamphili – Róma

A Villa Doria Pamphili a város legnagyobb nyilvános parkjaként bonyolult építészetével és kusza kertjeivel örvendezteti meg a látogatókat. Eredetileg egy nemesi család birtoka, a terepen szépen gondozott kertek találhatóak, nyírt sövényekkel és szökőkutakkal. A széles kavicsos utak tökéletesek a kocogáshoz, az antik szobrok és vázák pedig történelmi kitekintést adnak egy régebbi korszakról.

Római park
Róma ékessége ez a gyönyörű park | Fotó: Medical Sport Roma

Luxembourg Garden – Párizs

A nyüzsgő Párizs egyik legbékésebb menedékhelye a csodálatos Luxembourg Garden. A francia és az angol kert mellett üvegházakkal is büszkélkedhet, lélegzetelállító orchidea kollekcióval, valamint virágzó gyümölcsössel, alma- és körtefákkal kiegészítve. Gyerekekkel is érdemes útnak indulni: mindennaposak a bábelőadások a park híres marionettszínházában, és szinte alig van szabad hely a Luxembourg Garden népszerű hintaparkjában.

Párizsi parkA Luxembourg Garden lélegzetelállító látképe | Fotó: Wowo

Stanley Park – Vancouver

Kevés hely hasonlítható össze a vancouveri Stanley Parkkal: az 1000 hektáros terület a belvárostól pár lépésnyire van, és nagyon vonzó úti cél a helyieknek és a turistáknak egyaránt. A látogatók sétálhatnak, kerékpározhatnak vagy görkorcsolyázhatnak a tengerpart mentén, vagy élvezhetik a szabadtéri színházat és a kulturális előadásokat a melegebb nyári hónapokban.

Stanley Park
Kanadában csodálhatjuk meg ezt a parkot | Fotó: Youtube

Central Park – New York City

A New York-i Central Park önmagában is egy „hírességnek” tekinthető, tömérdek Hollywood-i filmben és sorozatban találkozhattunk már vele. A rendezők kedvence cím mellett a park menekülő útvonalat is jelent a látogatóknak New York nyüzsgése elől. Kanyargós utakon kószálhatunk, nyílt réteken pihenhetünk, vagy délutáni sziesztát tarthatunk a békés tavak közelében. Nyaranta ingyenes koncertek és Shakespeare-előadások szórakoztatják az odalátogatókat a Lincoln Center szervezésében.

Central Park
A legendás Central Park a betondzsungel közepén | Fotó: VJM

Balboa Park – San Diego

A Balboa Parkra nézve kicsit olyan érzésünk támadhat, mintha egy mesekönyv oldalait lapozgatnánk. A park lenyűgöző építészete, szikrázó szökőkutai és virágokkal teli udvarai elvarázsolják a látogatókat. A leginkább látogatott rész a területen a lenyűgöző rózsakert. Középen pedig egy 200 méteres torony kapott helyet, mely fenséges kék kupolájával építészeti remekműként koronázza meg a Balboa hangulatát.

Balboa Park
A mesés Balboa Park | Fotó: Amerikai mesék

Golden Gate Park – San Francisco

A San Francisco-i Golden Gate Park mindenki számára kínál valamit. Az 1000 hektáros terület a város népszerű Haight-Ashbury negyedétől egészen a Csendes-óceán partjáig húzódik, és erdők, ösvények, színes kertek és múzeumok sokféle keverékével találkozhatunk itt. Például érdemes megállni a Virágok Konzervatóriumában, hogy felfedezzük a ritka, trópusi növények világszerte ismert gyűjteményét, vagy irány a park nyugati része, ahol a tulipánkertekben gyönyörködhetünk.

Golden Gate Park
Golden Gate Park | Fotó: Fodors

Források: Fodors, Lifeberrys

7 ötlet, amivel Te is visszaadhatsz valamit a természetnek

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!