spot_imgspot_img
spot_img

Folytatódik a Varázserdő projekt a debreceni Nagyerdőn

-

Article Top Ad (AdSense)

Tovább bővül a Pallagi úti sétány, új fényjáték és vízi attrakció is lesz a Nagyerdőn. A több mint 736 millió forintos beruházás június végére készül el.

A Varázserdő projekt első ütemében alakították ki a sétányt az új debreceni strand Pallagi út felőli oldalán, a második ütemben a fürdő előtti sétányt fejezik be élményvilágítással és párafúvókkal, így az egészen a II. János Pál pápa térig ér majd. A kivitelezőknek egy fényjátékot, egy programozható vízi attrakció is ki kell majd építeniük a térnél.  A több mint 736 millió forintos beruházás június végére készül el – írta meg a Dehir.

Papp László polgármester a múlt csütörtöki tájékoztatón emlékeztetett, a nagyerdei pihenőövezet folyamatos megújítását 2013-ban kezdték, azóta 25 milliárd forint fejlesztési forrást kapott Debrecen erre a célra; megépült a Nagyerdei Stadion, az új szabadtéri színpad, a Ködszínház és az új strand, valamint megújult a Békás-tó.

Az új strand területén egy új szálloda építését is tervezi a  város, hamarosan zárul a tervpályázat az Aquaticum élményfürdő felújítására, és az állatkert és a vidámpark teljes megújítására is készülnek – sorolta a polgármester.

Az új strand építészeti elismerését jelzi, hogy az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban megjelenő építészeti magazinja, a Royal Institute of British Architects címlapjára került.

Széles Diána, a turizmus fejlesztéséért is felelős alpolgármester azt mondta, a kormánnyal együtt folyamatosan együtt dolgoznak a turisztikai attrakciók megújításáért és újak létrehozásáért, hisz ez egyrészt a város hírnevét öregbíti, másrészt a helyi kis- és középvállalkozásoknak ad munkalehetőséget.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!