spot_imgspot_img
spot_img

LEGO® Eiffel-torony a magyar Champs-Élysées-n

-

Article Top Ad (AdSense)

Budapest fényeiben elevenedik meg az Eiffel-torony: az eddigi legmagasabb, közel 150 cm magas LEGO® modellről a hazai figurafotós – toy photographer – Lampert Benedek készített látványos fotókat.

Benedek a világ egyik legismertebb nevezetességéről készített képeivel azonnal Párizs szívébe repít, a 10 001 darabból álló modell tökéletesen visszaadja a kovácsoltvas torony monumentális méreteit.

„A fotózás szempontjából a LEGO Eiffel-torony kihívása, ami az előnye is, hogy hihetetlen nagy, 150 cm magas. Ez azt jelenti, hogy habár viszonylag könnyű úgy fotózni, hogy hatalmasnak tűnjön, de több hetes munka lenne egy akkora díszletet köré építeni, ami elég nagy ahhoz, hogy beleférjen” – mesélt Benedek az alkotás folyamatáról. „Az Andrássy út és a környező épületek pont passzolnak a nagyvárosi miliőhöz, noha, az igazi Eiffel-torony sem a Champs-Élysées-n áll, mégis a sugárutas háttér élethűen megeleveníti a párizsi hangulatot.”

Benedek egy órával naplemente előtt ért ki a helyszínre, hogy még napfénynél be tudja állítani a fényképezőgépet és kipakolni a modellt, így mire lement a nap és elkezdődött a kék óra, már csak a fotózás maradt hátra.

„Igyekeztem beleilleszteni a tornyot a háttér perspektívájába, hogy a térérzet folytatólagos legyen. A végleges képen, az átlós reflektor fénypászmáját kivéve minden valós, a köd is, amit egy köd spray-vel csináltam” – tette hozzá.

Lampert Benedek 2016 óta készít atmoszférikus fotókat LEGO figurákról és modellekről, 2021-ben a LEGO Csoport billundi központja is felfigyelt munkájára és bevonták az egyik LEGO® Star Wars™ kampányukba. A most fotózott egyedülálló LEGO készlettel megépíthető a torony gyönyörű gerendaváza, három kilátóterasza, a körülötte található park, a liftek, illetve a tetején lévő adótorony, amit a csúcsán lévő francia zászlóval tehetünk teljessé.

fotók: Lampert Benedek

Itt a LEGO Eiffel-torony, az eddig legmagasabb LEGO készlet!

17 éves magyar tervezte a LEGO legújabb készletét

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!