spot_imgspot_img
spot_img

Itt a LEGO Eiffel-torony, az eddig legmagasabb LEGO készlet!

-

Article Top Ad (AdSense)

A LEGO Csoport bemutatta eddigi legmagasabb készletét, a lélegzetelállító új LEGO® Eiffel-tornyot. A világ egyik legismertebb nevezetessége, az új LEGO készlet azonnal Párizs szívébe repít.

A 149 cm magas készlet nem csak a híres építmény magasságát, hanem kiemelkedő építészetét is visszaadja, így tökéletes ajándék Párizs szerelmeseinek.

A 10.001 darabos készlet, amely pompás dekorációja lehet bármely otthonnak, hitelesen tükrözi a hatalmas kovácsoltvas tornyot – gyönyörű gerendavázzal, három kilátóterasszal, parkkal, liftekkel, egy irodával, valamint egy adótoronnyal a tetején és a csúcsán lévő francia zászlóval. A készlet négy részre bontható, ezzel könnyebbé téve az építést, a mozgatást és a játékot.

Az Eiffel-tornyot 1887 és 1889 között építették az 1889-es világkiállítás központi elemeként.  Annak ellenére, hogy kezdetben kritikákat kapott a tervezése miatt, azóta globális kulturális ikonná és a világ egyik legismertebb építményévé vált.

Rok Žgalin Kobe, a LEGO tervezője az új készlet tervezési folyamatáról elmondta: „Meg akartuk találni, hogy hogyan tudunk LEGO kockák segítségével a lehető legtökéletesebben megépíteni egy olyan mérnöki és építészeti remekművet, mint az Eiffel-torony. Olyan szorosan követtük az eredeti torony szerkezeti elveit, amennyire a LEGO rendszer csak lehetővé tette. Az építés során érdekes, újszerű LEGO építési technikákat alkalmaztunk, amelyek a torony építészeti jellemzőit LEGO kockák segítségével keltik életre. Aki megépíti, elképzelheti, milyen lélegzetelállító érzés lehet a torony tetején állni és végigtekinteni Párizs gazdag történelmén. Ez a készlet tökéletes az utazás és az építészet szerelmeseinek egyaránt.”

A LEGO Eiffel-torony készlet 2022. november 25-től vásárolható meg a LEGO Store üzletekben és a LEGO.hu/Eiffel oldalon.

Különóra iskola után: mennyire terheljük le a gyereket?

Érzelmi hegek, amelyet a bántalmazott gyerekek felnőttként is hordoznak

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!