spot_imgspot_img
spot_img

17 éves magyar tervezte a LEGO legújabb készletét

-

Article Top Ad (AdSense)

Hamarosan a rajongók is kézbe vehetik a magyar Fehérvári Donát által tervezett LEGO® IDEAS Csocsóasztal szettet. A várva várt készletet bemutató videóban Thierry Henry és Marcus Rashford válogatott futballsztár méri össze erejét csocsózásban. 

A LEGO Csoport bemutatja az új LEGO Ideas Csocsóasztal készletet, amit egy 17 éves magyar rajongó, Fehérvári Donát tervezett a foci szerelmeseinek. Most a góloktól és kihagyott helyzetektől kezdve, a stadionban visszhangzó szurkolásig mindent megépíthetnek és átélhetnek ennek a népszerű játéknak a kockákból összeálló változatával. 

A teljesen működőképes csocsóasztal tervét tavaly februárban töltötte fel Donát a LEGO IDEAS oldalára, ahol a We Love Sport! felhívás keretében olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a rajongók kifejezhették a sport iránti szeretetüket. Onnan kezdve pedig egyenes volt az út a megvalósításig. Hiszen az általa megálmodott modell bizonyult a leginspirálóbbnak. Nem csak a többi rajongó, de a LEGO tervezői számára is. Akik végül a tervek valódi készletek formájában történő megvalósításról döntenek.  

csocsóasztal

A LEGO IDEAS Csocsóasztal készlet sokszínű minifiguráival a világ minden táján játszó focisták és szurkolók előtt tiszteleg. Összesen 22 különböző játékos és szurkoló minifigura építhető meg, melyekhez sokféle megjelenés, hajviselet és arckifejezés közül választhatunk. A szett amellett, hogy ideális dekoráció, hordozható méretének köszönhetően tökéletesen alkalmas arra, hogy magunkkal vigyük barátainkhoz vagy otthon játsszunk vele. 

A fiatal magyar tervező által elkészített modellt a LEGO tervezője, Antica Bracanov öntötte végső formába, aki kiemelte: „Ami igazán lenyűgözővé teszi a LEGO IDEAS Csocsóasztal szettet az az, ahogyan az építők játék közben átélhetik a sport egyesítő szellemét. Donát terve azt az érzelmi hullámvasutat tükrözi, melyet a szurkolók élnek át a futballmérkőzések nézése közben. A LEGO Csoportnál hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy életre kelthettük ezt a készletet. Mely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy a stoplisokat kockákra cserélve vegyenek részt kedvenc játékukban.” 

Az új, teljesen működőképes csocsóasztalt elsőként a világbajnok futballikon Thierry Henry és a Manchester United, valamint az angol válogatott sztárja, Marcus Rashford próbálta ki – akik egy közös videóban mérték össze minifigura-csapataik erejét. A meccs kezdete előtt mindkét játékos megépítheti a saját öt fős csapatát, valamint a lelátón helyet foglaló csapattársakat és szurkolókat. Ehhez több, mint 60 különböző elem áll rendelkezésre. 

Thierry Henry így nyilatkozott a készlet kapcsán: „Pályafutásom során mindenhol futballoztam, ahol csak el lehet képzelni. A kertemtől egészen a stadionokig. Most pedig a LEGO IDEAS Csocsóasztal készletével tehetem ugyanezt! Ennek a készletnek pont az a lényege, hogy összehozza az embereket – ugyanúgy, mint a sport, és hogy újraértelmezze a játék élményét a rajongók számára szerte a világon. Izgatott vagyok, hogy láthatom, hogyan hozza össze az embereket szerte a világon ez az új LEGO szett. Miközben a kockáknak köszönhetően megtanulnak csocsózni.” 

játék

A kultúrát, a kreativitást és a játékot egyesítő új LEGO IDEAS Csocsóasztalt a LEGO For The Joy of Play kampány részeként október 29-30-án mutatják be Párizsban. A kétnapos rendezvényen csocsó versenyt szerveznek, valamint az inspiráló előadók mellett még jobban meg lehet ismerkedni a LEGO kockák világával a különféle mozaikokon és szabad építési kihívásokon keresztül. Thierry Henry és a készlet magyar megálmodója, Fehérvári Donát is részt vesz a nagyszabású eseményen.  

A LEGO IDEAS Csocsóasztal 2022. november 1-től lesz elérhető a LEGO Store üzleteiben és a ww.lego.hu oldalon. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!