spot_imgspot_img
spot_img

5+1 kedves mesekönyv szeretetről, karácsonyról

-

Article Top Ad (AdSense)

Az ünnepvárás különleges, misztikus élmény gyerekkorban. A karácsonynak olyan varázsa tud lenni, amire felnőttként is nosztalgiával emlékezünk. Az ünnepeket ezekkel a bűbájos mesekönyvekkel teheted a gyermeked számára még emlékezetesebbé.

A szeretet erejéről, és magáról a karácsonyról is találsz könyvet válogatásunkban.

 

1. Szeretlek, nagypapa

Mivel mostanában sajnos korlátozottabban találkozhatunk a nagyszülőkkel, ezek a könyvek most róluk szólnak, az ő fontosságukról. Mindenképp szerettük volna a karácsonyi repertoárba beilleszteni ezt a két aranyos mesekönyvet is.

Szem nem marad szárazon ettől a nagyszülői szeretetről szóló könyvtől! A Kismackó és Mackónagypapa együtt kalandoznak az erdőben. A kicsi maci sokat tanul a bölcs mackótól, látja, hogy mennyi mindenben jártas az ő nagypapája, és büszke, ha a nagypapi megdicséri. A macika felnéz a mintát jelentő okos, sokat tapasztalt, higgadt mackópapájára. Megható, ahogy az öreg medve a kicsikét a hátán cipeli és védelmezőn átöleli. Nagypapa is ajándékozhatja az unokának.

A könyv itt is elérhető: https://www.libri.hu/konyv/jillian_harker.szeretlek-nagypapa.html

 

2. Szeretlek, nagymama

Az előző kötet párjaként is beszerezheted ezt a mesekönyvet! A mindenre kíváncsi, lelkes kismaci kérdezgeti a világ dolgairól a nagymamáját, aki nagy türelemmel válaszol is neki. Nagyi megtanítja élelmet keresni a kicsit, beavatja az életben maradás törvényeibe. Ez a szoros kapocs puha ölelésben is megmutatkozik. A Szeretlek, nagymama című mesekönyv csodás ajándék az unokáikról féltő szeretettel gondoskodó nagyiknak.

A könyv itt is elérhető: https://www.libri.hu/konyv/jillian_harker.szeretlek-nagymama.html

 

3. Kicsi Mimi karácsonya

Az érdeklődő, mindenre kíváncsi, kék szemű Mimi nyuszi a karácsonyra készül a családjával. Mimi meséje arra tanít meg, hogy a szeretet ünnepében nemcsak kapni öröm, hanem az ajándékozás is lélekemelő.  A nyuszi családja adakozik, a Távoli Erdő bajba jutott lakóinak segít. Mimi a hálózsákját küldi el egy ismeretlen állatkának, miközben azon töri a fejét, mivel lephetné meg az anyukáját.

Egy másik történetet is rejt a könyvecske. Farsangkor újra elő lehet venni, mert Mimi beöltözős kalandjairól is olvashat a család benne.

A könyv itt is elérhető: https://www.kossuth.hu/konyv/4713/kicsi-mimi-karacsonya

 

4. Mackó karácsonyi böngészője

Ez a fejtörős könyv megtornáztatja az agyat rendesen! Lefoglalhatod vele a nagyobb csemetéket.  Dudás Gergely kreatív rajzaiban az a különleges, hogy elrejt egy-egy tárgyat, állatot a sok-sok többi tárgy és állat közt. Az elrejtett dolgokat, a kakukktojásokat kell megtalálni.

Mackó karácsonyra készül, forró csokit keres a pingvinek közt, koszorút a fenyőfák közt, korcsolyát a csizmák közt, masnit a virágok közt, nyalókát a cukorgyárban és még megannyi mást. A kakukktojások keresgélése remek közös mókát ígér a családnak.

A könyv itt is elérhető: https://www.kossuth.hu/konyv/5050/macko-karacsonyi-bongeszoje

 

5. A tündér csizmája

Gimesi Dóra meséjében a híres cipészmester büszke  a családi legendákra, mely szerint Hamupipőke üvegcipőjét az ő nagyapja készítette, és mindig is tündéreknek és királykisasszonyoknak dolgoztak. Csodaszerszámait három fiának akarja adni, de ők  nem akarták kitanulni a cipészmesterséget, elhagyják az otthonukat. A suszterhez aztán karácsony előtt néhány nappal egy selyemruhás tündér kopog, és rendel tőle egy hétmérföldes csizmát. Ezzel a kéréssel varázsütésre megváltozik a cipész élete. Átgondolja az életét, kibékül fiaival és a tündérrel világkörüli útra indul.

A könyv itt is elérhető: https://www.pagony.hu/a-tunder-csizmaja

 

+1 A karácsony nagy könyve

A klasszikusokra karácsonykor is szükség van, így válogatásunkból sem maradtak ki az ismert, régi mesék.

Vannak kalandok, figurák, motívumok, amiket több generáció is a szeretet ünnepével köt össze. Olyan mesék és történetek kaptak helyet ebben a vaskos könyvben, amiket a család idősebb tagjai is kicsi gyermekként hallhattak.

A karácsony nagy könyvében 24 ünnepváró mese közt ott van többek mellett Andersen A Hókirálynő meséje, Tolsztoj Panov apó különleges karácsonya, a Grimm testvérek A suszter manói is.

A kötet illusztrátora, Tony Ross már rengeteg gyerekkönyvet írt és rajzolt. A könyv elejére írt kedvcsinálója személyes élményeket is rejt. A mesekönyv végén pedig a szerzőkről és a történetekről olvashatunk érdekességeket.

Megható A karácsonyi fegyverszünet című fejezet, amiben a New York Timesban 1914-ben megjelent különleges tudósítás olvasható. Ennek minden szavát az élet írta.

A könyv itt is elérhető: https://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/a-karacsony-nagy-konyve/

Fontos megnézni, hogy időben kiszállítják-e még a kiválasztott könyveket, vagy érdemesebb boltban megvenni őket.

 

Hasonló témában ezt a cikkünket is neked ajánljuk:

Egy megható minifilm arról, hogy idén más lesz a karácsony

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!