Keddtől újra fizetős lesz a parkolás, de a hitelmoratórium marad

-

Újabb  változásokat közölt a kormány mai sajtótájékoztatóján a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban. Gulyás Gergely,  a Miniszterelnökséget vezető miniszter többek között kijelentette, hogy jövő hét keddtől megszűnik az ingyenes parkolás, de a hitelmoratórium idejét kitolják augusztus végéig. 

A szerdai kormányülésen döntést született többek között:

  • a járványhelyzetben bevezetett ingyenes parkolás vasárnap éjféli határidővel véget ér
  • a hitelmoratóriumot augusztus 31-ig biztosan fenntartják, esetleges hosszabbításáról a későbbiekben döntenek.
  • a kórházi betegek újra látogathatóak

Gulyás Gergely: Pünkösd után érhetjük el az 5 millió beoltottat | 24.hu
Itt születnek a bejelentések | Forrás: 24.hu

Gulyás Gergely szerint a oltási program remekül halad, hétvégén várhatóan eléri az ötmilliót a beoltottak száma. Az 5 millió beoltott elérése után újabb lazításokra számíthatunk, melyeket Orbán Viktor miniszterelnök holnapi rádióinterjújában közöl majd a lakossággal. A politikus hozzátette, hogy jelenleg minden regisztrált számára akár más másnap elérhető a vakcina, és mivel tartalékokkal is rendelkezünk, a választási lehetőség is adott a különböző típusok között.

Müller Cecília tisztifőorvos a sajtótájékoztatón közölte, hétfőtől újra látogathatóak a kórházi betegek. Kiemelte, hogy csak egészséges ember látogassa a betegeket, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt. A látogatás feltételekhez kötött: csak védettségi igazolvány birtokában tehetjük ezt meg és egy napon egy beteget csak 1 fő látogathat, maximum 1 órás időtartamra.

Forrás: MTI, 444, Index

Már bárkit olthatnak, QR kóddal is igazolhatjuk a beoltottságot

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!