spot_imgspot_img
spot_img

Kalandos expedíciók a Déli-sarkon

-

Article Top Ad (AdSense)

Egy cuki cápakutató és egy lelkes természetbarát feltaláló a Déli-sarkról kapott üzenetet. Vibók Ildi meseregényében a sarkkörök élővilágáról és a természetvédelemről tanulhatnak az önálló olvasást gyakorló kisiskolások. A könyvet Mayer Tamás illusztrálta. 

Újabb résszel bővült a 6 éven felülieknek szóló Zseblámpás könyvek sorozat, melyben a szerző, Vibók Ildi izgalmas felfedezős kalandra hívja a kisiskolásokat. A Hová tűntek a krillek? című könyv nemcsak az egyedül végigolvasott első regény sikerélményét adja meg a gyerekeknek, de rengeteget tanulhatnak belőle az állatokról, a sarkvidékről és az óceán lakóiról is. Vibók Ildi humorral és tudományos alapossággal mesél olvasóinak a sarkkörök állatairól és arról, milyen láncreakciót indíthat be, ha a változó időjárás hatására egyetlen aprócska élőlény eltűnik egy területről.

Kép:Vibók Ildi Pagony Kiadó
Kép:Vibók Ildi Pagony Kiadó

Berti bácsi, a természetbarát feltaláló egy nap különös levelet kap. Valaki a Déli-sarkról a segítségét kéri! De vajon ki és miért? A bácsi nem sokat teketóriázik, hanem Béla, a papagáj, Amélia, a macska, Gáspi, a kaméleon, valamint egy Ismeretlen Idegen segítségével nyomozni kezd. A Cápa segítségével pillanatokon belül megérkeznek a találkozó helyszínére, a jégtábla azonban, amin landolniuk kellett volna, már sehol sincs, ráadásul a különleges jármű is meghibásodik, így a Déli-sark után megismerik az Északi-sarkot is, majd véletlenül rábukkannak a titokzatos krillekre.

kép:Pagony Kiadó

A könyv nemcsak az egyedül végigolvasott első regény sikerélményét adja meg a gyerekeknek, de rengeteget tanulhatnak belőle az állatokról, a sarkvidékről és az óceán lakóiról is. Ezen felül pedig arra is kap egy pár hasznos ötletet az olvasó, hogy a saját életében hogyan segíthet ezeknek a csodálatos élőlényeknek egészen egyszerű, mindennapi döntésekkel.

A kötet könnyen érthető nyelvezettel, szellős sorközökkel, nagyobb betűkkel írt szöveggel és Mayer Tamás mókás illusztrációival segíti az önálló olvasással ismerkedő, az állatvilág, a kalandos expedíciók iránt érdeklődő olvasókat.

Ezt is nézd meg:

Megható történet egy segítőkutyáról

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!