spot_imgspot_img
spot_img

Amikor a szakítás után fullasztó a magány

-

Article Top Ad (AdSense)

Szakításkor úgy érezzük, kitépték a szívünket, s egy olyan fájdalmat élünk meg, amit más nem érthet meg. Amíg friss a szétválás élménye, sötétbe borul a lelkünk, szinte be sem engedjük a fényt, a bátorító, segítő szavakat. Épp ezért a megújuláshoz vezető utunkat mi értjük a legjobban.

A Love Hurts – A szerelem fáj könyv szerzője tisztában van a szakítás miatti megtört szív szindrómával. Ezért ez a könyv olyan, mint egy láthatatlan barát, aki nem ítélkezik, nem oktat, nem tanácsol, de fogja a kezed ezen az úton.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

R. Szabó Zsuzsa (@susuolvas) által megosztott bejegyzés

 

A szerelmi bánat letaglózó, úgy érzed, hogy működésképtelen lettél, nincs kedved felkelni, nem motivál semmi és kegyetlenül kínoz a fájdalom. Ennek a bánatos, nehéz időszaknak nem kiszámítható az időtartama és a ritmusa. Az biztos, hogy egy megterhelő érzelmi hullámvasút, ami alatt a gyász, az elutasítás, a düh, a félelem, a harag váltja egymást.

Tina Bremer Olszewski kultúrakutató sokat írt már a szexualitás és szerelmi élet kérdéseiről, most pedig egy könyvben segíti a szakítás miatt gyötrődőket.

Az alábbi fejezetekben igyekszik támogatást nyújtani az összetört szívűeknek:

Vég (sokk, függőség, sóvárgás)

Összeomlás (gyász, negatív gondolatok)

Kétségbeesés (védekezés, remény, harag)

Felelősség (trauma, feldolgozás, önmagunk szeretete)

Eszmélés (érzések, megismerés, újratervezés)

Kezdet (bátorság, randizás, bizalom)

szakítás fájdalma
kép: Scolar Kiadó

A szívsajgásnak van létjogosultsága!

Az egyes stációk megélése nem gyorsítható fel, mindenkinek saját tempója van. Ráadásul a szívfájdalom kortól és tapasztalattól függetlenül kemény, komoly lelki válság, megroppanás.

A kedvetlenség, a levertség nem a gyengeség jele, hanem a feldolgozásra váró tapasztalatok helyrerakásához szükséges állapot. Nem leszel attól erősebb, ha ezt elnyomod! Előbb vagy utóbb szembe kell nézni a keserű valósággal ahhoz, hogy újra megtaláljuk a helyünket a világban, és elraktározzuk a tapasztalatokat.

Írta: R. Szabó Zsuzsa

Hasonló cikkeim:

A válás fáj, de van segítség – a válásterápiáról

Párkapcsolati játszmáink Pokorny Lia és Mucsi Zoltán kisfilmjében

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!