Ha a pasid megfázik itt a világvége

-

Ha a pasid nyafog, szenved, és úgy tűnik, hogy erőtlen, akkor vedd komolyan! Az „erősebb” nem biológiailag nem annyira erős, mint gondolnánk. Ha vörös szemeket, takaróba burkolózott, elhagyatott férfit látsz, az komoly. Nem azért teszi, mert jókedvében van, hanem mert roppantul rosszul érzi magát. A férfi ekkor gyerekké válik, és kell neki a törődés.

Fotó: Pixabay

Vicces sztereotípia

Ha egy férfi ágynak dől, annak tényleg komoly oka van. Átalakul egy babusgatni való lénnyé, aki képtelen magára vigyázni. Ez egyrészről viccesen hangzik, hiszen a „teremtés csúcsa”, a fát hasogató, és mindent megoldó, kemény embered, aki a parkettát leteszi, aki kiáll mindenért. Mégis egy egyszerű nátha leveri a lábáról. Sokan azt gondolják ez igazán nonszensz, a természet elleni nyüglődés. De NEM! Ez valós! A férfi aki mindent visz, most egy kósza vírus áldozatává vált, amitől megváltozik. Erejét vesztve csak arra vágyik, hogy ráeszméljen a párja, hogy nélküle elveszett lényként tengődhet a párnák között. Ha a pasi megfázik, itt a világvége.

Fotó: Pixabay

A férfi ilyenkor gyermek lesz

Egy beteg pasi még egy beteg gyereknél is rosszabb. Nem ura már az erejének, és ez még inkább meggátolja az ellenálló képességét. Elengedik magukat, nyafognak, szörcsögnek, orrot fújnak.  Panaszkodnak, nyafognak és képtelenek bármit megcsinálni. Kiszolgáltatottá válnak, és kiszolgáltatják magukat. Ha a férfi a megfázást tüneteit produkálja, és szerencsétlenül néz élete párjára, akkor azt komolyan kell venni! Kedvesen teát, vitamint, papírzsepit, és Tv távirányítót kell a kezébe adni, etetni – még ha nem is akarja, és tudomására adni, hogy most is szeretésben van. Ha a férfit leveri a lábáról egy hőemelkedés, ha nem kap levegőt, csak szörcsög az orrán, akkor kiszolgáltatott helyzetben van. Reményvesztett, kilátástalan helyzete egy 37 fokos „láz” esetén totálisan elcsigázottá teszi. A férfi ekkor gyermeki lelkét veszi előre, mely csak a törődésre vágyik.

Fotó: Pixabay

Ez mindent megmagyaráz

Mivel ez egy általánosan kifigurázott jelenség, a tudósok is utána jártak. Arra a következtetésre jutottak, hogy a férfiakat, a teremtés koronáit, valóban jobban leveszi a lábáról egy egyszerű megfázás, mint a nőket. A férfiaknak tényleg súlyosabb tüneteket okoz az influenza, és nem ok nélkül hagyják el magukat.Erre több biológiai magyarázat is született a téma kutatása során. Ez egyik, hogy a férfiaknak több hőmérséklet receptor van az agyukban, mint a hölgyeknek. Ebből adódóan a megfázás kellemetlen hatásait erőteljesebben tapasztalják meg. Ennek okán gyorsabban elkezd védekezni a szervezetük, ami által a testhőmérséklet is magasabbra kúszik, és így tényleg kellemetlenebb tüneteket produkálnak maguknak. A nőknél az orr nyálkahártyájának sejtjei sokkal ellenállóbbak a vírusokkal szemben, tehát a férfiaknál intenzívebben tudnak szaporodni. Mivel a hölgyeket a biológiai létükből adódóan jobban védi az ösztrogén, ellenállóbbak, és könnyebben vészelik át az influenza, illetve a megfázás szervezetükre gyakorolt hatásait.

Fotó: Pixabay

A nők az erősebbik nem

Ha a férfi ágynak dől, és nyafog, az tényleg igaz. Kutatások alapján kiderült, hogy az hormon, mely a női szervezetben nagyobb mennyiségben található meg, számos egyéb pozitív tulajdonsága mellett – vírusellenes hatással is rendelkezik. Ennek okán a nők szervezetére a nátha, a vírus – kevésbé van hatással. A kutatás arra is rámutatott, hogy a fertőző betegségek intenzitása a nőnemű egyedekben alacsonyabb, mint a hímekben. Nem véletlen, ha az egész család megbetegszik, egy feleségnek és anyának nem probléma még betegen is ellátni a családot. A nők energiaszintje, ha baj van, rendkívüli módon megemelkedik, és az ősi genetikailag beléjük kódolt gondoskodás, (bár ez kicsit spirituálisan hangzik) felül tudja bírálni a betegség fizikai hatásait.

Fotó: Pixabay

Társadalmilag is van magyarázat

A férfinak már eredendően is erősnek kell lenni, ezért sokkal kevesebbet törődnek magukkal. Ebből adódóan míg a hölgyek odafigyelnek a táplálkozásukra, vitaminokat szednek, krémeket, és egyéb egészségmegőrző módszereket alkalmaznak, a férfiak egyáltalán nem. Így az immunrendszerük is sokkal kevésbé van felvértezve a különféle külső behatásokkal, vírusokkal szemben. A nemi hormonok szintje valójában befolyásolhatja a szervezet védekező rendszerének működését, tehát a gyengébb szervezet nyilvánvalóan kevésbé ellenálló. Valójában a nőknél a fertőzések nyomán hevesebb tüneteket produkálnak, de egyrészről valahogy jobban tudják tartani magukat, másrészről általánosságban rövidebb idő alatt felépülnek a férfiaknál.

Amikor tehát a férfi influenzával fetreng, küszködik, és „halálán” van, nem kamuzik. Nem játssza meg magát, hanem tényleg rosszul van. Ekkor csak az segíthet, ha egy megértő társ betakargatja, és hagyja megküzdeni a betegséggel.

Megfázás elleni italok, ételek, csodaszerek

Ezeket a vitaminokat érdemes ősszel is fogyasztani

 

 

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!