spot_imgspot_img
spot_img

Európa legszebb karácsonyi vására a Bazilikánál

-

Article Top Ad (AdSense)

Az adventi hangulat, az ünnepi időszak fényei minket is lázba hoznak, így kimentünk az Advent Bazilika helyszínére, amit tavaly másodjára is Európa legjobb karácsonyi vásárának választottak. Sétáltunk a Szent István téren, a Vörösmarty téren, és a Fashion Street díszeit is megnéztük.

 

Látványos fényfestés

Ahol a szeretet kézen fog szlogennel nyitotta meg kapuit pár napja (immár tizenkettedik alkalommal) az Advent Bazilika. A Szent István téren rendezett karácsonyi vásár nem csupán a magyar főváros, de az európai régió egyik legszebb ünnepi rendezvénye is egyben. A népszerű és kedvelt turisztikai célpont két alkalommal, 2019-ben és 2021-ben is elnyerte az Európa legjobb karácsonyi vására címet. Budapest megelőzte ezzel többek között Bécs, Gdansk, Bázel, Prága és Brüsszel hasonló ünnepi rendezvényeit. 

adventi vásár Budapest
kép:bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa


A vásár egyik éke kétségtelenül maga a Bazilika és a rá kivetített fényfestés. Mikor ott jártunk, bizony rengeteg embert varázsolt el kivetítés, aminek kezdetét egy visszaszámláló is jelzi. Minden nap 17:30-tól félóránként gyönyörködhetünk
a Szent Istvánbazilika homlokzatára vetített fényfestésben, a 3D vetítések szünetében pedig elérhető a rendezvény különleges szelfipontja, ahol egyedi mintát álmodhatunk. A szakrális épületre kitett óriási képek, képkockák kétségtelenül a vásár slágerei.

12 méteres karácsonyfa

12 méteres karácsonyfa vár mindenkit talpig díszben a Szent István-bazilikával szemben. Ott áll délcegen a folyamatosan fotózó helyiek és turisták feje fölé magasodva, a kézműves és gasztronómiai árusok pavilojai közt. A friss sült gesztenye és más ínycsiklandó, helyben készült finomságok illatától megmámorosodva is érdemes megnézni, megtudakolni az árakat.

Budapesti karácsonyi vásár
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa
Budapest adventi vásár
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

A Fashion Street díszei

Ha tovább sétálunk a Bazilikától a Vörösmarty térre, akkor érdemes az ezüst és arany színkombinációjú pazar karácsonyfánál is megállni kicsit a Deák palota környékén. A Fashion Street fényeiből egy kis ízelítő:

Budapesti karácsonyi vásár
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

 

Vörösmarty tér ünneplőben

November 18-án, péntek reggel nyíltak meg a látogatók előtt a Vörösmarty tér pavilonjai is. A kézzel készült, egyedi termékek közt színvonalas karácsonyi ajándékokra lelhetünk. Ha megéhezünk, akkor viszont érdemes jól megnézni itt is az árakat, mert bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

A Gerbeaud Cukrászda mellett kivilágított kisvonatra is fel lehet szállni.

Néhány bájos, nem tömeggyártású termék a kézművesek kínálatából:

Budapest karácsonyi vásár
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa
Budapesti karácsonyi vásár
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

Részletek: adventbazilika.hu

Ezeket is ajánljuk:

5+1 kedves mesekönyv szeretetről, karácsonyról

Ilyen, amikor levelet ír a gyereknek a Mikulás

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!