Európa legszebb karácsonyi vására a Bazilikánál

-

Az adventi hangulat, az ünnepi időszak fényei minket is lázba hoznak, így kimentünk az Advent Bazilika helyszínére, amit tavaly másodjára is Európa legjobb karácsonyi vásárának választottak. Sétáltunk a Szent István téren, a Vörösmarty téren, és a Fashion Street díszeit is megnéztük.

 

Látványos fényfestés

Ahol a szeretet kézen fog szlogennel nyitotta meg kapuit pár napja (immár tizenkettedik alkalommal) az Advent Bazilika. A Szent István téren rendezett karácsonyi vásár nem csupán a magyar főváros, de az európai régió egyik legszebb ünnepi rendezvénye is egyben. A népszerű és kedvelt turisztikai célpont két alkalommal, 2019-ben és 2021-ben is elnyerte az Európa legjobb karácsonyi vására címet. Budapest megelőzte ezzel többek között Bécs, Gdansk, Bázel, Prága és Brüsszel hasonló ünnepi rendezvényeit. 

adventi vásár Budapest
kép:bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa


A vásár egyik éke kétségtelenül maga a Bazilika és a rá kivetített fényfestés. Mikor ott jártunk, bizony rengeteg embert varázsolt el kivetítés, aminek kezdetét egy visszaszámláló is jelzi. Minden nap 17:30-tól félóránként gyönyörködhetünk
a Szent Istvánbazilika homlokzatára vetített fényfestésben, a 3D vetítések szünetében pedig elérhető a rendezvény különleges szelfipontja, ahol egyedi mintát álmodhatunk. A szakrális épületre kitett óriási képek, képkockák kétségtelenül a vásár slágerei.

12 méteres karácsonyfa

12 méteres karácsonyfa vár mindenkit talpig díszben a Szent István-bazilikával szemben. Ott áll délcegen a folyamatosan fotózó helyiek és turisták feje fölé magasodva, a kézműves és gasztronómiai árusok pavilojai közt. A friss sült gesztenye és más ínycsiklandó, helyben készült finomságok illatától megmámorosodva is érdemes megnézni, megtudakolni az árakat.

Budapesti karácsonyi vásár
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

Budapest adventi vásár
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

A Fashion Street díszei

Ha tovább sétálunk a Bazilikától a Vörösmarty térre, akkor érdemes az ezüst és arany színkombinációjú pazar karácsonyfánál is megállni kicsit a Deák palota környékén. A Fashion Street fényeiből egy kis ízelítő:

Budapesti karácsonyi vásár
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

 

Vörösmarty tér ünneplőben

November 18-án, péntek reggel nyíltak meg a látogatók előtt a Vörösmarty tér pavilonjai is. A kézzel készült, egyedi termékek közt színvonalas karácsonyi ajándékokra lelhetünk. Ha megéhezünk, akkor viszont érdemes jól megnézni itt is az árakat, mert bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

A Gerbeaud Cukrászda mellett kivilágított kisvonatra is fel lehet szállni.

Néhány bájos, nem tömeggyártású termék a kézművesek kínálatából:

Budapest karácsonyi vásár
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

Budapesti karácsonyi vásár
kép: bcoolmagazin/R.Szabó Zsuzsa

Részletek: adventbazilika.hu

Ezeket is ajánljuk:

5+1 kedves mesekönyv szeretetről, karácsonyról

Ilyen, amikor levelet ír a gyereknek a Mikulás

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!