spot_imgspot_img
spot_img

Flottakezelő üzletágat vásárol az AutoWallis

-

Article Top Ad (AdSense)

Stratégiai és eredménytermelő képességi szempontból kulcsakvizíciót hajt végre az AutoWallis Csoport, miután megállapodott a Nelson Csoport flottakezelési üzletágának felvásárlásáról.

A lépés a piacépítés mellett azért is fontos, mert komoly nyereségtermelő tevékenység kerül a magyar tőzsde autós cégéhez. Az akvizíció újabb lépés a mobilitási szolgáltatások bővítésének irányába, és a jó fedezettartalmú szolgáltatáson túl fontos szinergiákkal is jár a csoport számára.

Újabb fontos lépést tesz az AutoWallis Csoport

A kis- és nagykereskedelmi tevékenység bővülését támogató, elmúlt években végrehajtott akvizíciók után a szolgáltatási területek fejlesztésében is újabb fontos lépést tesz az AutoWallis Csoport, miután megállapodott a több mint 30 éves Nelson Csoport flottakezelési üzletágának felvásárlásáról. A flottakezelői piacon a 10 legnagyobb szereplő közé tartozó Nelson megszerzésével egy lépésben 2-2,5 százalékos részesedést szerez az AutoWallis a magyar flottakezelési piacon. Az akvizíciót az AutoWallis saját forrásaiból fedezi, ahhoz külső finanszírozást, vagy saját részvényeket nem használ fel. A felvásárlásra kedvező árazási feltételek mellett kerül sor, amely biztosítja a vételárban a megvásárolt vállalatok saját tőkéjén felül fizetett goodwill rövidtávú (2 éven belüli) megtérülését. A Nelson flottakezelő üzletága 2021-ben 4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 2,4 milliárd forintos EBITDA-t, valamint 230 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

fotó: pixabay

Újabb mérföldkő

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója a tranzakció bejelentésekor elmondta, hogy a Csoport a flottakezelői piacra történő belépéssel újabb mérföldkőhöz érkezett, és a szolgáltatási portfólió bővítésének irányába tesz nagy lépést az elmúlt évek kis- és nagykereskedelmi bővülését támogató üzletfejlesztések és akvizíciók után. A tranzakció több szempontból támogatja az AutoWallis növekedési stratégiájának megvalósítását. A Nelson jelenlegi piaci részesedésére építve, azt organikusan is tovább növelve az AutoWallis Csoport egy újabb, jelentős eredménytermelő szolgáltatást kínálhat fel a tervek szerint 2025-ben már közel 10 ezer darab gépjárművet értékesítő Kiskereskedelmi Üzletág ügyfelei részére. Ormosy Gábor kiemelte, hogy a Nelson Csoport flottakezelési üzletága több mint 30 éves múltra tekint vissza, kiválóan menedzselt, hasonló konzervatív értékrendet képvisel, mint az AutoWallis. A Nelson fejlett vállalati kultúrája és irányítási rendszere lehetővé teszi a gyors és hatékony integrációt. Ezzel a lépéssel az eddigi gépjárműkereskedelmi és gépjárműbérlési tevékenységekhez szervesen illeszkedő, nagy EBITDA termelési képességű értékláncelem kerül a portfólióba, és a Csoport újabb jelentős lépést tesz a szélesebb mobilitási szolgáltatóvá válás útján. Ormosy Gábor hangsúlyozta, hogy az AutoWallis Csoport eredménynövekedésének várakozások feletti üteme miatt a korábban publikált tervszámok felemelésének lehetőségét jelenleg is vizsgálják. A vezérigazgató kiemelte, hogy flottakezelési tevékenységből származó árbevételt és eredményt a korábban publikált tervszámok nem tartalmazták.

fotó: pixabay

A felvásárlás a versenyhivatali jóváhagyást követően, várhatóan 2023 első negyedévében zárulhat. A tranzakcióban érintett vállalatok meghatározó munkavállalói és vezetői a tervek szerint bekerülnek az AutoWallis Munkavállalói Résztulajdonosi Programjába, ezzel hosszú távon ösztönözve őket az AutoWallis Csoport stratégiájának megvalósítására.

Vezess úgy, hogy anyukád büszke legyen rád!

Már közvetlenül a reptéren parkolnak a Share Now új Peugeot benzines és elektromos autói

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!