spot_imgspot_img
spot_img

Pulykasütésre is jó lesz a Hyundai új elektromos autója

-

Article Top Ad (AdSense)

Nemsokára bemutatkozik a Hyundai Ioniq 5, de azt máris tudjuk, hogy akár pulykát is süthetünk vele kempingezés közben.

Szuper dolog a gyorstöltés, a tisztes WLTP hatótáv és az előremutató dizájn, de mire mennénk mindezzel, ha nem tudnánk pulykát sütni a vadonban anélkül, hogy tüzet kelljen rakni, fát vágni, várni, mire ideális lesz a parázs? A Hyundainál tisztában vannak ezzel a létkérdési magasságokba sorolható problémával, így nemcsak pár fotót közöltek a szériaérett Ioniq 5 külsejéről, hanem többek között egy videót is, amivel az egyik technikai paramétert szemléltetik.

Ennek neve Vehicle to Load (V2L) – nyers fordítással: Töltés Autóval -, vagyis mobil áramforrásként is lehet használni a kocsit. Legyen szó hangrendszerről vagy elektromos sütőről, az Ioniq 5 készen áll a feladatra, és 110/220 Voltos „hálózatként” üzemelhet, bármerre is járunk a világban.

A februárban bemutatkozó, középkategóriás Ioniq 5 külseje is ígér némi tűzijátékot, kezdve a dizájnt meghatározó Parametrikus Pixelekkel. Érdemes megjegyezni, hogy ez lesz az első Hyundai-modell, melynek motorházteteje teljes szélességében fedi le a kocsit, minimalizálva a réseket, letisztult és high-tech kiállást biztosítva. A 20 colos felnik is hordozzák a Parametrikus Pixel dizájnt, 20 colos méretükkel a legnagyobbak, amit valaha felszereltek elektromos Hyundaira.

Forrás: Hyundai

Az ultragyors töltéssel az is lehetséges, hogy mindössze 5 perc alatt 100 kilométer (WLTP szabvány szerint) megtételére elegendő áramot csorgassunk az akkumulátorba. Nem elhanyagolható szempont, ha már nagyon éhesek vagyunk és mennénk pulykát sütni a természetbe…

Forrás: Hyundai
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!